www.technologieenindustrie.com
Stauff News

STAUFF neemt nog een Riello roterende transfermachine in gebruik

STAUFF, fabrikant van alle componenten voor hydraulische leidingsystemen, een nieuwe Riello roterende transfermachine in gebruik genomen. De machine produceert van ruwe vormstukken ellebogen en T‑schroefverbindingen in alle gangbare maten en uitvoeringen voor het assortiment schroefverbindingen voor pijpen STAUFF Connect.

STAUFF neemt nog een Riello roterende transfermachine in gebruik
De 'nieuwe Riello' garandeert klanten en dealers een hoge beschikbaarheid, zelfs voor grote partijen die op korte termijn besteld worden.

Roterende transfermachines van dit type zijn hoofdzakelijk ontworpen voor partijen vanaf 5.000 stuks per productiecyclus. De vormstukken worden volautomatisch opgespannen, meerdere bewerkingsstappen worden in één werkcyclus uitgevoerd, gereedschapswissels en insteltijden worden verkort. Voor dealers en fabrikanten in de machine- en installatiebouw betekent dit een hoge beschikbaarheid, zelfs voor bestellingen van grote hoeveelheden op korte termijn.

Carsten Krenz, directeur van STAUFF Deutschland en Product Manager van STAUFF Connect Global, verwacht dat op de 'nieuwe' Riello in de toekomst 1,2 miljoen werkstukken per jaar zullen worden geproduceerd voor de productie van kleine en middelgrote schroefdraadpijpverbindingen in de maten 8L/S tot 18L: “De wereldwijde vraag naar schroefdraadpijpverbindingen van STAUFF is onevenredig gegroeid, ondanks de gespannen economische situatie tijdens de coronacrisis. Er is wereldwijd een grote vraag in de handel en naar originele uitrusting, vooral in de sectoren bouw- en landbouwmachines, in het spoorwegvervoer en in de energiesector.” In de productievestigingen van het bedrijf in Zuid-Westfalen staan nu drie roterende transfermachines. Al in 2018, slechts enkele jaren na de marktintroductie van STAUFF Connect, is er 6 miljoen euro geïnvesteerd in twee machines van de Italiaanse fabrikant Riello. Sindsdien is de vraag gestaag blijven toenemen, waarbij de verkoop in de eerste helft van 2021 zelfs met ongeveer 50 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Herhaalde toekomstgerichte investeringen in machines met hoge prestaties voor een efficiënte productie van grote partijen garanderen sterke leveringsprestaties voor OEM's en dealers. Carsten Krenz verwacht dat de vraag naar STAUFF Connect zal blijven stijgen en schrijft dit onder meer toe aan het STAUFF Line concept: “Ons assortiment omvat alle componenten voor hydraulische leidingsystemen uit eigen ontwikkeling en productie; d.w.z. dat deze systeemgericht ontworpen, op elkaar afgestemd en in hoge kwaliteit zelf geproduceerd worden.” De voordelen voor fabrikanten van machines en installaties gaan veel verder dan die van 'single sourcing'. Het STAUFF Line concept omvat alle diensten in verband met het hydraulische leidingsysteem, van concept en ontwerp tot aan de levering van voorgemonteerde leidingen. Met deze stap volgt het familiebedrijf met vestigingen in 18 landen een trend in de internationale machine- en installatiebouw: zich op kerncompetenties concentreren en andere competenties, zoals hydraulica, uitbesteden aan specialisten. “Om wereldwijd aan deze verantwoordelijkheid te kunnen voldoen, investeren wij ook in onze internationale vestigingen in apparatuur, zoals onze eigen buizenbuigcentrum, zodat wij steeds meer productiestappen van onze klanten kunnen overnemen,” aldus Carsten Krenz.

www.stauff.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers