www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Uitbreiding van de AB-QM familie met AB-QM 4.0 CO6 Flexo

Bij Danfoss streven we er voortdurend naar om te innoveren en oplossingen te bieden die de efficiëntie en het gemak van HVAC-systemen verbeteren.

  www.danfoss.com
Uitbreiding van de AB-QM familie met AB-QM 4.0 CO6 Flexo

Ons nieuwste product, de AB-QM 4.0 CO6 Flexo, is een goed voorbeeld. Deze gestandaardiseerde prefab aansluitset is ontworpen om het ontwerp, de installatie en het onderhoud van HVAC-systemen te stroomlijnen, in het bijzonder klimaatplafonds en inductie-units in vier-pijps omschakelsystemen voor verwarming en koeling.

Daarvoor is de set uitgerust met de zeer nauwkeurige AB-QM 4.0 drukonafhankelijke regel- en inregelafsluiter en de ChangeOver6 gemotoriseerde 6-weg kogelafsluiter. De afsluiters zijn geprefabriceerd tot een compacte, drukgeteste aansluitset met zes ruimtegeoptimaliseerde gebogen buizen van 18 mm; vier om aan te sluiten op de HVAC-verwarming en -koeling en twee om aan te sluiten op het klimaatplafond of de inductie-unit. Ze kunnen allemaal gedraaid worden voor maximale flexibiliteit bij de installatie.

Je kunt kiezen uit sets met ½” inwendige schroefdraad of 18 mm verbinding en uit sets met een laag debietbereik tussen 20-200 l/u of een normaal debietbereik tussen 65-650 l/u. Afhankelijk van de vraagsituatie kan er in de afgifte-unit verwarmd of gekoeld worden. Tijdens het omschakelen wordt crossflow voorkomen.

De omschakelvolgorde wordt bepaald door ruimtetemperatuurregelaars of regelaars van het gebouwautomatiseringssysteem (GBS). Ze sturen Danfoss servomotoren aan die gemonteerd zijn op beide afsluiters in de aansluitset. Voor een eenvoudige verbinding met een GBS worden de digitale NovoCon® servomotoren gebruikt. In het geval van stand-alone temperatuurregelaars of GBS met analoge I/O's kunnen de AME 110NL(X) modulaire 0-10V servomotoren in combinatie met de ChangeOver6 worden gebruikt.


Uitbreiding van de AB-QM familie met AB-QM 4.0 CO6 Flexo

Kenmerken en voordelen
Met een inbouwhoogte van slechts 125 mm, inclusief servomotoren, vraagt de AB-QM 4.0 CO6 Flexo om minimale plafondhoogte. Dankzij het compacte formaat past hij naadloos in verschillende installatiescenario's zonder in te leveren op de prestaties.

De AB-QM 4.0 CO6 Flexo zorgt voor perfect gebalanceerde ontwerpflows voor verwarming en koeling, zelfs bij deellast. Dit resulteert in ultieme energie-efficiëntie, waarbij zowel het verwarmings- als het koelproces worden geoptimaliseerd voor betere prestaties en een lager energieverbruik.

De 'click-fit' verbindingen kunnen worden gedraaid en bieden maximale flexibiliteit bij de installatie. Ondanks de ultieme flexibiliteit garanderen ze een waterdichte werking en verlagen ze de faalkosten. Deze aansluitingen maken ook snelle demontage en vervanging van de AB-QM 4.0 of ChangeOver6 afsluiters mogelijk, waardoor onderhoud een fluitje van een cent wordt.

De kern van de aansluitset is de AB-QM 4.0 zeer nauwkeurige drukonafhankelijke regel- en inregelafsluiter. Deze zorgt voor een stabiele en efficiënte regeling van hydraulische systemen, waardoor het comfortniveau in elke ruimte optimaal blijft.

Het systeem is compatibel met Danfoss NovoCon® digitale IoT-servomotoren, waaronder de NovoCon® S en NovoCon® CO6. Deze servomotoren bieden een nauwkeurige temperatuurregeling en kunnen naadloos worden geïntegreerd met gebouwbeheersystemen (GBS) via BACnet of Modbus, waardoor uitgebreide HVAC-systeemgegevens worden aangeboden voor een betere bewaking en regeling. De NovoCon® S servomotor is met name relevant voor de omschakeltoepassing en maakt het mogelijk om de AB-QM 4.0 ontwerpflow op afstand opnieuw in bedrijf te stellen wanneer het systeem overschakelt van verwarming naar koeling of omgekeerd voor optimale efficiëntie en comfort voor de gebruikers.


Uitbreiding van de AB-QM familie met AB-QM 4.0 CO6 Flexo

Waarom kiezen voor AB-QM 4.0 CO6 Flexo?
  • Tijdbesparend: De geprefabriceerde aansluitset verkort zowel de ontwerp- als installatietijd, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is.
  • Betrouwbaarheid: iedere aansluiting wordt onder druk getest om de duurzaamheid en betrouwbaarheid onder verschillende bedrijfsomstandigheden te garanderen.
  • Veelzijdigheid: Flexibel, compacte afmetingen en geschikt voor klimaatplafonds, inductie-units en andere afgifte-units in commerciële en institutionele gebouwen met een vier-pijps omschakelsysteem voor verwarming en koeling.
Technische specificaties
  • Nominale Diameter / Druk: DN 15 / PN 16
  • verbindingen:1/2” inwendige schroefdraad of 18 mm
  • ontwerp debiet bereik: Laag debiet (20-200 l/h), Normaal debiet (65-650 l/h)
  • Afmetingen ½” set: 477 x 480 x 125 mm (incl. servomotor)
  • Afmetingen 18 mm set: 465 x 448 x 125 mm (incl. servomotor)
  • Beschikbare IoT servomotoren: NovoCon® S in combinatie met NovoCon® CO6 of NovoCon® CO6 Energy
  • Beschikbare servomotoren: AME 110NL(X) in combinatie met ChangeOver6
  • Beschikbare accessories: EPP isolatiekapjes voor AB-QM 4.0 en een set met reserve haarspelden, ringen en o-ringen voor 'click-fit' verbindingen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers