www.technologieenindustrie.com
Parker News

CliPHvent-ventielen van Parker Prädifa verbeteren de veiligheid van accu's van elektrische voertuigen

Snelle en gecontroleerde ontluchting zorgt voor een effectieve bescherming van de behuizing, de accu en het voertuig in geval van een thermische gebeurtenis.

  www.parker.com
CliPHvent-ventielen van Parker Prädifa verbeteren de veiligheid van accu's van elektrische voertuigen

Parker Hannifin heeft CliPHvent geïntroduceerd, een nieuwe generatie ontluchtingsventielen voor accubehuizingen van EV's. In het geval van drukverschillen tussen de binnenkant van een behuizing en de omgeving, evenals wanneer er plotselinge overdruk optreedt in een behuizing, zorgt CliPHvent voor een gecontroleerde drukcompensatie of snelle ontluchting. Dit is met name belangrijk in het geval van een thermische gebeurtenis in de tractiebatterijen van elektrische voertuigen.

Bescherming tegen plotselinge druktoename als gevolg van oververhitting
Een 'thermische gebeurtenis' of 'thermal runaway' beschrijft de plotselinge en snelle verwarming van een enkele of meerdere accucellen als gevolg van een defect, zoals mechanische schade, een elektrische kortsluiting of overbelasting. Vooral bij de krachtige accu's die de aandrijvingsenergie leveren in elektrische voertuigen zorgt thermische runaway ervoor dat enorme hoeveelheden gas worden gevormd in de behuizing. Dat leidt tot een ongecontroleerde en snelle stijging van de druk met ernstige gevolgen, waaronder de volledige vernietiging van de tractiebatterij en zelfs het hele voertuig.

CliPHvent-ontluchtingsventielen van Parker Prädifa zijn speciaal ontwikkeld om dit te voorkomen. Door snelle ontluchting via de geïntegreerde afdichting mogelijk te maken, beschermen de ventielen de accubehuizing, wat leidt tot een verbeterde veiligheid van de tractiebatterij. In het geval van thermische runaway in een enkele accucel, kan een domino-effect, d.w.z. de verspreiding naar aangrenzende cellen gevolgd door snelle verspreiding over de gehele tractiebatterij en de volledige vernietiging ervan, worden voorkomen.

Compensatie van kleine drukverschillen, bescherming tegen omgevingsinvloeden, eenvoudige installatie
Kleine drukverschillen tussen de binnenkant van de behuizing en de omgeving als gevolg van luchtdruk- of temperatuurveranderingen worden gecompenseerd via een membraan. Bovendien zijn Parker aspire®-membranen water- en olie-afstotend. Daardoor bieden CliPHvent-ontluchtingsventielen betrouwbare bescherming tegen het binnendringen van externe vloeistoffen en vuil.

Het speciale, compacte ontwerp van CliPHvent-ontluchtingsventielen maakt een eenvoudige klikinstallatie op de accubehuizing of in een boring mogelijk, zonder dat er gereedschap nodig is.

Aanvullende informatie over CliPHvent.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers