www.technologieenindustrie.com
Aggreko

Meerderheid bouwprojecten datacenters kampt regelmatig met projectverstoringen, aldus rapport

Een nieuw Europa-breed rapport constateert dat externe verstoringen op locaties en inflatiedruk leiden tot vertragingen bij de bouw van nieuwe datacenters, en het toepassen van duurzamere praktijken bij dergelijke projecten verhinderen.

Meerderheid bouwprojecten datacenters kampt regelmatig met projectverstoringen, aldus rapport

Dit blijkt uit deel twee van een tweedelige rapportserie van Aggreko, getiteld Uptime on the Line, waarin de factoren zijn onderzocht die van invloed zijn op de bouw van datacenters, zoals een tekort aan competenties en apparatuur, de haalbaarheid van duurzame alternatieven en de inkoop van energie.

Uit het rapport blijkt dat de meeste aannemers gedwongen zijn hun tijdschema's te verlengen door problemen met de toelevering, waarbij stijgende kosten de problemen in de sector alleen maar erger maken - slechts 8% van de ondervraagden meldde geen vertragingen ten gevolg van verstoring van de toeleveringsketen. Het onderzoek baseert zich op inzichten uit een enquête onder 700 datacenterprofessionals die optreden als adviseur voor grote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Aangezien de druk toeneemt om CO2-arm te bouwen, gaat het rapport ook in op de uitdagingen die een belemmering vormen voor de sector bij het invoeren van duurzamere praktijken. Zo stond, in elke onderzochte regio, behalve in Frankrijk, het gebrek aan competenties cq. vaardigheden in de top twee van de lijst van uitdagingen om wel of niet duurzame energie te gebruiken tijdens de bouwfase.


Billy Durie, Global Sector Head - Data Centres bij Aggreko: "De exponentiële toename van het wereldwijde internetgebruik en de opkomst van high-performance computing betekenen dat de vraag naar nieuwe datacenters snel zal groeien. Nu hierop inspelen is van vitaal belang, niet alleen wat betreft datacenterruimte, maar ook in het belang van een bredere economische groei van Europa.

»Verstoringen van de markt, stijgende kosten en regeldruk zorgen er echter voor dat uitdagingen die buiten de controle van aannemers vallen de projectplanningen in gevaar brengen. Door de toenemende vraag naar nieuwe sites om groeiend dataverkeer aan te kunnen, kan deze situatie binnenkort leiden tot noodzakelijke niet-duurzame strategieën die vertragingen moeten tegengaan en tegelijkertijd de transitie naar hernieuwbare praktijken moeten ondersteunen.»

Om de datacentermarkt te ondersteunen bij deze uitdagingen, belicht het rapport van Aggreko de overbruggingsoplossingen die zijn ontworpen om de bouw van datacenters op schema te houden. Deze aanpak maakt gebruik van tactische strategieën en nieuwe technologieën om de stroomvoorziening veilig te stellen, groenere stroom te integreren, de energie-efficiëntie te maximaliseren, vertragingen te minimaliseren en met weersomstandigheden te leren omgaan.

Billy concludeert: "Bij de bouw van datacenters moeten verschillende onderdelen samenwerken en aangezien vertragingen vaak deel uitmaken van nieuwbouw en verstoringen steeds vaker voorkomen, is een uitgebreide noodplanning onontkoombaar. Aannemers kunnen deze uitdagingen overwinnen door gebruik te maken van innovaties op het gebied van apparatuur en installaties, zoals nieuwe voorzieningen voor energie- en temperatuurregeling tijdens de gehele bouwfase."


"Nu de vraag naar datacenters steeds groter wordt, zorgen de overbruggingsoplossingen die in het rapport van Aggreko ter sprake komen voor de stabiliteit die aannemers nodig hebben om projecten op tijd te kunnen opleveren. Technologieën die het omgaan met externe verstoringen verbeteren, moeten echter wel de winstgevendheid en resultaten op het gebied van duurzaamheid van aannemers ondersteunen. Dit wordt de sleutel tot wat een periode van ongebreidelde groei voor de sector gaat worden.


Om Aggreko's meest recente rapport, Uptime on the Line, te downloaden
KLIK HIER.

www.aggreko.com

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers