www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2.5

Versie 2.5 van Eplan Harness proD staat in de startblokken. Wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met het centrale artikelbeheersysteem van het Eplan platform profiteren gebruikers van continue en geoptimaliseerde workflows. Daarbij garandeert een groot aantal verbeteringen op het gebied van nailboardontwerp, kabelrouting en projectbeheer een effectieve engineering van kabelbomen.

Eplan Harness proD 2.5
Voorbeeldplaatsing: Een voorbeeldfunctie helpt gebruikers om direct al de juiste positionering te bereiken, zodat er achteraf geen aanpassingen meer nodig zijn.

Monheim, 24 augustus 2015 - Versie 2.5 van Eplan Harness proD is leverbaar vanaf oktober. Nieuwe ontwikkelingen hebben zich geconcentreerd op het optimaliseren van de workflow voor gebruikers en daarbij vormt de koppeling van het 3D-engineeringsysteem voor kabelbomen met het centrale artikelbeheer van het Eplan platform een geweldig nieuw hoogtepunt. Het betekent een mijlpaal in geïntegreerd gegevensbeheer. Gebruikers hebben in dat geval nog maar één centraal artikelbeheersysteem dat ze tijdens de looptijd van een project moeten openen. Hierdoor kost het aanzienlijk minder tijd om databanken met stamgegevens bij te houden en is vanaf de schemafase tot aan de productiedocumentatie een ononderbroken workflow mogelijk. Workflows met stamgegevens zijn verder geoptimaliseerd door het afleiden van 2D-symbolen - vereist voor nailboardtekeningen - van bestaande 3D-gegevens. Dit is vooral efficiënt omdat er al 3D-componentgegevens vereist zijn. Bestaande gegevens worden daarom hergebruikt - schemasymbolen hoeven niet handmatig te worden aangemaakt. 

Eenvoudig positioneren van componenten in 3D

Eplan Harness proD wil een gebruikersvriendelijk 3D-systeem voor kabelboomontwerp bieden. Elektrotechnisch engineers hebben over het algemeen beperkte ervaring in het werken met complexe MCAD-systemen en zijn daarom gebaat bij een gebruikersvriendelijke benadering. Door een schemasymbool, bijvoorbeeld een verbindingssymbool, in de 3D-ruimte te plaatsen, kunnen er een referentiepunt, randen en gebieden worden geselecteerd. Hierdoor wordt het plaatsen eenvoudiger. Een voorbeeldfunctie helpt gebruikers om direct al de juiste positionering te bereiken, zodat er achteraf geen aanpassingen meer nodig zijn. Gebruikers die AutoCAD-symbolen gebruiken, kunnen uitzien
naar een enorm verbeterde importfunctie. Geïmporteerde DWG- en DXF-tekeningen kunnen in Versie 2.5 worden bewerkt terwijl alle relevante inhoud wordt geëxtraheerd. Hierdoor worden artikelen veel sneller aangemaakt.

Eplan Harness proD 2.5

SymbolFrom3D_1.jpg:
Een Assistent ondersteunt gebruikers bij het extrapoleren van 2D-symbolen voor de nailboardtekening van het bestaande 3D-model.

Snellere kabelrouting

Versie 2.5 van Eplan Harness proD bevat veel nieuwe functies - bijvoorbeeld het vastzetten van de positionering van een 3D-object, de optie om het beginpunt van een nieuwe bundel in een kabelboom in bestaande bundels te plaatsen en het automatisch routeren van kabels. Ter ondersteuning van de productie kunnen op het nailboard de draadkleuren in het verbindingssymbool worden weergegeven. Productie kan de tekening vervolgens gebruiken voor de juiste identificatie van een draad bij een connector. Het is niet langer nodig om bedradingslijsten te doorzoeken naar de benodigde informatie en het productieproces wordt sneller.

Flexibiliteit in nailboardontwerp

Ook het nailboardontwerp bevat veel nieuwe functies die gebruikers zullen interesseren. Eplan Harness proD 2.5 heeft de "gegevenslayer" gescheiden van de "weergavelayer". Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar gebruikers zijn zo veel flexibeler bij nailboardontwerp. Aan de hand van weergaveconfiguraties kan een tekening anders worden weergegeven zonder de gegevens te hoeven wijzigen - bijv. overeenkomstig de interne tekeningstandaarden van een bedrijf. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. De verwerking van updates in batches is toegevoegd aan het projectbeheergedeelte van Eplan Harness proD. De noodzaak van evaluatie of tekeningupdates wordt vastgesteld en vervolgens in batches verwerkt om de voor projectbeheer noodzakelijke werkzaamheden verder te beperken. Functies zoals het geautomatiseerd updaten van bibliotheekartikelen of nieuw ondersteunde CAD-formaten behoren tot de vele verbeteringen waarmee kabelboomprojecten efficiënter kunnen worden verwerkt en de workflow van klanten sneller wordt.

Bron: EPLAN Software & Service
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers