www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Danfoss introduceert nieuw elektronisch expansieventiel voor verbeterde efficiëntie in warmtepompen en IT-koeling

Danfoss heeft een verdere uitbreiding aangekondigd van de ETS-serie elektronische expansieventielen voor warmtepompen, close controls en proces chillers. De ETS 8M stelt OEM's en eindgebruikers in staat te profiteren van een grotere efficiëntie en betrouwbaarheid met lage applicatiekosten.

Danfoss introduceert nieuw elektronisch expansieventiel voor verbeterde efficiëntie in warmtepompen en IT-koeling

Met het oog op verdere versterking en uitbreiding van de beschikbare keuze voor OEM's, biedt de nieuwe ETS 8M-serie extra opties in het lagere capaciteitssegment van de Danfoss EEV-portfolio. Met 4 maten beschikbaar van 12 tot 40 HP (62 tot 114 kW) met hoge bi-flow MOPD, kunnen de toepassingskosten enorm worden verlaagd door slechts één ventiel in beide stroomrichtingen te gebruiken.

De ventielen zijn ontworpen om hoge nauwkeurigheid, prestaties en energie-efficiëntie te leveren en zijn ideaal voor gebruik in toepassingen waar 24 uur per dag temperatuurconsistentie van cruciaal belang is.

Belangrijkste kenmerken zijn:

  • Kleine Openingsgraad (DO) en Stabiele Regeling
  • Hoge MOPD in normale en omgekeerde stroming
  • Lineaire stabiele debietregeling
  • Specifieke L- en S-stroomcurves voor respectievelijk modulaire chillers en lage-omgevings-PK's

Danfoss heeft gebruik gemaakt van haar expertise en ervaring om klanten te ondersteunen bij de verschuiving naar laag GWP koudemiddelen. De ETS 8M-serie is compatibel met zowel R454B als R32 en kan worden aangevuld met een volledige portfolio van Danfoss-componenten, compressoren en warmtewisselaars die beschikbaar zijn voor deze koudemiddelen - inclusief laag-GWP-opties. Ze zijn ook elektrisch compatibel met bestaande 12V drivers.

Victor Marinich, Global Marketing Director, Air Conditioning zei: "Onze ETS 5M-ventielen hebben al aangetoond welke hoge prestatie- en efficiëntieniveaus mogelijk zijn in compacte systemen. Ze zijn steeds populairder geworden in de warmtepompmarkt, en we zullen dit ontwikkelingsprogramma blijven uitbreiden.

"Bij de ontwikkeling van de ETS 8M was het ons doel een ventiel te ontwikkelen die systeemontwerpers aanzienlijke voordelen biedt. Met de ETS 8M-serie dichten we het gat in capaciteit tussen de kleine, efficiënte ETS 5M en de innovatieve, snel afsluitende ETS Colibri.

"In ons Advanced Development Center behaalde de Danfoss ETS 8M betere prestaties op het gebied van systeemefficiëntie en regelstabiliteit ten opzichte van de meest gebruikelijke oplossingen die momenteel beschikbaar zijn."

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers