www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Steriliseerbare borstelloze DC motoren zorgen voor hoge snelheid en groot koppel bij aangedreven chirurgische handgereedschappen

Portescap is verheugd om de lancering van haar applicatiespecifieke motoren voor aangedreven chirurgisch handgereedschap aan te kondigen, waaronder arthroscopische scheerapparaten, KNO microdebriders en grote botboren. Prototypes zullen naar verwachting beschikbaar zijn binnen de 3 weken na bestelling.

Steriliseerbare borstelloze DC motoren zorgen voor hoge snelheid en groot koppel bij aangedreven chirurgische handgereedschappen
Buigend op 20 jaar ervaring in het ontwerpen van chirurgisch motoren, ontwikkelt het bedrijf applicatiespecifieke motoren die tegemoet komen aan de strenge prestatie-eisen van chirurgisch handgereedschap. De producten worden ontworpen met behulp van het standaard autoclave motorontwerp van Portescap zodat aan de gevolgen van sterilisatie wordt weerstaan. De motortechnologie van Portescap kan autoclaaf werken tot 1000 cycli.

De borstelloze DC mini motor-oplossingen voor arthroscopische scheerapparaten zijn ontworpen om de aandrijving te voorzien voor chirurgische handinstrumenten die in de minimaal invasieve chirurgie ingezet worden. Dit zijn de chirurgische procedures die verantwoordelijk zijn voor het herstellen van gewrichten zoals heup, knie en schouder. Onbelast varieert de snelheid van onze arthroscopische scheerapparaatmotoren van 4.000 tot 7000 RPM, terwijl het maximale continue koppel 117 mNm en 119 mNm bedraagt. Bovendien behouden de oplossingen van Portescap een hoog koppel met minder stall dan concurrerende oplossingen.

Portescap's borstelloze DC minimotoroplossingen voor grote botboren maken een optimale aandrijving- en motorcombinatie mogelijk voor zowel in-line pin en k-wire aandrijvingen en zorgen voor een hoog koppel bij nominale werksnelheid. Deze batterij aangedreven oplossingen blinken uit in het voldoen aan extreme eisen die aan het koppel gesteld worden, zoals het vermijden van vastlopen tijdens gewrichtsvervangende ingrepen zoals aan de knie, heup en schouder. Onze aanbevolen grote botboormotoren bieden een onbelaste snelheid van 950 RPM met een maximaal continu koppel van 818 mNm.

Oor, neus en keel (KNO) borstelloze DC mini motor oplossingen bieden een hoge snelheid en koppel. Dat is een vereiste is voor het aangedreven chirurgisch handgereedschap dat gebruikt wordt in minimaal invasieve chirurgische ingrepen aan het oor, neus en keel evenals voor arthroscopische operaties van de kleine gewrichten. Dankzij de onbelaste snelheid van 11.800 rpm en het maximum continu koppel van 39 mNm, zijn deze oplossingen geschikt voor het precies wegsnijden van weefsel en om botten mooi op te schonen. Voor boren met hoge snelheid in de wervelkolom, de schedel en voor maxillofaciale en otologische (oor) chirurgie, biedt Portescap een booroplossing die een snelheid van 90.500 RPM onbelast haalt en een continu koppel van maximaal 9.2mNm haalt.

Aangepaste wikkelingen, lagers en asuitgangen zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie over onze nieuwe oplossingen en hoe we kunnen helpen uw chirurgische toepassing te optimaliseren, kunt u terecht op onze website: www.portescap.com/asm. Daar kunt u specificaties en literatuur downloaden of contact opnemen met uw dichtstbijzijnde regionale Portescap kantoor om met een applicatie-ingenieur te spreken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers