www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

100% veilige X-As Positionering

Pepperl+Fuchs vereenvoudigt het proces door de PUS-evaluatie-eenheid te combineren met safePXV- of WCS-sensoren, waardoor veiligheidsfuncties worden gerealiseerd die voldoen aan de SIL 3- en PL e-niveaus.


Het safePXV contactloze absolute positioneringssysteem heeft slechts één camera-gebaseerde sensor nodig, want het systeem bezit een intrinsieke redundantie dankzij de meerkleurige Data Matrix codes.Voor lineair geleide toepassingen zoals monorail transportbanden en automatische opslag- en zoeksystemen garandeert het systeem een positionering met millimeterprecisie over trajecten tot 10 kilometer lengte.

Het robuuste WCS positiecoderingssysteem voor absolute positionering in buitenomgevingen maakt dan weer gebruik van een roestvrijstalen coderail met uitsparingen.


100% veilige X-As Positionering
PUS-F161-B safe evaluation unit

In de veiligheidsversie bewaken twee U-vormige leeskoppen deze rail en zorgen ze voor betrouwbare detectievoor spoorafstanden tot 314,5 meter, zelfs onder ongunstige omstandigheden zoals bij de inzet van havenkranen.


100% veilige X-As Positionering
WCS positie encoding systeem met een analyse eenheid voor veilige absolute positiebepaling in outdooromstandigheden

De redundante signalen van de sensoren worden via twee kanalen verwerkt en geëvalueerd in de veilige evaluatie-eenheid PUS-F161-B . Het apparaat fungeert als gateway naar de veldbus.


100% veilige X-As Positionering
Het safePXV systeem garandeert redundantie: Meerkleurige codes, sensor met camera en tweekleurige LED ring en veiligheidsevaluatie eenheid.

Het genereert een veilige positiewaarde (SafePos SF), die ook kan ingezet worden om SafeSpeed SF te relaiseren. De toepassingen waarin de sensoren en de evaluatie-eenheid geïntegreerd worden zijn gecertificeerd volgens IEC 61508 voor SIL 3 en volgens EN 13849 voor PL e. Ze maken een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling mogelijk dankzij de pre-certificering en preconfiguratie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers