www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco en Novomatic – de start van een nieuw tijdperk van beveiliging in de gaming markt

Voor de wereldwijde gaming apparatuur sector zijn het terugdringen van diefstal en fraude, in combinatie met het naleven van de veranderende eisen van de industrie, belangrijke aandachtspunten. Gezien de omgevingen met veel traffic waaraan gaming apparatuur vaak wordt blootgesteld, is het inbouwen van de juiste beveiliging cruciaal bij schadepreventie. Als gevolg hiervan richten fabrikanten van gaming apparatuur zich bij hun ontwerp in toenemende mate op fysieke beveiligingsoplossingen.

Southco en Novomatic – de start van een nieuw tijdperk van beveiliging in de gaming markt
Bedrijven als Austrian Gaming Industries, een volle dochter van Novomatic AG en Europa's grootste en meest productieve fabrikant van gaming apparatuur, passen Southco's technische toegangshardware oplossingen toe om de veiligheid en duurzaamheid van hun machines te verbeteren.

Opgericht in 1980 en gevestigd in Oostenrijk, bestaat de Novomatic groep uit aangesloten bedrijven in 45 landen en exporteert het high-tech gaming apparatuur naar meer dan 80 landen. Gewaardeerd door de industrie voor zijn voortdurende inzet op het gebied van onderzoek en technologie, is Novomatic uitgegroeid tot een pionier op het gebied van gaming hardware.

Southco heeft, in samenwerking met Novomatic, voor de slotmachine ‘Dominator' van het bedrijf een complete oplossing voor de fysieke beveiliging ontworpen op basis van de R4 roterende sluiting. De intuïtieve, tweetraps vergrendeling van de R4 beveiligt de twee belangrijkste toegangspunten op de machine.
"We vonden een enkele sluiting niet voldoende om reële toegevoegde waarde te kunnen bieden, vandaar dat we gekozen hebben voor Southco's tweetraps R4 sluiting, die zeer succesvol is gebleken", aldus product engineer Alexander Geischläger.

In combinatie met Southco’s AC actuatoren en kabels, biedt de R4-serie een complete oplossing voor remote vergrendeling. Southco’s roterend sluitingsysteem past deze drie componenten toe om handmatige bediening en verbeterde beveiliging op afstand te realiseren. Om het systeem te bedienen hoeft de monteur alleen de actuator te activeren, waarna de daarop aangesloten kabel de roterende sluiting activeert, zodat de deur of het paneel kan worden geopend en onderhoud kan worden gepleegd. De deur kan net zo eenvoudig weer worden gesloten, met een simpele push-to-close bediening.

Oorspronkelijk ontworpen om te voldoen aan hoge sterkte- en tolerantiebehoeften bij toegangsdeuren in automotive toepassingen, beveiligt de R4-serie met gemak de zware panelen en deksels van spelapparatuur. Doordat de vergrendeling is verborgen kan deze binnen de behuizing worden gemonteerd, waardoor vergrendelpunten afgeschermd blijven. Dit verbetert de beveiliging en verbetert tegelijkertijd het design.

De duurzame, push-to-close roterende sluiting oplossingen van Southco vormen voor grote fabrikanten van gaming en self-service apparatuur een integraal onderdeel van hun waardeproposities op het gebied van beveiliging, vanwege de voordelen die voortvloeien uit verbeterde veiligheid en industrieel ontwerp.

"Bij Novomatic zijn we trots op onze drive om te innoveren," vertelt Geischläger. "We hebben waarde kunnen toevoegen aan onze populaire 'Dominator' kast door de veiligheid en de stabiliteit ervan te verbeteren. Toegangscontrole is van het grootste belang voor de industrie, investeren is daarom cruciaal. Een van de stappen die we hebben gezet is een samenwerking aangaan met Southco, wereldleider op het gebied van self-service toegangscontrole oplossingen."

Met elektronische sluiting aan de regelgeving voldoen
Het naleven van de veranderende regelgeving voor gaming blijft een uitdaging voor fabrikanten van gaming apparatuur wereldwijd. Veel toezichthoudende instanties en gaming commissies eisen strengere veiligheidsmaatregelen die speelautomaten niet alleen tegen diefstal moeten beschermen, maar ook tijdens (routine)onderhoud.
Zo eist een voorstel tot wijziging van de Italiaanse Comma 6a gaming regelgeving niet alleen de modernisering van het ontwerp van Italiaanse speelautomaten, maar ook strengere certificeringvoorschriften voor onderhoud en controles ter plaatse. Gaming fabrikanten kunnen de naleving van deze voorschriften garanderen door intelligente elektronische sluitingen in hun apparaatontwerp te integreren.

Southco verbreedt met de R4-EM elektronische roterende sluiting met volledig geïntegreerde elektronische toegangtechnologie de technische mogelijkheden van zijn mechanisch roterende sluitingen, met behoud van dezelfde veilige vergrendeling. Geïntegreerd in een bestaand in een netwerk opgenomen beveiligingssysteem, biedt de R4-EM de mogelijkheid om elektronisch referenties te controleren en om fysieke toegang tot speelautomaten op afstand te bewaken.

Indien toegang tot een speelautomaat nodig is, wordt voor de ontgrendeling een gecodeerd signaal naar de elektronische sluiting verzonden vanaf een centraal beveiligingssysteem. Hierdoor is de veiligheidsbeheerder in staat om alleen dan een veilig commando naar de sluiting te verzenden als geautoriseerd personeel klaar is om fysiek toegang te krijgen tot de machine. Een optionele microschakelaar, of sensoren kunnen feedback geven over de ‘gesloten’ of ‘open’ status en een tijdvertraagde re-lock versie kan voor onbepaalde tijd ontgrendeld blijven ter controle van handmatige open- en sluitcycli.

Intelligente elektronische sluitingen zijn van cruciaal belang voor de succesvolle werking van een complete fysieke beveiligingsoplossing, waarbij slechts toegang wordt verleend aan gevalideerde gebruikers en output wordt gegeven ten behoeve van remote bewaking en audit rapportage. Elke keer dat de sluiting wordt geopend, wordt een elektronische ‘handtekening’ geregistreerd, die onbetwistbare audit trail informatie levert die kan worden gebruikt om de naleving aan te tonen van regelgeving waarbij het vastleggen van fysieke toeganggegevens wordt vereist.

Noot voor de redactie
Southco is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technische toegangoplossingen, waaronder sluitingen, sloten, bevestigingsmiddelen, scharnieren, handgrepen en andere accessoires voor toepassingen in de mariene, netwerk-, telecommunicatie-, computer-, automotive, luchtvaart-, openbaar vervoer, off-highway/bouw- , camper/caravan-, industriële machinebouw en HVAC-industrie.
Southco is vooral gericht op toegesneden technische oplossingen en wereldwijde ondersteuning voor haar belangrijkste klanten. Het bedrijf streeft ernaar een virtueel ontwerpcentrum te zijn voor technische toegangsoplossingen voor zijn klanten en heeft zich gecommitteerd aan het leveren van uitstekende kwaliteit en algemene tevredenheid. Southco belooft zijn klanten om te verbinden, te creëren en te innoveren, zodat het bedrijf voor elk technisch toegangsprobleem de beste oplossing kan leveren.

Over Novomatic

Austrian Gaming Industries GmbH (AGI), een 100 procent dochteronderneming van Novomatic AG (www.novomatic.com), is een mondiaal opererend geïntegreerd gaming bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren, distribueren en verkopen van elektronische speelautomaten en geavanceerde technologische producten. Als Europa's toonaangevende fabrikant levert AGI één van de breedste programma’s in de industrie.

De Novomatic Group is één van de grootste producenten en exploitanten van gaming technologie en één van de grootste geïntegreerde gaming bedrijven ter wereld. De groep telt meer dan 20 000 medewerkers wereldwijd (3.000 in Oostenrijk). Opgericht door ondernemer prof. Johann F. Graf, heeft de groep vestigingen in 45 landen en exporteert high-tech elektronische gaming apparatuur naar 80 landen. De groep beheert meer dan 230.000 speelautomaten in zijn ongeveer 1.500 plus traditionele en elektronische casino's, alsmede via verhuurconcepten. Onderdeel van de groep is ook Admiral Sportwetten GmbH, Oostenrijk’s toonaangevende sportweddenschappen exploitant met meer dan 205 verkooppunten, alsmede de in Wenen gevestigde online gaming specialist Greentube Internet Entertainment Solutions GmbH.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers