www.technologieenindustrie.com
COVAL

COVAL introduceert met CTC krachtige klokvormige zuignappen die zich makkelijk aan plaatwerk hechten

In veel industriële sectoren waar plaatwerk wordt gebruikt, wordt vastgrijpen en bewegen met vacuüm steeds vaker toegepast en zijn zuignappen een essentieel onderdeel geworden van veiligheid, betrouwbaarheid en productiviteit.

COVAL introduceert met CTC krachtige klokvormige zuignappen die zich makkelijk aan plaatwerk hechten

Met de hoogwaardige klokvormige zuignappen van CTC wil COVAL fabrikanten het beste van zowel platte als balgzuignappen bieden om de efficiëntie verder te verbeteren.

Het belangrijkste kenmerk van deze nieuwe serie CTC-zuignappen is de vorm. Dit nieuwe ontwerp combineert de voordelen van platte zuignappen en balgzuignappen. Ze hebben de sterkte en antislipkwaliteit van platte zuignappen en het extra vermogen van balgzuignappen om complexe vormen of platen met hoeken of vouwen vast te grijpen. Dankzij hun grote doorbuigingsvermogen passen ze zich gemakkelijk aan bij het grijpen van plat, bol, gevouwen of hoekvormig plaatmetaal. Dankzij de antislip stops kunnen zware platen waarop zich olie bevindt snel en efficiënt worden verplaatst, terwijl de centrale stops ervoor zorgen dat dunne platen stevig worden vastgegrepen zonder ze te vervormen. De hoogwaardige klokvormige zuignappen van CTC zijn verkrijgbaar in een breed scala aan diameters (diameters van 40 tot 100 mm) en montage mogelijkheden van G3/8 mannelijk en vrouwelijk en ook de mogelijkheid voor een vierkante koppeling van aluminium, om perfect aan te sluiten op alle soorten toepassingen. Om een uitstekende weerstand tegen slijtage en olie te realiseren, zijn de nieuwe zuignappen gemaakt van TPU (thermoplastisch polyurethaan).
 
Een breed scala aan toepassingen
De veelzijdigheid, stevigheid en betrouwbaarheid evenals de veiligheidskenmerken maken CTC's nieuwe krachtige klokvormige zuignappen ideaal voor gebruik in iedere industrie waar plaatwerk of metalen onderdelen worden verplaatst als onderdeel van het proces: • Aanvoermachines zoals vouwmachines, snijders en dergelijke • Het oppakken van plaatwerk of onderdelen voor overdracht naar stempelmachines en opslag.
De CTC-zuignappen zijn perfect voor gebruik in de verschillende fasen van het productieproces in de automobielsector zoals; stansen, verplaatsen, assembleren, enz. 
COVAL heeft een langdurige samenwerking ontwikkeld met grote autofabrikanten en levert hen producten die voldoen aan de verwachtingen op het gebied van productiviteit.
 
Kwaliteiten die het verschil maken
Snelheid
• Ideaal voor hogesnelheidspersen met hoge doorvoer en verwerking van grotere onderdelen (carrosserie onderdelen, daken, deuren, enz.)
Lichtgewicht
• Polyamide-inzetstukken
Veelzijdigheid
• dankzij de klokvorm bieden de zuignappen een uitstekende grip op alle platte, bolle of gevouwen platen
Duurzaamheid
• Uitstekende weerstand tegen slijtage en olie, dankzij thermoplastisch polyurethaan
Veiligheid
• Antislip stoppen voor geoliede platen
 
 


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers