www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

PEPPERL+FUCHS: Ammoniak als oplossing voor de wereldwijde waterstofinfrastructuur van de toekomst

Naast de toenemende elektrificatie zal waterstof een cruciale rol spelen in de energietransitie. Dit omvat alles van de langetermijnopslag van energie tot de moleculaire vervanging van alle fossiele brandstoffen.


PEPPERL+FUCHS: Ammoniak als oplossing voor de wereldwijde waterstofinfrastructuur van de toekomst
Draadloze monitoring van de positie van de klep

Helaas heeft Duitsland niet de ruimte beschikbaar om de volledige omvang van de toekomstige vraag te dekken met enkel nationale productie. Op dit moment wordt aangenomen dat de import 60 tot 70 procent zal bedragen. Waterstof zal per schip vervoerd worden, wat een uitdaging vormt. Het vloeibaar maken kost bijvoorbeeld veel extra energie. Andere transportmiddelen zijn echter nog niet beschikbaar.

Het transport van ammoniak daarentegen is een bestaand proces, waarbij dagelijks ongeveer 20 miljoen ton wordt getransporteerd. Daarom hebben bekende leveranciers besloten om ammoniak te produceren door groene waterstof te combineren met stikstof en de ammoniak te transporteren met de reeds bestaande methoden.


PEPPERL+FUCHS: Ammoniak als oplossing voor de wereldwijde waterstofinfrastructuur van de toekomst
Waterstof en zijn afgeleiden maken fossiele brandstof overbodig

Omdat het een giftige en explosieve stof is, moeten er passende veiligheidsmaatregelen genomen worden. Vanaf het aanmeren en het extra transport over land tot aan de verdere verwerkingsstappen zijn er oplossingen van Pepperl+Fuchs beschikbaar voor deze systemen. Denk aan de schakelversterkers uit het K-System gamma, die veldapparatuur veilig scheiden van controllers. Een breed scala aan barriers kan aangepast worden aan de respectieve systemen. Ethernet-APL schakelaars worden steeds vaker gebruikt voor moderne data overdracht, waardoor hoge data overdrachtssnelheden in een veilige omgeving mogelijk zijn.

Er zijn sensoren beschikbaar om een groot aantal kleppen te bewaken en hun respectieve posities te rapporteren.

www.pepperl-fuchs.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers