www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

Softing introduceert OPC UA gebaseerde OT/IT integratieoplossing met MQTT verbinding

Met de nieuwe edgeAggregator biedt Softing een flexibele, container gebaseerde oplossing voor het beheer van complexe systeemarchitecturen bij OT/IT integratie tot aan edge- en cloudapplicaties.

Softing introduceert OPC UA gebaseerde OT/IT integratieoplossing met MQTT verbinding

edgeAggregator, een flexibele, container gebaseerde oplossing voor het beheer van complexe systeemarchitecturen bij OT/IT integratie


Gegevensuitwisseling speelt een bijzonder belangrijke rol bij de integratie van productie- en beheerniveaus tot edge- en cloudapplicaties. Al bij een klein aantal servers en clients wordt de architectuur zeer complex. Met de nieuwe edgeAggregator biedt Softing een centrale data-integratielaag die de complexiteit vermindert en tegelijkertijd zowel het grote aantal variabelen adresseert, als de toegangsrechten en speciale beveiligingseisen beheert.


De edgeAggregator heeft drie belangrijke functies:
1. Als OPC UA aggregatieserver verwerkt hij de aggregatie van maximaal 100 OPC UA servers en ondersteunt hij maximaal 25 OPC UA server eindpunten.
2. Als een IoT cloud gateway, verzorgt hij de bi-directionele datatransmissie met cloudapplicaties via MQTT Publisher/Subscriber functionaliteit.
3. Als Security Supervisor is hij verantwoordelijk voor het centrale beheer van de beveiligingsparameters van de OPC UA-en MQTT verbindingen, zoals gebruikers en certificaten, en fungeert hij als een ‘OPC UA Firewall’ voor bescherming tegen aanvallen.


Als Docker container kan de edgeAggregator eenvoudig worden geconfigureerd en ingezet als een edge oplossing of met centrale cloudplatforms. De interface abstractie van edgeAggregator maakt continue aanpassing en schaling mogelijk van IoT oplossingen op basis van OPC UA en MQTT gedurende de hele levenscyclus. Gebruikers krijgen zo een hoge mate van flexibiliteit, terwijl de integratie- en configuratiekosten aanzienlijk worden verlaagd.


Softing presenteert de nieuwe edgeAggregator op Achema 2022, 22-26 augustus, in hal 11.0, stand E16.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

Softing Industrial Automation GmbH
Nieuwe distributeur Benelux voor Softing
Softing Industrial Automation GmbH
Softing lanceert nieuwe release edgeConnector Siemens

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers