www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Strategische partners: Mitsubishi Electric Europe en Eplan

Meer integratie voor elektrotechnische engineering en PLC-programmering Data rechtstreeks vanuit de elektrotechnische engineering transfereren naar de PLC-programmering – dit is de modernste technologie die mogelijk wordt gemaakt met de integratie van Eplan Electric P8 en GX Works2. Maar Mitsubishi Electric Europe en Eplan blijven als partners in de e-F@ctory Alliance streven naar méér, om zo de projectkwaliteit en dataconsistentie nog verder te verbeteren.

Strategische partners: Mitsubishi Electric Europe en Eplan
Hartmut Pütz.jpg: “De projectkwaliteit en dataconsistentie worden door de integratie met GX Works2 verbeterd en tegelijkertijd worden de kosten en ontwikkelingstijden van onze wederzijdse klant gereduceerd," zegt Hartmut Pütz, directievoorzitter van Mitsubishi Electric’s Factory Automation – European Business Group.

De ontwikkelingsafdelingen van Mitsubishi Electric en Eplan werken nauw samen om een optimale integratie van de elektrotechnische engineering en PLC-programmering te realiseren. Het Eplan Platform en GX Works2 – Mitsubishi Electric’s programmeersoftware voor hun PLC's uit de MELSEC-serie – zijn nu via een nieuwe interface met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen hun gezamenlijke klanten meer dan 50 procent besparen op ontwikkelingskosten. Het volgende scenario illustreert dit: een elektrotechnisch engineer ontwerpt een bedradingsschema en stuurt met één muisklik de informatie voor de I/O-adressen en functieteksten (als voorbeelden) naar de PLC-programmeur die besturingen programmeert met GX Works2. Deze automatische gegevensuitwisseling voorkomt tijdrovende en kostbare informatiewinning.

Dit heeft op zijn beurt weer tot gevolg dat de ontwikkelings- en inbedrijfstellingstijd voor installaties en systemen aanzienlijk worden verkort. Als onderdeel van dit platform combineert Eplan Electric P8 de data voor de elektrotechnische hardware-engineering en de besturingstechniek alsmede de volledige bijbehorende documentatie. “De projectkwaliteit en dataconsistentie verbeteren door de integratie met GX Works2 en tegelijkertijd worden de kosten en ontwikkelingstijden van onze wederzijdse klant gereduceerd," zegt Hartmut Pütz, directievoorzitter van Mitsubishi Electric’s Factory Automation – European Business Group. Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eplan, voegt daaraan toe: "Het verheugt ons deel uit te maken van Mitsubishi Electric’s partnernetwerk. Onze klanten over de hele wereld profiteren van de E-CAD- en PLC-interface en de hoge beschikbaarheid van componenten in het Eplan Data Portal. Verder zal deze samenwerking met Mitsubishi Electric Europe onze nieuwe aanwezigheid op de Japanse markt verstevigen."

Strategische partners: Mitsubishi Electric Europe en Eplan
 
Maximilian Brandl.jpg: Maximilian Brandl, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eplan: "Onze klanten over de hele wereld profiteren van de E-CAD- en PLC-interface en de hoge beschikbaarheid van componenten in het Eplan Data Portal."

Het centrale Eplan Platform bevat alle data, van de pre-engineering tot en met de detail-engineering. Deze informatie kan als basis worden gebruikt voor de daaropvolgende projectfases in de PLC-georiënteerde automatiseringstechnologie. Bovendien kunnen macro's (bibliotheken) en CAD-productgegevens van Mitsubishi Electric worden geïntegreerd om de componentselectie, configuratie en schematische ontwerpen te versnellen. Als de elektrotechnische engineering afgerond is, kunnen alle in Eplan opgeslagen data direct in GX Works2 worden geïmporteerd, waarmee een snelle en eenvoudige systeemconfiguratie en programmering mogelijk wordt gemaakt. Projecten die opgeslagen zijn in bibliotheken kunnen ook voor latere applicaties worden gebruikt; een functie, programma of systeemstructuur dat ontworpen, getest en goedgekeurd is, is dan beschikbaar om binnen een paar minuten in een nieuw systeem te worden geïntegreerd, wat het creëren van toekomstige ontwerpen aanzienlijk vereenvoudigt. Engineers profiteren door alle disciplines heen en ook na die ene projectfase of dat ene ontwikkelingsproces van deze innovatieve engineeringsoplossingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers