www.technologieenindustrie.com
EPLAN

EEC: Eplan Engineering Configuration

Eplan Engineering Center wordt Eplan Engineering Configuration: de nieuwe naam wordt ingevoerd met de introductie van Versie 2.4 en geeft aan dat configuratie een kernfunctie is van Eplan's mechatronische engineeringsoplossingen. Ook worden er verbeterde functionaliteiten geïntroduceerd en het versienummer komt nu overeen met dat van het Eplan Platform.

EEC: Eplan Engineering Configuration
EEC One.jpg: De nieuwe EEC One Versie 2.4 met geïntegreerde multifunctionele taakbalken en gecombineerde macroselectie.

Mechatronische configuratie is één van de belangrijkste functies van het Eplan Engineering Center. Het product krijgt een nieuwe naam: Eplan Engineering Configuration, of afgekort EEC – dezelfde afkorting als voorheen. De productnaam geeft nu de kernfunctie aan: configuratie. Al jarenlang biedt Eplan met EEC geïntegreerde mechatronische configuratie-oplossingen aan waarmee componenten, machines en zelfs complexe installatieprojecten kunnen worden geconfigureerd. De beslissing om het EEC-product een nieuwe naam te geven, komt voort uit de voordelen voor de klant:

• Eplan staat voor "efficient engineering" – standaardisatie en modularisatie door middel van configuratie vormen een doorslaggevende stap in die richting.

• De consistentie van de configuratie dwars door alle engineeringsdisciplines, inclusief mechanica, elektrotechniek en software, maakt vooruitziende mechatronische configuratie mogelijk.

Met de naamsverandering wordt tegelijkertijd het EEC-versienummer gesynchroniseerd met dat van het Eplan Platform. De uniforme versies zullen voordeel opleveren voor degenen die EEC willen gebruiken voor het genereren van schema's en 3D-assemblage-lay-outs met behulp van de platformsystemen. De toewijzing aan de systemen van het platform – met name Eplan Electric P8 en Eplan Pro Panel – is hiermee vereenvoudigd.
 

De nieuwe versie van de configuratie-oplossing is uiteraard gebaseerd op geteste technologie. Gebruikers profiteren onder meer van de mogelijkheid om modellen van voorgaande versies van EEC te blijven gebruiken. Bij de lancering van EEC Versie 2.4 zal ook nog een aantal nieuwe tijdbesparende functionaliteiten worden geïntroduceerd: naast een consistent geoptimaliseerde SAP-integratie heeft de nieuwe versie van EEC een standaard jobserver waarmee klantspecifieke IT-workflows rond EEC efficiënt in bestaande IT-omgevingen kunnen worden geïntegreerd. En EEC One – het elementaire systeem voor standaardisatie en automatisering op basis van Excel-technologie – krijgt als onderdeel van dit harmonisatieproces ook een nieuwe naam. Maar de automatisering in de engineering staat nog steeds voorop. Eén van de highlights van de nieuwe versie is een directe koppeling met Eplan Pro Panel, het 3D-systeem voor schakelkast-engineering.

EEC: Eplan Engineering Configuration

Logo’s EEC.jpg: Eplan Engineering Center heet voortaan Eplan Engineering Configuration: de nieuwe naam wordt met Versie 2.4 geïntroduceerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers