www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan Experience

Halverwege november wordt Eplan Experience gelanceerd: een nieuw kennisgedreven internationaal programma dat door Eplan wordt geïntroduceerd en dat gericht is op het optimaliseren van de engineeringsefficiëntie. Efficiëntere engineeringsmethoden leiden tot specifiek en duidelijk concurrentievoordeel, zoals strategisch innovatiemanagement dankzij een hoogwaardige IT-omgeving, een kortere time-to-market, een optimale inzet van middelen en een betere internationale concurrentiepositie.

Eplan Experience
Eplan Experience.jpg: "Uw gateway voor meer efficiëntie" - Een nieuw, op kennis gebaseerd programma voor het optimaliseren van de engineeringsefficiëntie.

Eplan Experience is geschikt voor bestaande en nieuwe klanten in alle sectoren waarin Eplan op dit moment actief is. Het is geschikt voor alle bedrijven, activiteiten en locaties en kan naar specifieke wensen worden geïmplementeerd en aangepast. Eplan Experience is in hoge mate gebaseerd op de terugkoppeling van Eplan's klanten uit uiteenlopende sectoren, verspreid over de wereld. "In de hedendaagse wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen - denk aan toenemende complexiteit, grote databestanden en nieuwe typen connectiviteit - helpt Eplan Experience onze klanten bij de vele uitdagingen binnen de engineering van besturingsinrichtingen," aldus Thomas Michels, hoofd productmanagement. Al deze uitdagingen – en nog vele andere – zijn terug te leiden tot één gemeenschappelijke noemer: meer efficiëntie. En dat is precies wat Eplan Experience beoogt. "We helpen bedrijven meer te doen met dezelfde of zelfs met minder middelen, productontwikkelingen te versnellen en middelen voor productontwikkeling vrij te maken voor andere activiteiten met meerwaarde," voegt Michels daaraan toe.

Uiterst modulair

Eplan Experience is volledig geïntegreerd in het bestaande Eplan Platform. Het uiterst modulaire programma bestaat uit acht actievelden – specifieke werkgebieden die een bedrijf wil optimaliseren en efficiënter wil maken:

Bij IT-infrastructure gaat het om de volledige integratie van de EPLAN software van een klant in de IT-omgeving van het bedrijf om deze hoog performant te maken. Dit leidt tot een probleemloos en helder installatie- en updateproces.

Met Platform Setup kan een klant een applicatie-specifieke programmaconfiguratie voor de ideale werkomgeving maken. Dit draagt bij aan een optimale definitie en implementatie van platforminstellingen.

Codes & Standards geeft richtlijnen voor instellingen en het gebruik van apparaat- en stamgegevens. Hierdoor kunnen bedrijven voldoen aan alle benodigde wereldwijde standaarden voor documentatie en productie. Dat geldt ook voor de nieuwe standaard IEC 81346.

Product Structure verschaft een duidelijke methode voor de structurering van machines en systemen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een heldere product- en technologiestructuur en codes als basis voor het gebruik van automatiseringsmethoden en interdisciplinaire samenwerking.

Design Methods – Selectie en implementatie van de meest efficiënte ontwerpmethoden vormen de sleutel tot efficiënte engineering. Samen met de experts van Eplan zijn klanten in staat de door hen gekozen ontwerpmethoden te analyseren, evalueren, definiëren en implementeren om de voor engineering en projectplanning benodigde tijd te reduceren.

Workflow geeft de mogelijkheid ontwerpprocedures stapsgewijs te evalueren en automatiseren door middel van scripting, een API of een extra speciale ontwikkeling. Dit beperkt fouten, integreert gegevenstechnologie in de processen en verzekert consistentie in de engineering.

Process Integration integreert workflows in de bedrijfsprocessen van een klant. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van aanvullende potentiële en aan het constructieproces grenzende processen (PDM/ERP).

Project Management – Om binnen de kortst mogelijke tijd productief te zijn, biedt Eplan Experience een projectplan op basis van gestandaardiseerde processen.
 

Aanvankelijke focus

Bij de lancering van Eplan Experience in november 2014 zal de focus in eerste instantie liggen op de twee actieterreinen Codes & Standaards en Design Methods. "Een van de belangrijkste prioriteiten bij engineeringbedrijven is de implementatie van de nieuwe standaard IEC 81346 in hun engineeringomgeving," licht Michels toe. "IEC 81346 vormt de basis voor het structureren van producten, machines en installaties – voor zo veel mogelijk disciplines en met consistente terminologie. Om die reden bieden we nu al Expert Dialogues aan over Codes & Standards en Design Methodsom bedrijven erbij te helpen probleemloos aan IEC 81346 te voldoen."

Eplan Experience

Thomas Michels.jpg: "In de hedendaagse wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen - denk aan de toenemende complexiteit, grote databestanden en nieuwe typen connectiviteit - helpt Eplan Experience onze klanten bij de vele uitdagingen binnen de engineering van besturingsinrichtingen," aldus Thomas Michels, hoofd productmanagement.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers