www.technologieenindustrie.com
SEEPEX

Wereldwijde innovatie op Aqua Nederland en Pumps & Valves: Seepex presenteert toekomst intelligente pompen

Intelligentie leidt tot efficiëntie: Seepex, de Bottropse specialist voor progressieve wormpompen, presenteert zich als voortrekker op het gebied van innovatieve onderhoudsconcepten en veelbelovende digitale oplossingen op de vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem van 15 tot en met 17 maart, en op Pumps & Valves op 23 en 24 maart in Antwerpen. Onder het motto ‘Increased Efficiency’ krijgen beslissers uit de milieu- en procesindustrie slimme onderhoudsmodellen en digitale oplossingen voor de besturing en conditiebewaking van pompen gepresenteerd, waarmee de bedrijfskosten duurzaam kunnen worden verlaagd.

Wereldwijde innovatie op Aqua Nederland en Pumps & Valves: Seepex presenteert toekomst intelligente pompen

Digitaal onderhoud

Op de vakbeurzen in maart kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste generatie progressieve wormpompen. Daaronder de nieuwe pomptechnologie, SCT AutoAdjust. Deze is uitgerust met een automatisch instelbare statorklem die continu zorgt voor optimale pompprestaties. De productiviteit groeit en de onderhoudstijd wordt tot een minimum beperkt - beter kan het niet. Met de nieuwe digitale versie van de bewezen Smart Conveying Technology (SCT) kan het optimale bedrijfspunt op elk moment eenvoudig worden aangepast vanuit de controlekamer of via Bluetooth met de Seepex Pump Monitor. Gewoon met één druk op de knop. Met deze innovatie combineert Seepex zijn bewezen afstelmogelijkheden met digitale knowhow. SCT AutoAdjust is een verdere ontwikkeling van de gepatenteerde Smart Conveying Technology (SCT) van Seepex, die al meer dan tien jaar handmatige afstelling van de stator mogelijk maakt door middel van een geïntegreerde spaninrichting en zo een extreem lange levensduur van de stator realiseert. Dit resulteert in lage kosten voor slijtdelen.


Een krachtige oplossing voor de lange afstand

Met ‘Smart Air Injection’ (SAI) presenteert Seepex op de vakbeurzen nog een andere op maat gemaakte systeemoplossing, die de voordelen van twee pomptechnologieën combineert voor het op bijzonder energie-efficiënte wijze transporteren van sterk ontwaterd slib over lange afstanden. Tot pluggen geperst zuiveringsslib kan zo door middel van perslucht via leidingen tot wel 1000 meter naar de plaats van bestemming worden getransporteerd. Voor afvalverwerkingsbedrijven kan dit een alternatief voor conventionele methoden bieden, dat zichzelf snel terugverdient. Smart Air Injection (SAI) transporteert zuiveringsslib met een drogestofgehalte van 20-40% over lange afstanden.

Door de innovatieve combinatie van een progressieve wormpomp, een extra polymeerinjectie en een gepulseerde persluchttoepassing kan verdicht zuiveringsslib nu op een energie-efficiënte manier over lange afstanden worden getransporteerd. Deze systeemoplossing is een zogenaamde package unit, die de pomp, de specifieke besturingslogica en de polymeer- en persluchtcomponenten omvat.

Seepex presenteert daarnaast nog diverse andere innovaties voor efficiënt en kostenbesparend pomponderhoud.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers