www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Intelligente drives verbeteren HVAC-veiligheid met een geautomatiseerde systeemcontrole

Efficiënte HVAC-systemen zijn essentieel voor de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de gebruikers van gebouwen. Het is dus goed om te weten dat de intelligente Danfoss drives de hele installatie continu bewaken om ervoor te zorgen dat deze klaar is en optimaal functioneert.

Intelligente drives verbeteren HVAC-veiligheid met een geautomatiseerde systeemcontrole

Dit proces bestaat uit een uitgebreide test uitgevoerd door de frequentieregelaar. De test omvat een controle op de complete kabelinstallatie inclusief de aansluitkasten. Er wordt gecontroleerd of de serviceschakelaar op "On" is gezet voor gebruik. De regelaar meet of de motor volledig klaar voor gebruik is, om er zeker van te zijn dat deze kan starten op het moment dat het vereist is.

Automatische bewaking vermindert handmatige onderhoud
Deze automatische bewaking vermindert het aantal nodige handmatige onderhouds- en bedrijfscontroles. In plaats daarvan waarschuwt het systeem wanneer er iets ontbreekt. Deze automatische waarschuwingen zijn bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingebouwde brandnoodmodus van de VLT® HVAC Drive FC 102 volledig operationeel is wanneer dat nodig is.

De brandnoodmodus beschermt het personeel en beveiligt de goederen in geval van brand in het gebouw. Het verzekert dat de frequentieregelaar zo lang mogelijk functioneert, tot deze uitvalt, om ruimten en vluchtwegen van trappenhuizen te ventileren, zodat een veilige vlucht mogelijk is om de bewoners van een gebouw tegen de brand te beschermen. Het betekent ook dat het normale ventilatiesysteem overschakelt naar een rookafvoersysteem om gevaarlijke rook te verwijderen en schade aan opgeslagen goederen tot een minimum te beperken.

Bescherm uw drive en zorg dat uw toepassing normaal blijft werken
Alle alarmen die bedoeld zijn om de frequentieregelaar en de normale werking van de toepassing te beschermen, worden bij de brandnoodmodus onderdrukt. De modus biedt meerdere alternatieven voor het aansturen van het ventilatiesysteem en biedt maximale flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat de rook op de best mogelijke manier uit het gebouw wordt verwijderd of volledig buiten de vluchtroute blijft.

De motortestfunctie maakt de brandnoodmodus nog betrouwbaarder en veiliger. Daardoor worden de vereiste onderhoudsinspanningen ook verminderd.

Uw voordelen:

  • Verminderde testen tijdens inbedrijfname, dankzij het geautomatiseerd testen van de volledige motorbesturingsketen – dit kan zelfs zonder dat de motor draait
  • Hogere beschikbaarheid van (zelden gebruikte) motoren, zoals rookafzuigingsventilatoren
  • Voorspellende foutdetectie om rookafzuiging te beveiligen
  • Verminder het aantal potentiële bezoeken en tests door overheidsinstanties omdat het systeem zelfcontrolerend is en in geval van storing onmiddellijk een melding zal geven.

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers