www.technologieenindustrie.com
COVAL

Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën

Industriële vacuümsystemen moeten kunnen inspelen op uiteenlopende situaties: het vastgrijpen van onderdelen van verschillende gewichten of materialen, integratie op machines en robots, en snelle werking. De GVMAX HD-serie heavy-duty vacuümpompen van COVAL combineren daarom robuustheid, kracht, modulariteit en communicatie. Hierdoor kunnen zij zich aan meerdere toepassingen aanpassen. Dankzij de IO-Link-technologie zijn ze volledig gekoppeld met de industrie van de toekomst.

Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën

IO-Link en NFC vergemakkelijken communicatie
De IO-Link-communicatie-interface van de COVAL GVMAX HD-vacuümpompen biedt snelle en kosteneffectieve installatie, continue diagnose, gecentraliseerde configuratie en efficiënte communicatie met highlevel protocollen als Ethernet / IP, PROFINET en EtherCAT.

Dankzij de NFC-technologie die is geïntegreerd in de GVMAX HD-vacuümpompen zijn alle configuratie- en diagnosefuncties toegankelijk en kunnen ze worden gewijzigd in de speciale COVAL Vacuum Manager-app op een Android- of iOS-apparaat. De NFC-interface in combinatie met deze app maakt het mogelijk om zeer eenvoudig parameters van de ene pomp naar de andere te kopiëren. In de app kunnen maximaal vijf verschillende parameterconfiguraties worden opgeslagen.

De ergonomie van het product is volledig gericht op de operator. Het biedt een Human Machine Interface (HMI) die de bedienings-, diagnose- en onderhoudsinformatie gemakkelijk leesbaar maakt. Ook maakt de interface het mogelijk om snel parameters in te stellen. Het 1,54-inch LCD-kleurenscherm is zeer intuïtief, met expliciete berichten in 5 talen. De pompstatus is goed zichtbaar dankzij een statuslampje met 3 kleuren. Ook kan de gebruiker profiteren van technische assistentie. Dit is mogelijk doordat de app gegevens naar COVAL-experts kan sturen.

De nieuwe GVMAX HD-vacuümpomp is ontworpen om permanent te communiceren met zijn omgeving. Hij is daarmee dus klaar voor toepassing in Industrie 4.0-toepassingen.
 
 
Prestaties, robuustheid en energiebesparing
Uitgerust met een eentraps venturi, levert de GVMAX HD vacuümpomp krachtige zuigvermogens en kortere evacuatietijden voor het vastgrijpen, overbrengen of klemmen van onderdelen van verschillende afmetingen en gewichten. Voorbeeld: maximaal vacuüm: 85%, zuigdebiet tot 230 Nl / min en 0,4 s om een volume van 1 liter te ledigen tot 75% vacuüm.

Elk onderdeel van de pomp is ontworpen en getest in praktijksituaties om te voldoen aan de zwaarste omgevingsomstandigheden. De pompen voldoen aan IP65 en worden gegarandeerd voor meer dan 50 miljoen cycli.

De prestaties van de vacuümpompen gaan gepaard met een lager energieverbruik. De ASC-technologie (Air Saving Control), die zorgt voor een intelligente vacuümregeling door het luchtverbruik te stoppen wanneer het ingestelde vacuümniveau is bereikt, biedt tot 90% energiebesparing.
 
 Makkelijk te gebruiken
De GVMAX HD-serie is ontworpen om snel en eenvoudig onderhoud mogelijk te maken, zodat de impact op de productie tot een minimum wordt beperkt. Met het gepatenteerde Smart Swap-systeem, een innovatie van Coval, kunnen pompen onder druk en zonder gereedschap worden vervangen. Bovendien maakt het modulaire ontwerp van de GVMAX HD het mogelijk om gericht onderhoud uit te voeren aan elk pompelement. Hierdoor kunnen zowel de kosten als de tijd die nodig is voor onderhoud worden gereduceerd.

Om goed aan te sluiten op de installatieopstelling en de beschikbare ruimte, is het mogelijk om elke pomp als stand-alone opstelling of als eilandopstelling van maximaal 4 pompen met een gemeenschappelijke druktoevoer te installeren.

De voordelen
• Robuust: ontworpen om te werken in veeleisende omgevingen.
• Prestaties: combineert kracht en efficiëntie voor grijpen, overbrengen en klemmen.
• Communicatie: integreert perfect in het proces van intelligente fabrieken.
• Modulariteit: maakt gerichte onderhoudsinterventies mogelijk op elk van zijn subsets.

www.coval-international.com/


Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën
Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën
Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën
Coval GVMAX HD, een veelzijdige vacuümpomp voor alle industrieën

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers