www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Nieuwe high torque 24DCT kernloze borstel gelijkstroommotor

Portescap introduceert de nieuwe serie DCT Athlonix™ borstel gelijkstroommotoren. De 24DCT miniatuurmotor is gebaseerd op Portescap's bewezen energie-efficiënte kernloze ontwerp met een geoptimaliseerde zelfdragende spoel en een magnetisch circuit dat hogere prestaties garandeert, dit compleet met een diameter van slechts 24 mm.

Nieuwe high torque 24DCT kernloze borstel gelijkstroommotor
Met koppels die kunnen oplopen tot 14,96 mNm, levert de 24DCT hoge prestaties met een efficiency tot 90%, met behoud van een lange levensduur. Door het geïntegreerde ontwerp van de 24DCT motor kan deze een groter koppel per ampère leveren dat weer resulteert in een langere batterijduur. Dit maakt de motor zeer geschikt voor batterij aangedreven toepassingen, zoals medische en industriële pompen, geneesmiddeltoedieningsystemen, robotsystemen (bionische vingers), kleine elektrische gereedschappen, tatoeagemachines, mesotherapie pistolen, tandheelkundige instrumenten, horloge opwindmachines en nog veel meer. Andere toepassingen zoals lab automatisering, beveiliging- en toegangscontrole en humanoïde robots kunnen eveneens uitstekende prestaties leveren met de 24DCT Athlonix motor.

Athlonix 24DCT miniatuur gelijkstroommotoren zijn leverbaar in twee varianten, edelmetaal commutatie en grafiet koolborstel commutatie met een neo-magneet. Het unieke constantekracht veerontwerp voor koolborstels levert consistente prestaties. Een REE (Restriction of Electro Erosion) spoel is een beschikbare optie, die de levensduur van de motor verlengt.

»Athlonix motoren worden aangedreven door een in eigen huis ontwikkelde zelfdragende spoel die zorgt voor maximale magnetische flux en ampèrewindingen bij een bepaalde diameter», aldus Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager bij Portescap. »Gangbare zelfdragende spoelen hebben daarentegen hun beperkingen met geïntegreerde ampèrewindingen. Die beïnvloeden namelijk de magnetische fluxdichtheid in het magnetische circuit en beperken daardoor de vermogenoutput, net als de levensduur van de motor».

Standaardisatie van componenten en een modulair ontwerp zorgen voor snelle aanpassingsmogelijkheden voor bemonstering bij verschillende toepassingen. Standaardconfiguraties kunnen binnen een week worden geleverd. Athlonix motoren zijn compatibel met encoders en reductoren met verschillende bouwgroottes en overbrengingsverhoudingen en zijn tevens beschikbaar op de online motorconfigurator Motion Compass™. Ze worden geproduceerd in een ISO-gecertificeerde fabriek en zijn RoHS-conform.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers