www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

edgeConnector-productfamilie van Softing vereenvoudigt integratie in configuratieplatforms met nieuwe REST API

De edgeConnector producten uit de dataFEED familie van Softing beschikken nu over een REST API. Dit maakt integratie in configuratieplatforms nog eenvoudiger. Bovendien biedt een nieuw licentiemodel meer flexibiliteit bij de inzet van de afzonderlijke producten.

edgeConnector-productfamilie van Softing vereenvoudigt integratie in configuratieplatforms met nieuwe REST API

Integratie in configuratieplatforms wordt eenvoudiger met nieuwe REST API.


De nieuwe REST API in versie 3.0 van Softing's edgeConnector producten maakt lokale of remote configuratie veel eenvoudiger voor gebruikers. De productfamilie omvat momenteel edgeConnector Siemens, edgeConnector 840D en edgeConnector Modbus. De softwaremodules zijn gebaseerd op Docker technologie en bieden state-of-the-art toegang tot procesdata in SIMATIC S7, SINUMERIK 840D en Modbus TCP besturingen. Tot nu toe was voor elk product een aparte login via de lokale configuratie interface nodig. Dit wordt nu gedaan door de nieuwe edgeConfigurator, waarmee alle edgeConnectors via de REST API toegankelijk zijn. De edgeConfigurator is ook gebaseerd op Docker technologie en wordt parallel met de edgeConnectors gebruikt. De configurator kan op locatie worden ingezet of aanvullend in de Microsoft Azure cloud, waardoor REST API toegang krijgt vanuit de cloud naar de locatie omgeving van de edgeConnectors. Met de REST API kunnen edgeConnectors nu nog eenvoudiger worden geconfigureerd vanuit een applicatie van derden.

Het nieuwe licentiemodel van versie 3.0 maakt onderscheid tussen Basic (edgeConnector Modbus), Advanced (edgeConnector Modbus en edgeConnector Siemens) en Premium (alle edgeConnector producten). De licenties hebben niet langer betrekking op datapunten, maar alleen op de aangesloten besturingen. De gebruiker kan kiezen tussen licentie opties van 1, 5, 10 en 20 aansluitingen. Dit bespaart hem de tijdrovende berekeningen van de benodigde datapunten. Daarnaast is een 1-jarige software upgrade inbegrepen in de licentieovereenkomst. Met de Softing Floating License Server kunnen de licenties flexibel worden ingezet voor de Docker toepassingen die de gebruiker op dat moment gebruikt.

Alle edgeConnector-producten zijn dankzij containertechnologie zeer snel klaar voor gebruik. Ze werken op standaard hardware en kunnen eenvoudig centraal worden beheerd. De geïntegreerde MQTT Publisher/Subscriber functionaliteit maakt een flexibele opzet van Industrial IoT oplossingen (IIoT) mogelijk. Ze ondersteunen state-of-the-art beveiligingsstandaarden zoals SSL/TLS, X.509 certificaten, authenticatie en data encryptie. Dit biedt gebruikers een eenvoudige en veilige manier om data uit de productie te integreren in innovatieve en flexibele IIoT oplossingen. De individuele edgeConnector producten kunnen worden gedownload van Docker Hub of de Microsoft Azure Marketplace en kosteloos worden getest. Meer informatie is beschikbaar op de website van Softing.

Op de Hannover Messe (30 mei tot 2 juni 2022) presenteert Softing de edgeConnector producten op de OPC Foundation stand, hal 8/stand F07.

Softing op de Hannover Messe, 30 mei tot 2 juni 2022:
• Partnerstand van OPC Foundation, hal 8/stand F07,
• Partnerstand van PROFIBUS & PROFINET International, hal 9/stand D68,
• Siemens Ecosystem stand, hal 9/stand D49, 2 juni, 9.00 tot 12.00 uur.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers