www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco helpt bij het ontsluiten van een nog groter succes

Southco, gevestigde leverancier van innovatieve toegangshardware, heeft apotheek automatiseringspecialist NewIcon geholpen bij de optimalisatie van zijn programma geautomatiseerde elektronische medische kasten met een zeer innovatieve elektronische roterende sluiting. Na een uitputtende zoektocht naar een geschikte programmeerbare sluiting, kon NewIcon verheugd constateren dat Southco’s R4-EM 64-161 elektronische roterende sluiting precies voldeed aan de specificaties.

Southco helpt bij het ontsluiten van een nog groter succes
De uitdaging
NewIcon Oy is opgericht in 2007 en heeft haar hoofdkantoor in Kuopio, Finland. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt automatiseringsystemen voor apotheken die worden gebruikt voor de opslaglogistiek, het samenstellen en het doseren van geneesmiddelen. Dit is een belangrijke markt in de gezondheidszorg, omdat automatisering steeds breder wordt ingezet voor het beheer van geneesmiddelen, van voorraadbeheer tot de uiteindelijke dosering. Automatisering maakt het traceren en bewaken mogelijk van geneesmiddelen, evenals efficiënt voorraadbeheer en het voorkomen van ongeoorloofde toegang.

NewIcon produceert een lijn medische kasten die zowel ongewenste toegang voorkomen, als de daarin opgeslagen medicijnen kunnen traceren. Elke kast kan alleen worden geopend als de gebruiker met succes inlogt. Daarom had NewIcon bij het ontwerpen van het product behoefte aan een roterende sluiting die kan worden bediend met de eigen software van het bedrijf. Gezien de aard van de kast en de inhoud ervan, moest de sluiting betrekkelijk klein zijn, maar tevens zeer robuust en betrouwbaar. Het vinden van zo’n product bleek voor NewIcon echter een hele uitdaging.

De oplossing
NewIcon stuitte uiteindelijk op de elektronische roterende sluitingen van Southco, met name de R4-EM-64-161, die uiteindelijk de eenvoudige, veelzijdige elektromechanische vergrendeloplossing leverde die NewIcon voor ogen stond. De R4-EM kan worden uitgerust met een 12-24 VDC voeding en met elk toegangscontroleapparaat waarmee veilige, verborgen elektronische toegang gerealiseerd kan worden. De optionele interne microschakelaar levert een uitgangssignaal dat kan worden gebruikt om de status van de sluiting op afstand te bewaken of externe systemen te bedienen. In dit geval kunnen de kasten van NewIcon hiermee zowel selectief toegang beperken als toezicht houden op de inhoud ervan.

De resultaten
Marja Jaurakkarjärvi van NewIcon is blij met dit resultaat. Ze legt uit: "De vooruitzichten voor geautomatiseerde opslag en verstrekking van medicijnen zijn zeer positief, de markt is enorm groot, maar bij NewIcon moeten we innovatieve producten blijven leveren die volledig voldoen aan de behoeften van onze klanten. Samenwerken met Southco helpt ons om dit te bereiken; de oplossingen die Southco levert helpen NewIcon bij het inzetten van nieuwe technologieën en innovatief denkwerk om de volgende generatie oplossingen te ontwikkelen en de mogelijkheden van automatisering verder uit te breiden."

Richard Pearman, Business Development Manager bij Southco, is het daar mee eens. "Vanaf de start van Southco in 1899 tot dit moderne technologische tijdperk, heeft dit bedrijf altijd hard gewerkt om de ontwikkelingen in de markt een stap voor te blijven en om innovatieve en veelzijdige oplossingen te bieden. We zijn verheugd dat we NewIcon in dit geval hebben kunnen helpen bij het bereiken van hun doelstellingen en kijken ernaar uit om dit in de toekomst weer voor hen te doen, en voor anderen."

Southco heeft meer dan 25.000 standaard catalogusproducten op voorraad en heeft meer dan 50.000 klantgerichte producten ontworpen overeenkomstig de ontwerpeisen van de klanten. Voor meer informatie over Southco en de producten die het levert, kunt u terecht op www.southco.com.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers