www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Aggreko-rapport: 80% van de procesingenieurs in de petrochemie is bezorgd dat elektrische installaties de activiteiten van raffinaderijen kunnen beïnvloeden

Uit nieuwe rapporten over de Europese petrochemische industrie blijkt dat meer dan 80% van de professionals op het gebied van procestechniek zich zorgen maakt dat hun huidige energie-installatie de raffinaderij-activiteiten kan beïnvloeden.

Aggreko-rapport: 80% van de procesingenieurs in de petrochemie is bezorgd dat elektrische installaties de activiteiten van raffinaderijen kunnen beïnvloeden

Een serie nieuwe whitepapers van Aggreko, getiteldProcess Matters, bevat de resultaten van enquêtes die zijn uitgevoerd door de onafhankelijke onderzoeksorganisatie Censuswide, waarin ruim 600 procesingenieurs uit de Britse, Duitse, Franse, Belgische, Nederlandse en Luxemburgse petrochemische industrie zijn ondervraagd over operationele uitdagingen. De respondenten zien niet alleen mogelijkheden voor verbetering van bestaande energie-installaties, maar zij zijn zich er ook van bewust dat de ouderdom van deze systemen van invloed kunnen zijn op de prestaties van de faciliteiten.

Concreet verklaarden de ondervraagden dat de bestaande elektriciteitsinstallatie op hun locatie gemiddeld vijf jaar oud is, waarbij een aanzienlijk aantal eenheden zelfs nog ouder is. Jordi Camanyes, Petrochemical and Refining Sector Leader – Europa voor Aggreko, ziet in deze statistieken, gecombineerd met de bevindingen dat de helft van de respondenten jaarlijks tussen de drie en tien weken uitval ervaart, duidelijke mogelijkheden om actie te ondernemen.

“De Europese petrochemische sector is zich zeer bewust van de uitdagingen waarmee zij wordt geconfronteerd als men het concurrentievermogen wereldwijd wil behouden”, legt hij uit. “Door dit nieuwe onderzoek en de publicatie van deze rapporten willen we meer inzicht geven in hoe de procesprestaties van fabrieken kunnen worden geoptimaliseerd."

“De onderzoeksresultaten zijn opzienbarend en laten zien dat de Europese raffinaderijactiviteiten zich in een interessante positie bevinden. Verouderde bedrijfsinstallaties baren zorgen, omdat zich situaties kunnen voordoen waarin complete faciliteiten bijna 20% van het jaar offline kunnen zijn. Wil men dit probleem oplossen, dan is een veelzijdige aanpak nodig, waarbij procesverbeteringen worden geïdentificeerd, naast betere inkoop- en onderhoudsstrategieën.”

De situatie wordt nog complexer door de aanhoudende druk op de sector om koolstofarm te worden, in overeenstemming met het transitiepad van de Europese Unie voor de petrochemie, dat in januari 2023 werd uitgezet. Gezien het tempo van de veranderingen in de regelgeving en de stijgende grondstofkosten ziet Jordi Camanyes een noodzaak voor overbruggingsoplossingen op de korte termijn voor de productie – vooral gezien het enthousiasme van de respondenten in het rapport voor duurzame alternatieven.

“Hoewel het duidelijk is dat er nieuwe energie-installaties nodig zijn om bestaande oplossingen te vervangen, beïnvloeden de moeilijke economische omstandigheden de investeringskeuzes”, besluit hij. “Veranderingen in de wetgeving en de snelle ontwikkeling van duurzame generatortechnologieën maken het nemen van beslissingen nog eens extra ingewikkeld. Maar zoals uit onze Process Matters-rapporten duidelijk blijkt, geeft de overgrote meerderheid (95%) van de ondervraagde petrochemische procesingenieurs aan bereid te zijn 25-50% extra te betalen voor groenere energie-oplossingen."

“Nu 94% ook zegt dat het belangrijk is om samen te werken met leveranciers die over een duidelijke strategie voor milieu- en sociale verantwoordelijkheid beschikken, bestaat er duidelijk een bereidheid om de in dit rapport geïdentificeerde downtime-risico's te verminderen en tegelijkertijd de uitstoot te beperken. Ik zou er daarom voor willen pleiten dat de belanghebbenden in de petrochemische industrie de bestaande strategieën voor de aanschaf van apparatuur herzien en ervoor zorgen dat ze beter kunnen omgaan met de huidige marktdruk. Door dit te doen, kunnen zij leveranciers identificeren die in staat zijn om op modulaire basis moderne, duurzame oplossingen aan te bieden die tegemoetkomen aan de snel fluctuerende eisen van deze sector.”

Klik hier om de nieuwste Aggreko-rapporten,Process Matters: Rethinking Cooling Processes in European Petrochemicals, en Process Matters: Rethinking Power in European Petrochemicals, te downloaden.

www.aggreko.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers