www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Danfoss Nieuwe HX waterverstuivers helpen klanten van landbouwapparatuur de betrouwbaarheid

Na succesvol testen is onze nieuwe HX waterverstuiver goedgekeurd door een nieuwe Spaanse leverancier van landbouwapparatuur die gespecialiseerd is in ventilatie en de bouw van kant-en-klare boerderijen.

Danfoss Nieuwe HX waterverstuivers helpen klanten van landbouwapparatuur de betrouwbaarheid

Ze bieden een breed scala aan van producten en apparatuur van eigen bodem voor omgevingscontrole voor varkens- en pluimveebedrijven. Met meer dan 35 jaar ervaring en een marktaanwezigheid in 70 landen zijn ze toonaangevend in de landbouwsector en garanderen ze hun klanten efficiënte, innovatieve en kwalitatief hoogstaande oplossingen voor boerderijmanagement waarbij dierenwelzijn voorop staat.

Ze werken al vele jaren samen met een van onze Danfoss distributeurs in Spanje voor de levering van verstuivers voor adiabatische koelsystemen op boerderijen. Deze systemen bieden een kosteneffectieve manier om de boerderijen te koelen tijdens periodes met hoge temperaturen. In Spanje, zoals in veel delen van de wereld, worden de periodes met warm weer steeds langer en intenser. Hittegerelateerde stress heeft een negatieve invloed op vee, en varkens zijn bijzonder kwetsbaar voor blootstelling aan hoge temperaturen. Daarom spelen de adiabatische koelsystemen van Danfoss een essentiële rol in het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van de dieren.

Eind 2022 nam onze distributiepartner contact op met Danfoss Spray Technologies omdat de verstuivers die hun klanten gebruikten filters hadden die begonnen te corroderen. Tot op dat moment gebruikte de producent van landbouwapparatuur mazoutverstuivers in zijn adiabatische koelsystemen. Toen ze contact opnamen met Danfoss voor een oplossing zag Oscar Sanchez, Team Leader, Residential Heating, een kans om iets anders te proberen.

De oplossing
Oscar Sanchez legt uit hoe ze het corrosieprobleem hebben aangepakt. "Toen onze klanten contact met ons opnamen dachten we meteen aan onze nieuwe waterverstuiver als mogelijke oplossing." De HX-verstuiver, ontwikkeld door Danfoss Spray Technologies, is ontworpen voor alle vloeistoffen op waterbasis, wat een belangrijke factor was bij het oplossen van het probleem van de klant. "Als je een mazoutverstuiver gebruikt voor een watertoepassing kan corrosie een probleem zijn omdat de verstuiver niet is ontwikkeld voor de ruwe wateromgeving," zegt Oscar. De Danfoss HX verstuiver heeft geen filter en is voorzien van een corrosiebestendige laag. Onze Spaanse partners hebben de nieuwe verstuivers getest en besloten om ze voortaan in hun adiabatische koelsystemen te gebruiken. En daar stopten de verbeteringen niet. "We begonnen te kijken hoe we de hele opzet van het koelsysteem konden verbeteren," legt Oscar Sanchez uit. "En we ontdekten dat we geld konden besparen en het algehele systeemontwerp konden verbeteren door de opstelling te wijzigen en een hoofdfilter op te nemen op de plek waar het water het systeem binnenkomt."

De resultaten
Onze nieuwe Spaanse klant voor landbouwapparatuur heeft nu waterverstuivers die niet corroderen en een langere levensduur hebben. Dankzij de nieuwe opzet van het koelsysteem hoeven ze alleen de hoofdfilter te reinigen in plaats van de filters op de afzonderlijke verstuivers te vervangen. En de nieuwe oplossing heeft ook voordelen voor de leidingen van het systeem omdat deeltjes worden uitgefilterd voordat ze het systeem binnenkomen, waardoor de leidingen minder snel slijten.

Ze waren zo tevreden over de nieuwe oplossing dat ze besloten Danfoss waterverstuivers opnieuw te gebruiken in een nieuw bouwproject voor een varkensbedrijf dat later dit jaar van start gaat. "Voor mij is deze case een uitstekend voorbeeld van hoe Danfoss samenwerkt met haar partners en hun klanten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor zakelijke uitdagingen. En het laat ook zien hoe onze watersproeiers inspelen op relevante behoeften in de landbouwsector," besluit Oscar.

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers