www.technologieenindustrie.com
Emerson

Nieuwe Emerson-drukregelventielen garanderen flexibele, nauwkeurige regeling voor precisiefabricage

De elektronische proportionele drukregelventielen uit de AVENTICS 625 Sentronic-Serie en de DaS-software (Data acquisition Software) maken snel opstarten, bewaking en regeling rechtstreeks vanaf een PC mogelijk.

  www.emerson.com

Emerson heeft vandaag de nieuwe Series 625 Sentronic proportionele drukregelingsventielen van AVENTICSTM aangekondigd. Met een regelafwijking van minder dan 0,5% zijn de nieuwe ventielen ontworpen om een uitermate nauwkeurige, elektronische proportionele drukregeling te leveren en bieden ze de flexibiliteit die nodig is om geavanceerde pneumatische regeltechnische toepassingen te ondersteunen. De data-acquisitiesoftware (DaS) die bij de Sentronic-ventielen uit de Serie 625 wordt meegeleverd, maakt het ook mogelijk om rechtstreeks vanaf een PC de ventielen te starten, te bewaken en aan te sturen.

“Bij precisieapparatuur zoals wordt gebruikt voor snijbranden en ooglaserchirurgie, zijn nauwkeurigheid en controle van essentieel belang", zegt Nicolas Jacquet, Director of product management bij Emerson. “De Serie 625 Sentronic-ventielen zijn ontwikkeld om druk, debiet, vermogen, snelheid, afstand en hoekposities nauwkeurig te regelen. Als onderdeel van het uitgebreide AVENTICS-portfolio met cilinders, ventielen, luchtverzorgingsapparatuur en drukregelaars, is de Serie 625 Sentronic een kerntechnologie voor fabrieksautomatisering."

Vier ventielgroottes van 1 millimeter tot wel 20 mm ondersteunen een compleet arsenaal debieten, van 55 liter per minuut tot 4700 l/min. De drukmogelijkheden variëren van vacuümniveaus tot 50 bar, wat het totaal aantal benodigde ventielen voor een machineontwerp kan beperken. De behuizing is verkrijgbaar in messing, aluminium of roestvrij staal en de afdichting in nitril (NBR) of fluorelastomeer (FKM). Er zijn ook drie sets connectoren, M12 5-pennen, M12 8-pennen M16 7-pennen.

Nu de ontwikkelings- en productiefases steeds korter worden, zijn snelle opstartprocedures en betrouwbare, reguleerbare productieprocessen belangrijker dan ooit. Met de DaS-software kunnen operators ventielen diagnosticeren, besturen, repareren of afzonderlijk configureren. Ze kunnen ook cascaderegelingen uitvoeren wanneer er voor applicaties uitzonderlijke precisie en andere complexe regelkringen nodig zijn. Het uitgebreide assortiment diagnostische en bewakingsfuncties omvat ingangsdruk, gevraagde druk, interne temperatuur en ethernetcommunicatie.

Ga voor meer informatie over de AVENTICS 625-Serie Sentronic Proportionele Drukregelventielen naar www.emerson.com/en-us/catalog/automation/industrial-factory-automation/proportional-pressure-control-valves/aventics-625-en-gb.

https://www.emerson.com/en-us/news/2024/05-aventics-625-sentronic-proportional-pressure-control-valves

Afbeeldingen:

Nieuwe Emerson-drukregelventielen garanderen flexibele, nauwkeurige regeling voor precisiefabricage
Onderschrift: De AVENTICS Series 625 Sentronic-ventielen en bijbehorende software van Emerson bieden flexibele, nauwkeurige controle voor precisiefabricage, wat zorgt voor efficiënte bediening rechtstreeks vanaf uw PC.

Media:
• Contactgegevens: Contactpersonen media Emerson Global

Aanvullende informatie:
• Volg Emerson op X Facebook LinkedIn YouTube

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers