www.technologieenindustrie.com
Southco

Veilig en betrouwbaar met Southco

Door de snelle opkomst van e-commerce, is het retail landschap de laatste jaren voor zowel consumenten als retailers enorm aan het veranderen. Door de jarenlange tweecijferige groei bestaat er weinig twijfel over het toenemende belang van online winkelen. Net zoals online winkelen inspeelt op een groeiende vraag naar snelheid en gemak, is de wijze waarop producten worden bezorgd en ontvangen navenant meegegroeid met de veranderende smaak van de consument.

Veilig en betrouwbaar met Southco
Een aantal ontwikkelingen is van invloed geweest op deze veranderingen. Zo leiden mensen een steeds drukker leven, werken langer dan ooit tevoren en kunnen vaak niet wachten op bezorgingen. Hierdoor zijn, in combinatie met de ongekende vraag, de leveringtijden van logistieke dienstverleners onder druk gezet, wat weer heeft geleid tot hogere kosten en meer ongemak voor klanten. In sommige gevallen kunnen pakketten worden achtergelaten bij buren of op een speciale plek, binnen- of buitenshuis, maar dit kan dan weer leiden tot beschadigde producten en bovendien is er geen garantie dat de beoogde ontvanger ze daadwerkelijk krijgt. Op dezelfde wijze heeft de groei van de ‘click en collect’ service de vraag naar veilige opslagmogelijkheden aangewakkerd.

Deze problemen hebben in heel Europa geleid tot een wildgroei van geautomatiseerde pakket afhaal- en aanbiedservicepunten, pakketwinkels en lockernetwerken. Dit gaat gepaard met een toename van het aantal buitenkluisjes voor publiek gebruik en afleverboxen voor privégebruik thuis. De meeste prognoses bevestigen dat deze trend zich zal voortzetten en dat pakketlocker oplossingen, als één van de belangrijkste groeigebieden binnen de logistieke sector, een belangrijke bijdrage zullen gaan leveren aan de vooruitgang in deze industrie.

Terwijl pakketlockers op diverse manieren kunnen worden toegepast, gaat het er in principe om dat ze de veiligheid van de goederen van de klant en de traceerbaarheid bij het bezorging- en orderverzamelproces moeten kunnen garanderen. Een integraal onderdeel van elke pakketlocker is een robuust elektronisch sluitsysteem en dat is precies het terrein waarop Southco zich duidelijk onderscheidt. Als toonaangevende leverancier van toegangshardware en elektronische toegangsoplossingen, heeft Southco zijn reputatie gebouwd op het vermogen om snel in te spelen op marktontwikkelingen. Southco is al jaren een belangrijke speler op het gebied van pakketlockers en heeft een productenprogramma ontwikkeld dat een afspiegeling is van veranderende markteisen. Op basis van deze marktveranderingen heeft het bedrijf zich gefocust op twee productlijnen die zodanig zijn ontworpen dat ze de veiligheid van geleverde producten op verschillende locaties kunnen waarborgen.

De R4-EM elektronische roterende sluiting is een intelligente component die elektronisch toegangsgemak combineert met veilige roterende vergrendeling. Met een focus op verborgen beveiliging van behuizingen, is veelzijdigheid één van de belangrijkste kenmerken – de sluiting kan worden toegepast in een breed scala van industrieën - terwijl zijn geavanceerde ontwerp ervoor zorgt dat hij voldoet aan de strengste beveiliging- en milieueisen die er aan worden gesteld. Bovenal is de R4-EM snel en eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en energiezuinig, waardoor gebruikers, bij een bewezen productveiligheid, energiegerelateerde kosten tot een minimum kunnen beperken.

Southco levert daarnaast het veelzijdige H3-EM programma. Het gaat hier om producten die met name bedoeld zijn voor high-security toepassingen, zoals datacenters, maar het is ook een oplossing voor de click en collect markt. De snelle groei van deze service leidt tot steeds meer producten die in supermarkten en andere opslagplaatsen worden bewaard. De behoefte aan gecontroleerde toegang zal hier blijven toenemen, aangezien consumenten en retailers steeds weer op zoek zijn naar manieren om producten veilig af te leveren. Bovendien kan de H3-EM een scala van industriële standaard proximity passen lezen, waardoor hij kan worden geïntegreerd in bestaande gebouwbeveiligingssystemen en centraal kan worden gecontroleerd met een beheerssysteem.

De recente groei van de markt voor pakketlevering aan huis biedt nieuwe uitdagingen, maar met zijn bewezen oplossingen blijft Southco wereldklasse tonen op het gebied van flexibiliteit en know-how in dit zich snel ontwikkelende marktsegment. Met deze nieuwste innovaties, hoeft veilige opslag niet langer een probleem te zijn. Ongeacht het vereiste niveau van beveiliging heeft Southco altijd iets te bieden.

Voor meer informatie bezoek www.southco.co.uk

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers