www.technologieenindustrie.com
Stauff News

COMPACTE STEEKKOPPELING MET PUSH-PULL-HULS

Met de herziene koppelingsserie QRC-ID presenteert Stauff een innovatie die is ontwikkeld met het oog op stationaire hydrauliek. Essentiële constructiekenmerken zijn de gemakkelijke bediening, compacte afmetingen en een bijzonder hoge corrosiebestendigheid.

COMPACTE STEEKKOPPELING MET PUSH-PULL-HULS

De QRC-ID is ideaal voor gebruikers van stationaire hydraulische installaties die op zoek zijn naar een compacte en eenvoudig te bedienen snelkoppeling voor zware omgevingsomstandigheden en voor nominale drukken tot 400 bar. Deze onlangs door Stauff herziene koppelingsserie is door zijn zeer effectieve corrosiebescherming uiterst geschikt voor ongunstige bedrijfsparameters.

De door Stauff na intensieve testreeksen geprefereerde en in de praktijk reeds in andere series beproefde zink-nikkel-corrosiebeschermende coating biedt een maximale weerstand tegen rode roest/basismetaalcorrosie onder praktijkomstandigheden. Deze coating overtreft zelfs de hoogste eisen van de corrosiebeschermingsklasse K5, die in het VDMA standaardenblad 24576 voor buisverbindingen zijn gedefinieerd. De hoge ductiliteit van de coating creëert de voorwaarden voor een bovengemiddelde slijtvastheid onder hoge mechanische belasting.

Ook de handige bediening van de koppelingen is het vermelden waard. Om te ontkoppelen hoeft de bediener alleen de push-huls in te drukken. Koppelen gebeurt door eenvoudigweg de koppeling in te steken en tegelijkertijd de push-huls in te drukken. Een hoogwaardige kegelklep zorgt voor een goede doorstroming en een betrouwbare afsluiting van de medialeiding.

Bovendien zijn de QRC-ID koppelingen nu voorzien van een code voor snelle identificatie en traceerbaarheid. Typisch Stauff is ook de hoge veiligheidsfactor van de koppeling: de barstdruk bedraagt minimaal vier keer de werkdruk.

De serie is uit voorraad leverbaar in vier maten (DN 6.3, DN 10, DN 19 en DN 25 ) voor werkdrukken tot 400 bar (afhankelijk van de koppelingsmaat). Dankzij het compacte ontwerp kan hij ook worden gebruikt als er maar weinig ruimte beschikbaar is.

www.stauff.nl

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers