www.technologieenindustrie.com
Southco

AKCP vereenvoudigt datacenter management en laat business groeien met Southco's technische toegangsoplossingen

AKCess Pro, één van 's werelds oudste en grootste producenten van genetwerkte milieu-, energie-, veiligheid- en toegangsbewakingsapparatuur, heeft Southco’s Electronic Access Solutions (EAS) geïntegreerd in zijn datacenter infrastructuur beheer, om klanten beveiligde en handige oplossingen te kunnen bieden.

AKCP vereenvoudigt datacenter management en laat business groeien met Southco's technische toegangsoplossingen
Groeiende markten leiden tot grotere vraag en hogere standaards
Doordat bedrijven zich steeds meer de voordelen realiseren van cloud computing en in toenemende mate de cloud in hun organisaties omarmen, is de vraag naar datacenters groter dan ooit tevoren. Volgens TechNavio groeit de wereldwijde datacenter markt tot 2016/1 met 10,7 procent per jaar. Hoewel de marktkansen voor datacenters veelbelovend zijn, betreden tal van concurrenten het speelveld. Om zich te onderscheiden van de concurrenten zullen de spelers zich moeten uitrusten met een uitgebreid en up-to-date datacenter infrastructuur management (DCIM) oplossing om het complete logistieke proces te kunnen beheren. Volgens 451 Research genereerde de DCIM markt circa US$ 321.000.000 omzet in 2011 en zal deze naar verwachting groeien met 44 procent per jaar tot een totale omzet van US$ 1.8 miljard in 2016/2.

AKCess Pro (AKCP) creëerde de markt voor genetwerkte milieu, energie, veiligheid en toegangsbewaking oplossingen in 1981. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 100.000 systemen voor infrastructuurbewaking in meer dan 150 landen en worden de AKCP producten wereldwijd toegepast in honderden applicaties. Onder de klanten bevinden zich Verizon, T-Mobile, Alcatel Lucent, Bell Canada, Microsoft, Sprint USA en meer.

Doordat steeds meer informatie, waaronder gevoelige gegevens, op servers wordt gezet, maakten de klanten van AKCP zich in toenemende mate zorgen over de veiligheid in de serverruimte. De vraag naar toegangsbewaking met een audit trail groeide navenant. “Er is zeer veel vraag naar datacenter beveiliging. Niet alleen vroegen de klanten om remote toegangscontrole en bewaking die is geïntegreerd met eenvoudig sleutelbeheer en CCTV video afspeelmogelijkheden voor een beter beveiligde service, ook waren onze klanten op zoek naar mogelijkheden voor toegangsbewaking op serverkastniveau, als aanvulling op de bestaande toegangsbewaking op deurniveau,” vertelt David Reid, vice president Operations bij AKCP.

“Perfect betrouwbare DCIM oplossingen zijn een must om de concurrentie voor te blijven, omdat onze klanten de best beveiligde datacenter management service verwachten,” aldus Reid. “We zijn permanent op zoek naar manieren om de veiligheid binnen onze bedrijfsruimten effectief te garanderen. Voorheen was er veel mankracht nodig om de CCTV’s in de gaten te houden.” AKCP moest toen de CCTV’s handmatig controleren, hetgeen de personeelsbezetting en rapportageprocessen onder druk zette. Om de operationele efficiency zo groot mogelijk te maken, onderzocht AKCP verschillende manieren om het veiligheidsaanbod binnen de DCIM oplossing te verbeteren.

Compatibiliteit, industrienormen en productkwaliteit zijn doorslaggevend bij leverancierselectie
AKCP is voortdurend op zoek naar manieren om zijn bestaande productenprogramma te verbeteren en ontwerpt en produceert regelmatig nieuwe oplossingen. “Als we hardware van derden integreren kijken we kritisch naar veel zaken, inclusief reputatie wat betreft kwaliteit en marktaandeel. In de afgelopen 30 jaar is door onze commitment voor kwaliteit een aantal hardware leveranciers afgevallen,” vertelt Reid. “Southco heeft een uitstekende marktpenetratie - hun sluitingen zijn momenteel één van de meest gebruikte oplossingen in de datacenter industrie, het bedrijf voldoet aan de standaard industrienormen en heeft een solide reputatie op het gebied van betrouwbare producten. Daarom heeft dit bedrijf een perfecte match voor ons.”

Naast de reputatie en de kwaliteit van het product, was ook de compatibiliteit van Southco's producten een belangrijke reden voor deze samenwerking. De Southco sluitingen zijn eenvoudig te installeren - bijna alle units zijn plug-and-play en passen op de meeste serverkasten die momenteel in datacenters worden toegepast.
In april 2013 integreerde AKCP Southco's Electronic Access Solutions (EAS) zwenkgreep sluitingen en vergrendelingen in de bestaande DCIM oplossingen. Het hele implementatieproces nam slechts twee tot drie weken in beslag. Bovendien maakten verschillende AKCP klanten reeds gebruik van de sluitingen van Southco. Daardoor hoefden deze klanten, nadat het technologiebedrijf de producten van Southco in zijn DCIM oplossing had geïntegreerd, geen nieuwe sluitingen aan te schaffen.

“Southco's oplossing voldeed aan onze strenge standaard testen en deed het goed in al onze testen met meerdere kasten op locatie en met onze software. Door een grote keuze aan hardware en een commitment voor de kwaliteit die AKCP eist van zijn partners, alsmede door het feit dat de zwenkgreep sluitingen van Southco zo goed werkten op de serverkast, bood de samenwerking met Southco ons meer hardware opties voor serverkasten, waardoor we nu beter in staat zijn om onze klanten te bedienen,” voegt Nicholas Barrowclough, vice President Productie bij AKCP, hieraan toe.

Nieuw bewaking- en beveiligingsysteem vereenvoudigt de operationele werking en bespaart op middelen
Na de integratie van Southco's EAS en AKCP’s DCIM oplossingen, kan een datacenter service provider nu het beveiligingsysteem eenvoudig centraal beheren. Wanneer klanten of bezoekers toegang willen tot bepaalde locaties of servers binnen de infrastructuur, kan de facility manager van AKCP de deuren op afstand openen in plaats naar de plek toe te moeten lopen, met als gevolg een betere efficiency. Bovendien faciliteren de geïntegreerde oplossingen real-time bewaking op het terrein. Wanneer er sprake is van een alarm, wordt het personeel onmiddellijk door het alarmsysteem aangezet om te controleren of de data die zijn opgeslagen in de servers maximaal zijn beveiligd.

AKCP heeft ook profijt van het eenvoudige rapportagesysteem dat vanuit de geïntegreerde oplossingen snel een toegangsoverzicht kan genereren en een samenvatting van de activiteiten, waardoor de noodzaak voor handmatig rapporteren vervalt en het proces verder kan worden gestroomlijnd.
“Wij hebben een voorkeur voor Southco's brede productenprogramma omdat onze klanten van ons verwachten dat we een breed scala van sluitingen, sensoren en software kunnen integreren,” vertelt Charles Meyer, Senior Hardware Engineer bij AKCP. Door te werken met één bedrijf kunnen we zowel voldoen aan de vraag naar hang- en sluitwerk in traditionele stijl, als aan de vraag naar sluitingen voor elektronische serverkasten en dit maakt het orderproces eenvoudiger. Daarnaast genereert het verhoogde veiligheid en helpt ons te voldoen aan bedrijfsvoorschriften en regelgeving.”

Inmiddels heeft AKCP met de integratie van Southco's EAS in hun DCIM oplossingen zijn marktaandeel verder weten uit te breiden. “Met onze deurcontrole unit en serverkastcontrole unit kunnen onze klanten hun veiligheidsmaatregelen uitbreiden binnen hun budget,” aldus Reid. “Southco's beveiligingsaanbod biedt ons precies het vereiste veiligheidsniveau waar een datacenter service provider behoefte aan heeft, en zo zijn we in staat om beter gebruik te maken van onze middelen om op een hoger niveau service te leveren aan de klanten, in plaats van alleen het licht aan te laten.”

Sterke dynamiek in de komende jaren
AKCP beleefde in 2013 een sterk jaar met een aantal grote projecten, waaronder nationale kabelmaatschappijen en diverse multinationale telecom datacenters. AKCP voorziet verdere expansie in 2014 doordat het bedrijf al een aantal grote deals heeft lopen. Het bedrijf wil een nog nauwere relatie met Southco om haar activiteiten verder te laten groeien.

“Southco's wereldwijde footprint stelt AKCP in staat om zijn business vrijelijk uit te breiden naar andere markten, al naar gelang de behoeften van onze klanten. Met de voordelen die we ervaren en de positieve feedback van onze klanten, we kijken we er naar uit om verder samen te werken bij de op stapel staande datacenter projecten,” sluit David af.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers