www.technologieenindustrie.com
SEEPEX

INNOVATIES VOOR WATERWERKEN: WERELDPREMIÈRE VAN DE NIEUWSTE SEEPEX TECHNOLOGIE

Een wereldprimeur uit het Ruhrgebied viert zijn wereldpremière. Een van de grootste waterbedrijven van Europa heeft nu een order geplaatst bij SEEPEX uit Bottrop voor zijn gepatenteerde progressieve wormpomp SCT AutoAdjust en de daarbij horende digitale oplossingen in een pilot project dat nieuwe standaards zal zetten voor de waterindustrie.

INNOVATIES VOOR WATERWERKEN: WERELDPREMIÈRE VAN DE NIEUWSTE SEEPEX TECHNOLOGIE

Het afvalwaternetwerk in het stedelijk gebied is slechts één klik verwijderd van de toekomst. Dit wordt mogelijk door 's werelds meest intelligente progressieve wormpomptechnologie, uit Duitsland. Een van de grootste waterbedrijven van Europa heeft een order geplaatst bij SEEPEX uit Bottrop voor het gebruik van de gepatenteerde SCT AutoAdjust wormpomp en zijn digitale oplossingen in een pilot project dat nieuwe standaards zal zetten voor de waterindustrie. Het Duitse bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van progressieve wormpompen en digitale oplossingen, en zijn innovatieve producten worden over de hele wereld toegepast.

De locatie van het nieuwe SEEPEX project is een grote waterzuiveringsinstallatie. De enorme installatie zal in de toekomst volgens de nieuwste normen werken. SEEPEX pompen zullen hier binnenkort 24 uur per dag de boel draaiende houden. Dankzij de hoogwaardige technologie houden ze zichzelf daarbij in topconditie.

De toekomst heet SCT AutoAdjust

De intelligente toekomst van het verpompen van rioolslib zal vele zaken eenvoudiger maken, en dat is precies waar de innovatieve SCT AutoAdjust technologie voor staat. Deze technologie werd in 2020 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd en is sindsdien gepatenteerd. Het is de eerste progressieve wormpomp waarvan de statorklemming automatisch kan worden aangepast. Een hydraulische instelunit maakt het mogelijk om het optimale werkpunt tijdens bedrijf nauwkeurig en reproduceerbaar te herstellen. De klemming tussen de belangrijkste pompelementen, rotor en stator, kan eenvoudig worden aangepast aan de condities van het proces of de mate van slijtage.

Het gebruik van een sleutel of ander handgereedschap is niet meer nodig; één klik vanuit de controlekamer, lokaal via de SEEPEX Pump Monitor of via Bluetooth met een app, en de statorklemming is afgesteld, waardoor de pomp altijd optimaal presteert.

Goed afgesteld blijven

Het is allemaal een kwestie van afstellen - alleen een perfect afgestelde progressieve wormpomp levert de beste resultaten. SEEPEX is al sinds 2008 actief bezig met het optimaliseren van zijn Smart Conveying Technology (SCT). Het is gebouwd volgens een beproefd ontwerpprincipe: de Smart Stator bestaat uit twee helften, zodat onderhoud zeer eenvoudig kan worden uitgevoerd, aangezien de aanzuig- of persleidingen niet meer gedemonteerd hoeven te worden. Met een geïntegreerde spaninrichting kan de klemming tussen rotor en stator worden aangepast voor optimale verpomping als het debiet wordt verlaagd, bijvoorbeeld door slijtage. Dit verlengt de levensduur van de rotor en de stator aanzienlijk, vermindert de behoefte aan reserveonderdelen en verlaagt de levenscycluskosten van SEEPEX pompen.

 

Onderhoud op afstand met pompmonitor en clouddiensten

Met de nieuwste generatie, de innovatieve SCT AutoAdjust, kunnen nu ook veel onnodige  onderhoudsbeurten worden geschrapt. De pompmonitor van SEEPEX spoort slijtage in een vroeg stadium op en voorkomt processtoringen nog voordat ze zich voordoen door continu de relevante bedrijfsdata te door te geven.

SCT AutoAdjust technologie, in combinatie met digitale oplossingen, zoals monitoring en clouddiensten, maakt onderhoud op afstand mogelijk voor maximale pompefficiëntie en procesoptimalisatie, naast geavanceerde analyse voor predictief en gepland onderhoud. De technologie verhoogt de efficiëntie en de levensduur van de pomp en zorgt ervoor dat snel gereageerd kan worden op veranderende procesomstandigheden door automatisering van de klemmingafstelling van de stator. Dit resulteert in een langere levensduur van rotor en stator, een lager verbruik van energie en hulpbronnen, een hogere bedrijfszekerheid en procesefficiëntie, en aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van personeel, workflow en onderhoud

Een succesvolle samenwerking

SEEPEX is voor zijn klanten een gewaardeerde partner en ondersteunt hen al lange tijd met technologische oplossingen voor drinkwatervoorziening en afvalwaterbeheer. Hiervan profiteren de bewoners van het stedelijk gebied. In het recente verleden heeft de pompspecialist uit Noordrijn-Westfalen met succes een project uitgevoerd om het slibontwateringsproces in een afvalwaterzuiveringsinstallatie te verbeteren met digitale oplossingen en zijn eenvoudig te onderhouden hopperpomptechnologie. Dit keer is het, voor de nieuwe order, de bedoeling het uitgebreide synergiepotentieel te benutten met een andere installatie in de regio. Samen met alle belangrijke belanghebbenden heeft het SEEPEX team eerst een uitgebreide technische evaluatie uitgevoerd om de uitdagingen en doelstellingen van het ontwateringsproces te analyseren. Op basis hiervan werd een uitgebreid technisch voorstel ontwikkeld, dat de combinatie van innovatieve pomptechnologie met digitale oplossingen omvat. "SCT AutoAdjust is een volgende en consequente stap van de analoge productwereld naar de digitale pompwereld met een technisch concept dat uniek is in de wereld," aldus Dr. Fabian Pöhl, product manager bij SEEPEX.

Onderdeel van een intelligent netwerk

Met de digitale oplossingen van SEEPEX wordt de enkele progressieve wormpomp onderdeel van een netwerk van intelligente producten, diensten en processen, waarvan de status en prestaties altijd en overal in real-time kunnen worden bewaakt. SEEPEX stemt zijn digitale oplossingen en diensten zodanig af op de behoeften van klanten dat zij de verzamelde data kunnen gebruiken om de werking van pompen en pompprocessen te optimaliseren, onvoorspelbare stilstand en processtoringen te minimaliseren, logistieke processen te vereenvoudigen en noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden efficiënter te plannen en uit te voeren.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers