www.technologieenindustrie.com
NSK

Super Large kogelomloopspindel met grootste laadvermogen van NSK

NSK heeft haar reeks van kogelomloopspindels voor hoge belastingen uitgebreid. De nieuwe Super Large kogelomloopspindels van het bedrijf maken het mogelijk om grotere plastic onderdelen te spuitgieten. Deze oplossing komt tegemoet aan de groeiende vraag vanuit sectoren zoals de automobielindustrie. De Super Large kogelomloopspindel is voorzien van 800 mm lange moeren die helpen de axiale belasting te verwerken en zo de levensduur verlengen. Deze innovatie is ontworpen voor elektrisch aangedreven kunststof spuitgietmachines met een klemkracht van 3000 ton of meer.

Super Large kogelomloopspindel met grootste laadvermogen van NSK
Image1.jpg – De Super Large kogelomloopspindels van NSK zijn ontworpen voor grote elektrisch aangedreven spuitgietmachines

Door de evolutie naar betere energie-efficiënte auto's en de steeds strenger wordende emissienormen, is er een verhoogde behoefte om het gewicht van voertuigen terug te dringen. Op zijn beurt leidt dit tot de vraag naar grotere plastic onderdelen in één stuk zoals bumpers, deurmodules en instrumentpanelen.

De traditionele oplossing voor het produceren van grote kunststofonderdelen is om hydraulische spuitgietmachines te gebruiken met hoge belastingsvermogens. De vraag vanuit de industrie naar milieuvriendelijke, energie-efficiënte systemen heeft geleid tot de opkomst van grote, volledig elektrisch aangedreven spuitgietmachines. Deze trend bracht NSK er toe om een nieuwe generatie Super Large kogelomloopspindels voor grote belastingen te ontwikkelen die ingezet kunnen worden in dergelijke machines.

Om de succesvolle productie van de Super Large kogelomloopspindels te verzekeren, ontwikkelde NSK een innovatief nieuw proces om moeren tot 800 mm lengte te fabriceren. De lange moeren kunnen een grotere belasting aan, wat resulteert in een maximale axiale belasting. Deze werd verhoogd met een factor 1,3 terwijl de levensduur verlengd is met een factor 2,8.

Ondanks de grootte en de belastbaarheid van Super Large kogelomloopspindels sloot NSK geen compromissen naar snelheid toe. Een toegewijd kogelomloopspindelontwerp , met een tangentiale pick-up methode door middel van een gepatenteerde deflector, maakt het mogelijk om hoge draaisnelheden te bereiken, zelfs met kogelomloopspindels met een diameter van 140 mm of meer.

Vandaag zijn kogelomloopspindels voor grote belastingen essentiële componenten in elektrisch aangedreven spuitgietmachines geworden. In 1996 introduceerde NSK de eerste reeks kogelomloopspindels voor grote belastingen in de sector en sindsdien is het bedrijf doorgegaan met uitbreidingen op deze serie om aan de vraag naar hogere snelheden en minder smering te voldoen. NSK's nieuwste Super Large kogelomloopspindels worden aangeboden in diameters van 140, 160 en 200 mm en leads van 25, 30 en 32 mm.

NSK wil met de Super Large kogelomloopspindels een jaarlijkse wereldwijde verkoop van € 7.800.000 bereiken tegen 2018.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers