www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

Andere mogelijkheden om stroom op te wekken

Danfoss Drives is al ruim 50 jaar wereldwijd toonaangevend op het gebied van snelheidsregeling van elektromotoren door middel van frequentieregelaars. Daarnaast richt Danfoss zich ook volledig op de energietransitie door het ontwikkelen en produceren van “power converters” die toegepast worden bij het omzetten van energie uit bijv. windmolens, zonnepanelen, accu’s en waterstof.

Andere mogelijkheden om stroom op te wekken

H2 storage - Renewables - Back up Fuel cells

Bouw een toekomstbestendig schip.

Zelfde frequentieregelaar, andere software
Danfoss Drives ontwikkelt, produceert en levert frequentieregelaars en inverters (vermogenselectronica) voor o.a. de maritieme sector t.b.v. AC-bus of DC-bus systemen om alle facetten van elektrische energieconversie uit te voeren. Met deze frequentieregelaars en inverters is het o.a. mogelijk om de elektromotoren voor de voortstuwing en boegschroef in toeren te regelen.


Andere mogelijkheden om stroom op te wekken

Daarnaast kan Danfoss haar standaard regelaars voorzien van andere software waardoor ook andere soorten van energieconversie uitgevoerd kunnen worden. Met dit concept is het mogelijk met standaard hardware diverse toepassingen te maken. Door het toepassen van specifieke software kunt u diezelfde regelaars gebruiken als bijv. een zogenaamde DC-DC converter voor het laden en ontladen van batterijen of brandstofcellen.

Met de Danfoss VACON® NXP Grid Converter is het mogelijk een DC- of AC-spanning om te zetten naar een andere AC-spanning voor bijvoorbeeld een boordnet voor het hotelbedrijf waarbij deze regeling zich gedraagt als een generator.

Verder zijn er toepassingen mogelijk zoals een DCGuard™, een supersnelle (door klassebureau’s goedgekeurde) DC-scheider, een generatorregeling die uit een generatorwisselspanning een constante DC-spanning kan maken, een (wal)laderregeling om accu’s te laden of om een DC-bus van spanning te voorzien. Deze technieken zijn nodig bij het terugdringen van het brandstofverbruik, het verbeteren van de efficiëntie en daarmee het behalen van de emissiedoelstellingen.

Simuleren en testen in ADC
Schepen zijn daarmee niet langer afhankelijk van hun dieselmotoren of een walaansluiting om elektrische stroom op te wekken voor communicatie, verlichting en andere apparatuur aan boord omdat middels energieopslag in bijv. accu’s het schip zelfvoorzienend is, zonder uitstoot. Danfoss zet zich in voor het creëren van een duurzame toekomst voor o.a. de maritieme industrie.


Andere mogelijkheden om stroom op te wekken
Testopstelling motoren in Danfoss Drives Application Development Center

Al deze toepassingen kunnen we in Gorinchem in het Danfoss Application Development Center (ADC) uitgebreid testen.

Voor de ontwikkeling en het testen van toepassingen, en de levering en installatie van onze drives werken we nauw samen met system integrators, die het gehele traject van installatie voor hun rekening nemen.

Danfoss drives voor AB Initio van STC Group
Danfoss zet zich in voor het creëren van een duurzame, concurrerende toekomst voor o.a. de maritieme industrie. Daarom ondersteunen we graag het duurzame en innovatieve opleidingsschip AB INITIO van STC met onze regelingen, en combineren we de AC-bus en DC-bus technologie met elkaar. Zo worden hun studenten opgeleid op basis van de laatste technieken en kunnen zij kennis maken met de energietransitie die momenteel gaande is waarbij het stuk “elektrisch” steeds belangrijker wordt in deze industrie.


Andere mogelijkheden om stroom op te wekken
Dick Kant, 31 maart 2022, tijdens de afbouwceremonie van AB Initio van STC Group

Danfoss Drives heeft hiervoor geleverd:
Common AC-bus en Common DC-bus combinatie met CMS filtering

  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoeld drive microGrid 63kVA
  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoeld drive 200kW boegschroef
  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoelde drive 600kW voortsuwer
  • 1 x Danfoss VACON® NXP luchtgekoelde brake chopper unit
  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoelde drive microGrid 375kVA
  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoelde drive DC/DC omvormer accu’s 330kW
  • 1 x Danfoss VACON® NXP luchtgekoelde drive DC/DC omvormer waterstofcel 45kW
  • 1 x Danfoss VACON® NXP watergekoeld drive microGrid 90kVA

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers