www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Aggreko onthult de eerste driemotorige generator op de markt met de gloednieuwe POWERMX-reeks

De aanbieder van energieoplossingen Aggreko heeft een uitgebreid assortiment Stage V-meermotorige generatoren onthuld om flexibele, betrouwbare, schone en efficiënte stroom te leveren aan sectoren met veeleisende en variërende stroombehoeften.

Aggreko onthult de eerste driemotorige generator op de markt met de gloednieuwe POWERMX-reeks

De nieuwe POWERMX™-reeks van Aggreko levert modulaire stroom in één containeroplossing die snel kan worden opgeschaald of verkleind, afhankelijk van de stroombehoefte.

Het nieuwe assortiment omvat de POWERMX3™, de allereerste driemotorige 1,35 MVA-generator ooit gehuisvest in een enkele ISO 20ft-container, naast de nieuwste tweemotorige 1,25 MVA POWERMX2™ Stage V-generator van het bedrijf.

De introductie komt op een moment dat energie-intensieve industrieën – zoals productie, nutsbedrijven, datacenters en de bouw – voor de uitdaging staan om flexibiliteit op het gebied van de energievoorziening tot stand te brengen en tegelijkertijd de uitstoot te verminderen in overeenstemming met de netzero-doelstellingen. Aggreko heeft POWERMX™-oplossingen in zijn Europese vloot geïntroduceerd voor klanten die een energiepakket nodig hebben om extra capaciteit te bieden, de veerkracht en flexibiliteit te vergroten, en de beperkingen van de stroomcapaciteit en netbeperkingen te overwinnen.

De POWERMX™-generatoren werken met een load-on-demand-systeem en passen zich naadloos en autonoom aan de variërende stroombehoeften aan. Hun geavanceerde bedieningsfuncties en het ontwerp met meerdere motoren zorgen ervoor dat het systeem efficiënt vermogen kan genereren over het hele belasting bereik tot 1,35 MVA. De intelligente Stage V-oplossing zorgt voor een aanpasbare vermogensafgifte precies wanneer dat nodig is, naast het optimaliseren van de brandstofefficiëntie, het verbeteren van de veerkracht en flexibiliteit, en het minimaliseren van de uitstoot door alleen het daadwerkelijk benodigde hoeveelheid vermogen te genereren.

Het te groot maken van generatorsets komt bij veel toepassingen maar al te vaak voor, wat het risico met zich meebrengt van inefficiëntie en mogelijke problemen met de apparatuur als deze gedurende langere perioden op lage belasting draaien. Door gebruik te maken van het volledig geautomatiseerde systeem kunnen motoren indien nodig worden geactiveerd. De efficiënte, flexibele vermogensafgifte die de POWERMX™-reeks levert, zelfs bij lage belasting, vermindert deze problemen, waardoor de efficiëntie en betrouwbaarheid verder worden verbeterd. Dankzij het geavanceerde regelsysteem kunnen de motoren ook voldoen aan de eisen op het gebied van lastverdeling, basisbelasting, peak-lopping of stand-by.

De nieuwe Stage V-gecertificeerde generator voldoet aan de strenge emissievoorschriften in heel Europa en is goedgekeurd voor diesel, waterstof behandelde plantaardige olie (HVO), gas-naar-vloeistof (GTL) en B10-brandstoffen. Hierdoor worden flexibele brandstofopties geboden die CO2-reducerende strategieën ondersteunen.

Bij gebruik van meerdere POWERMX-units wordt de flexibiliteit van de stroomuitvoer verder verbeterd, waardoor locaties met een hoge stroomvraag toegang kunnen krijgen tot een Stage V-gecertificeerde oplossing. Nu organisaties gedecentraliseerde energiebenaderingen willen adopteren om de veerkracht en flexibiliteit op hun locaties te verbeteren, omdat de betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening nog steeds in twijfel wordt getrokken, zal het hebben van deze flexibiliteit van de stroomproductie met lagere emissies van cruciaal belang zijn om potentiële verstoringen te beperken.

Als onderdeel van het commitment van Agrekko om de juiste maat en efficiënte technologie te leveren, wordt het nieuwe POWERMX-assortiment toegevoegd aan het portfolio van Greener Upgrades®-oplossingen. Dit omvat batterij-energieopslagoplossingen (BESS), olievrije luchtcompressoren, stoomketels, Stage V-generatoren en koelmachines. Het ondersteunen van de duurzame energietransitie van klanten met toegang tot deze nieuwe, schonere technologieën is een belangrijk onderdeel van Aggreko’s duurzaamheidsraamwerk, Energizing Change™.

David McDonald, hoofd Power Generation Products bij Aggreko, zegt: “Het leveren van de beste efficiëntie in zijn klasse, het terugdringen van de uitstoot en het opbouwen van energieveerkracht en -flexibiliteit zijn belangrijke prioriteiten voor alle industrieën.

Door gebruik te maken van de volledige capaciteit van de eerste in zijn soort POWERMX3, naast de POWERMX2, kunnen we onze klanten nadrukkelijk ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.”

“De noodzaak om aan nog strengere emissievoorschriften te voldoen is vaak een prioriteit, vooral bij grote projecten van meerdere MW. Dit resulteert in een grotere behoefte aan Stage V-oplossingen die ook compatibel zijn met groenere brandstoffen. Met de nieuwe POWERMX-reeks zullen energie-intensieve sectoren profiteren van dit soort revolutionaire meermotorige oplossingen die lagere emissies opleveren en tegelijkertijd een flexibele stroomvoorziening en leveringszekerheid bieden.

“In combinatie met de bestaande vloot Stage V-generatoren, batterij-energieopslagsystemen (BESS), olievrije luchtcompressoren, spiraalstoomketels en een uitgebreid portfolio van groenere upgradeproducten, zal het POWERMX-assortiment onze klanten in alle sectoren nog meer keuze bieden.”

Klik hier
voor meer informatie over het POWERMX-assortiment van Aggreko.

www.aggreko.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers