www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Nieuwe 22ECT35 en 22ECT48 Ultra EC borstelloze motoren met ultrahoog koppel in een compact pakket

Portescap breidt zijn ECT serie Ultra EC™ borstelloze, groefvrije motoren uit met twee nieuwe lengtematen: de 35mm 22ECT35 en de 48mm 22ECT48. Deze nieuwe 22ECT motoren zijn licht in gewicht, hebben een hoger koppel en worden geleverd als compact pakket ter verdere miniaturisatie van de klanttoepassing.

Nieuwe 22ECT35 en 22ECT48 Ultra EC borstelloze motoren met ultrahoog koppel in een compact pakket
Deze compacte borstelloze motoren leveren bijna 50 procent meer continu koppel vergeleken met vergelijkbare motoren, zonder in te leveren op de soepele werking en lange levensduur die verwacht mag worden van Portescap’s borstelloze, groefvrije motoren. De 22ECT motoren zijn speciaal geoptimaliseerd voor een hoog continu koppel bij lage tot middelhoge toerentallen, dat resulteert in een maximaal vermogen tussen 10K en 20K toeren/min.

De 22ECT motor wordt aangedreven door Portescap’s gepatenteerde Ultra Coil technologie en het eveneens gepatenteerde multipolaire rotorontwerp, dat een maximaal koppel van 41,6mNm levert. De 22ECT motor weegt bijna 28% minder dan vergelijkbare motoren en is de lichtste 4-polige motor die kan worden aangepast voor de meeste toepassingen in medische & industriële sectoren, met name in industriële handgereedschappen waar een hoog koppel, lichtgewicht motor ervoor moet zorgen dat er zo weinig mogelijk vermoeidheid bij de gebruiker optreedt. De nieuwe 22ECT is ook een ideale keuze voor toepassingen als humanoïde robots, laboratoriumautomatiseringsapparatuur, elektrische grijpers, landmeetapparatuur.

Portescap is er in geslaagd om een hoogwaardige, duurzame en krachtige borstelloze motor te ontwikkelen die een ideale keuze is voor tandwiel aangedreven toepassingen vanwege zijn minimale snelheidsverlies en lage motoropwarming onder belasting. Door de lage inertie zijn deze motoren een uitzonderlijk goede keuze voor toepassingen die snel moeten kunnen stoppen, starten en accelereren.

De nieuwe 22ECT motoren zijn verkrijgbaar met Hall sensoren en in totaal drie verschillende spoelen om te kunnen voldoen aan verschillende snelheids- en spanningseisen. Op verzoek biedt Portescap ook opties voor maatwerk, zoals tandwielkasten, encoders, spoelvariaties en mechanische interfacemodificaties.

Portescap is wereldwijd ISO 9001:2008 gecertificeerd. Onze productielocatie in India is tevens ISO 13485, ISO 14001:2004 en OHSAS 18001:2007 gecertificeerd.

Motorspecificaties

Portescap 22ECT48: Framediameter 22 mm; Framelengte 48 mm; Koppel 41,6 mNm; Motorregelingsfactor 2,9 R/k2.
Vergelijkbare motoren: Framediameter 22 mm; Framelengte 52 mm; Koppel 26,2 mNm; Motorregelingsfactor 4,2 R/k2.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers