www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Moderne elektrische installaties met Conrad

Oplossingen voor compacte en veilige elektrische installaties staan momenteel centraal binnen het thema gebouwentechniek op het Conrad Sourcing Platform.

Moderne elektrische installaties met Conrad

Alles op één platform - professionele elektrische installaties met oplossingen van Conrad

  • Meer transparantie in stroomverdeling
  • Ruimtebesparende beveiligingsschakelaars voor de schakelkast
  • Nieuwste technologie voor 'smart' gebouwen

Het is een steeds grotere uitdaging om moderne elektrische installaties probleemloos en veilig te ontwerpen. De voorschriften worden alsmaar strenger en bovendien neemt de elektrische belasting toe, waardoor de installatie bestand moet zijn tegen hogere stroomsterktes. Met de hoogwaardige componenten en innovatieve producten op het gebied van gebouwentechniek op het Conrad Sourcing Platform is het mogelijk professionele oplossingen te implementeren die voldoen aan de steeds hogere eisen aan elektrische installaties en om gevaar te voorkomen.

Op het platform zijn toonaangevende fabrikanten als Siemens, Kopp, Tru Components, Brennenstuhl, TP Link, Fritz, Digitus en Renkforce vertegenwoordigd met hun producten. Ook mobiele elektrificatie moet voldoen aan de hoogste eisen voor vakmensen, bij onderhoudswerkzaamheden en facility management. "We hebben voor deze toepassingen stroomverdelers, kabels, stekkers en adapters van topkwaliteit in ons assortiment om professionals probleemloos op verschillende locaties te laten werken", aldus Helmut Müller, Senior Director Building Services & Specialty Products bij Conrad Electronic.

Sentron beveiligingsschakelaars van Siemens: meer transparantie in de stroomverdeling
Meer verbruikers, complexere systemen: digitale dataverzameling en -analyse zijn niet meer weg te denken in moderne elektrische installaties en alleen zo kunnen de bedrijfskosten laag gehouden worden en wordt de energie zo efficiënt mogelijk gebruikt. Bovendien zorgt meer transparantie in de energiedistributie voor betere bescherming van werknemers en voor minder systeemstoringen wat planbaar onderhoud aan componenten mogelijk maakt. Voor die eisen heeft Siemens de Sentron beveiligingsschakelaars met meet- en communicatiefuncties ontwikkeld. In dit segment hebben klanten van het Conrad Sourcing Platform o.a. toegang tot installatieautomaten, hulp- en foutsignaalschakelaars en speciale datatransceivers voor het verzamelen en doorsturen van de meetwaarden naar bovenliggende analysesystemen.

Siemens aardlekschakelaar/zekeringautomaten: slechts de helft van de ruimte, maar voldoen volledig aan de normen
Volledige elektromechanische functionaliteit in slechts één modulaire breedte (horizontal pitch) in plaats van twee: de 5SV1 aardlekschakelaar/zekeringautomaten van Siemens nemen slechts de helft van de ruimte van conventionele versies in beslag, maar garanderen niettemin de volgens de Europese normen vereiste aardlek- en overbelastingsbescherming voor stroomsterktes tot 16 A. Dankzij de compacte bouwvorm passen er meer beveiligingsschakelaars in één verdeler en kunnen nieuwe beveiligingsfuncties eenvoudig en ruimtebesparend achteraf in bestaande gebouwen worden ingebouwd. De 5SV1 aardlekschakelaar/zekeringautomaat, die in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar is, is ook te combineren met de 5SM6 brandbeveiligingsschakelaar, die met name het risico op elektrische branden minimaliseert en tevens zorgt voor brandpreventie.

Nieuwste technologie voor huisautomatisering van Kopp
Energiebeheer, gebouwbeveiliging, comfort: IoT-oplossingen maken het leven gemakkelijker. De Smart Home systemen van Kopp zijn zowel geschikt om achteraf in te bouwen als voor nieuwbouw. De gegevensoverdracht is gebaseerd op de wereldwijd gevestigde Bluetooth-standaard BlueControl. Met de app is het mogelijk om op tijd gebaseerde functies zoals verlichting, binnenklimaat of rolluiken aan te sturen en het volledige energiebeheer van het gebouw in de gaten te houden. Alle BlueControl- en SmartControl-producten van Kopp werken met elkaar samen en zijn daarmee beide geschikt als systeemoplossing.

Meer informatie over alle trends in gebouwentechniek en innovaties op het gebied van elektrische installatie: conrad.nl/nl/inspiratie/focus-op-techniek/gebouw-installatietechniek/elektrische- installatie.html

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers