www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Schneider Electric kiest voor Eplan als wereldwijde E-CAD-oplossing voor producten en oplossingen van de business-unit ‘Energy’.

Energie-efficiëntie elegant ontworpen

Schneider Electric kiest voor Eplan als wereldwijde E-CAD-oplossing voor producten en oplossingen van de business-unit ‘Energy’.
Schneider Electric kondigt een wereldwijde samenwerking met Eplan aan voor zijn business-unit ‘Energy’. Dit betekent dat de E-CAD-oplossingen van Eplan in de toekomst op alle ontwikkelings- en productielocaties van de business-unit Energy over de hele wereld worden toegepast.

Dankzij het Eplan Platform kan Schneider Electric de workflow vanaf het eerste ontwerp tot aan de productie optimaliseren. Zo kan bijvoorbeeld de componenten-database gecentraliseerd en het kennismanagement vereenvoudigd worden. De informatie is in de oplossing ingebed, altijd actueel en toegankelijk voor elke vestigingslocatie waarvoor de informatie relevant is. Door standaardisering en hergebruik van alle componenten wil Schneider Electric een hogere productiviteit bereiken.

Schneider Electric kiest voor Eplan als wereldwijde E-CAD-oplossing voor producten en oplossingen van de business-unit ‘Energy’.

Frédéric Abbal

"Tot nu toe heeft elk onderdeel van Schneider Electric Energy met eigen tools en specifieke designprocessen gewerkt," verklaart Frédéric Abbal, executive vice president Energy bij Schneider Electric. "Omdat we nu meer dan ooit waarde hechten aan geoptimaliseerde samenwerking en efficiëntie, is deze werkwijze niet meer van deze tijd. Door de implementatie van het Eplan Platform kunnen we onze knowhow centraliseren, de samenwerking tussen locaties verbeteren en de werkbelasting tijdens lopende projecten gelijkmatiger verdelen.“

Haluk Menderes, directeur van Eplan, zegt aanvullend: "Wij zijn zeer verheugd dat Schneider Electric voor Eplan als centraal platform voor de elektrotechnische engineering heeft gekozen. Met groot enthousiasme beginnen we aan dit sterke strategische partnerschap met Schneider Electric. De combinatie van onze 30-jarige ervaring en de knowhow van een van 's werelds grootste aanbieders in de energiebranche zal ongetwijfeld 'best-in-class'-oplossingen met een zeer hoge efficiëntie opleveren."

Schneider Electric kiest voor Eplan als wereldwijde E-CAD-oplossing voor producten en oplossingen van de business-unit ‘Energy’.
 
Haluk Menderes

Tijdens een drie maanden durende testfase werd Eplan op drie locaties van Schneider Electric Energy geïmplementeerd: in Chartres-de-Bretagne, Frankrijk, Regensburg, Duitsland en Manisa, Turkije. De teams konden in deze eerste succesvolle fase hun doelstellingen en verwachtingen op elkaar afstemmen en dit leidde uiteindelijk tot het ondertekenen van het raamcontract voor de roll-out van Eplan in alle bedrijfsonderdelen van de business-unit Energy van Schneider Electric. Het marktleiderschap van Eplan alsmede de capaciteit van de onderneming om de verschillende onderdelen van Schneider Electric wereldwijd ondersteuning te kunnen bieden, waren factoren die een doorslaggevende rol speelden.


Over Schneider Electric


Als wereldwijd opererende specialist op het gebied van energiemanagement en automatisering met vestigingen in meer dan 100 landen biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor energie en infrastructuur, industriële processen, machines, industriële equipment, computercentra, datanetwerken en residentiële gebouwen. Een van de zwaartepunten in het oplossingenportfolio van het concern is het veilige, betrouwbare, efficiënte, productieve en groene gebruik van energie. Met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd behaalde Schneider Electric in 2014 een omzet van 25 miljard euro. Een uitgesproken doel is de ondersteuning van mensen, organisaties en bedrijven om meer uit hun energie te halen: “Make the most of your energy”.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers