www.technologieenindustrie.com
Binder News

BINDER: NAADLOZE EN DUURZAME END-TO-END CONNECTIVITEIT

Kostenefficiënt en materiaalbesparend verbinden van apparaten via slechts één aderpaar is een pionierstrend in de industriële bekabeling. binder ontwikkelt compacte M8-oplossingen voor data- en vermogensoverdracht in de fabrieks- en procesautomatiseringsomgeving, conform de specificaties van de IEC-standaards 63171-5 en 63171-6 voor Single-Pair Ethernet.

BINDER: NAADLOZE EN DUURZAME END-TO-END CONNECTIVITEIT

Binder, een vooraanstaand leverancier van ronde industriële connectors, ontwikkelt robuuste en economische verbindingsoplossingen voor gebruik met Single-Pair Ethernet (SPE). De geminiaturiseerde industriële connectors van de 808-serie zijn uitgerust met schroefvergrendeling. Ze ondersteunen de overdracht van data en elektrisch vermogen in toekomstbestendige automatiseringsoplossingen volgens de SPE-standaard. Dankzij het gevestigde, compacte M8-ontwerp, kunnen de connectors voordelig worden geïntegreerd in standaard sensortechnologiebehuizingen.

Ethernet in fabrieks- en procesautomatisering
De industriële automatiseringstechnologie gaat over van hiërarchische naar gedecentraliseerde architecturen die een grotere productiviteit en meer veiligheid bieden voor de netwerken van fabrikanten. Decentralisatie vergroot het aantal verbonden apparaten in het veld, waardoor er ook meer behoefte is aan interfaces. Gedecentraliseerde automatiseringscomponenten, zoals sensoren, actuatoren, controllers, gateways en embedded of edge-computers, moeten voldoen aan strikte eisen op het gebied van miniaturisering en, heel belangrijk in de huidige tijd, energie-efficiëntie. In de elektrische verbindingstechnologie wordt dat weerspiegeld in ontwerpcriteria zoals compacte constructie, mechanische robuustheid, bedrijfszekerheid en signaalintegriteit.

Een andere eigenschap van toekomstige fabricage-oplossingen is end-to-end-communicatie: Met de groei van Industry 4.0 dringt Industrial Ethernet door in traditionele automatiseringsniveaus en garandeert naadloze end-to-end dataoverdracht van sensoren in het veld naar de besturings- en bedieningslagen in de cloud. Dit geeft gebruikers continu toegang tot real-time apparaat- en procesdata, die ze kunnen gebruiken voor productieplanning, procesbesturing en data-analyse.

SPE: focus op kosten en materiaalgebruik
Aan de ene kant zorgen digitalisering, decentralisatie en naadloze end-to-end dataoverdracht voor een toenemende vraag naar connectors in de automatiseringsmarkt; aan de andere kant worden de eisen aan productfunctionaliteit en -eigenschappen aangescherpt. De kosteneffectiviteit van de verbindingsoplossingen, zowel in termen van de vereiste materialen en energie en de installatie-inspanning, worden nog belangrijker dan voorheen. Enkel-Pair Ethernet maakt bijzonder kosteneffectieve bekabeling met grote prestaties mogelijk voor veldcomponenten met behulp van één enkel aderpaar. De technologie staat dus voor kosteneffectieve, duurzame netwerktechnologie.

De bedradingsmethode die in de automotive sector al gevestigd is, biedt ook de mogelijkheid om tegemoet te komen aan de eisen van veel toepassingen in de industriële automatisering: Afhankelijk van de afstand kunnen apparaten met een gigabit-overdrachtssnelheid worden geïntegreerd in Ethernet-netwerken dat enkele aderpaar. Power over Data Line (PoDL) kan worden gebruikt om de apparatuur te voeden via hetzelfde aderpaar. Naast sensoren en actuatoren, in het vermogensbereik van het vroegere Power over Ethernet (PoE), kunnen bijvoorbeeld ook camerasystemen voor test en meting worden aangesloten en gevoed via PoDL.

Dieter Sandula, Product Manager bij binder, merkt op: "SPE zal ongetwijfeld doordringen in de bestaande data-infrastructuur. Dit soort van dataoverdracht kan leiden tot duurzamere systemen die de kosteneffectiviteit in de automatisering verbeteren. Ook het verminderde materiaalgebruik bij fabricage en verwerking is uiteindelijk voordelig voor de duurzaamheid."


BINDER: NAADLOZE EN DUURZAME END-TO-END CONNECTIVITEIT

Productontwerp conform de IEC-standaard
binder ontwikkelt momenteel producten volgens de IEC-standaards 63171-5 en 63171-6 voor Single-Pair Ethernet. De standaards definiëren de fysieke afmetingen zowel als de mechanische, elektrische en overdrachtseigenschappen, maar ook milieueisen, testspecificaties, en connectorontwerp voor SPE-dataoverdracht. Het gaat zowel om afgeschermde als niet-afgeschermde connectors, die compatibel en uitwisselbaar moeten zijn qua interne overdrachtsprestaties.

De huidige productontwikkeling bij binder gaat uit van twee basistechnologieën: Aan de ene kant voeding via PoDL, en aan de andere kant, een hybride concept met gescheiden data- en vermogensoverdracht. Daarom zijn de nieuwe SPE-producten van de 808-serie 2- en 4-polige M8-connectors en bijpassende chassisdelen conform respectievelijk IEC 63171-5 en IEC 63171-6. De in het veld bedraadbare connectors zijn bedoeld voor direct flexibel aansluiten in het veld en worden in 2023 verkrijgbaar.

www.binder-connector.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers