www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Groene energie helpt Seco de emissiereductie negen jaar eerder te bereiken dan gepland

Een combinatie van groene elektriciteit en certificaten voor hernieuwbare energie in de VS en India heeft Seco in staat gesteld zijn emissiedoelstellingen voor 2030 wel negen jaar eerder te bereiken dan gepland, met als extra voordeel kostenbesparingen voor het bedrijf.


De focus van Seco op het duurzamer maken van alle aspecten van zijn bedrijf heeft geleid tot een uitgebreid overzicht van de energiebehoeften van het bedrijf, en toen het tijd werd om contracten met leveranciers voor de locatie in Reynoldsville, Pennsylvania, te vernieuwen, stond groene energie voorop. Studies hebben aangetoond dat Reynoldsville verantwoordelijk is voor ongeveer 10% van de mondiale elektriciteitsbehoefte voor Seco en 19% van de klimaateffecten door elektriciteit, dus veranderingen die daar worden doorgevoerd, zouden een diepgaand effect hebben op de mondiale voetafdruk van het bedrijf. “We hebben hernieuwbare energiecertificaten (REC’s) aangeschaft, waarmee we onze CO2-voetafdruk kunnen compenseren,” aldus Eric Sirianni, Generic Sourcing bij Seco in Reynoldsville.

“Het proces begon voor ons in 2019. Voorheen waren we alleen bezig met het verkrijgen van elektriciteit tegen de laagste prijs die we konden krijgen – als we de lichtschakelaar inschakelen, is er stroom, ongeacht van wie we de elektriciteit kopen. Er was niet echt een plan, we werden alleen gevraagd om naar groene energie te kijken als we weer elektriciteit moesten afdekken. Groene energie kost meer, maar we hebben een CO2-doelstelling en daarmee kwam het goed op gang. We konden onze elektriciteit afdekken en tegelijkertijd 100% groene kredieten toevoegen, en toch de prijs verlagen – toen mensen dat zagen, werden ze enthousiast,” voegt Sirianni toe.

Hernieuwbare bronnen
REC’s maken het mogelijk voor bedrijven om te investeren in energie uit hernieuwbare bronnen, ook al zijn deze bronnen elders gevestigd. In de volgende stap zullen Seco-vestigingen over de hele wereld oplossingen onderzoeken, zoals het opwekken van elektriciteit op locatie met zonnepanelen en geothermische verwarming. “Iedereen zet zich in voor het bereiken van deze emissiedoelstellingen en het bevorderen van het gebruik van groene energie. Naast de REC’s hebben we ook zonnepanelen geïnstalleerd om onze verlichting enzovoort van stroom te voorzien. Dat is ongeveer 4% van onze productie,” zegt Nagesh Shekhadar, General Manager for Indirect Purchasing in Pune, India.

Een groot deel van de energie die Seco India gebruikt, is afkomstig van de lokale elektriciteitscentrale, die gebruik maakt van kolen. Omdat er geen groenere opties beschikbaar waren, werden REC’s gekocht om de CO2-uitstoot van kolenenergie te compenseren. “We gebruiken momenteel wat zonne-energie, en we onderzoeken ook de mogelijkheden voor windenergie, zodat we steeds meer schone energie kunnen opwekken. We moeten werken aan hybride oplossingen, en zodra de levering van groene energie toeneemt, zal de prijs ervan dalen,” aldus Atul Mohkhedkar, General Manager Production, Seco India.

Nieuwe mogelijkheden
Hoewel de emissiedoelstellingen al jaren vóór het geplande tijdstip zijn gehaald, zullen de elektriciteitsinkopers van Seco niet op hun lauweren rusten – ze zullen nieuwe mogelijkheden voor schonere elektriciteit blijven verkennen. “Elk van onze locaties kan ons vertellen welke soorten energie ze elke maand gebruiken, en dit varieert per locatie,” aldus Eric Sirianni. “Vanuit een bedrijfsperspectief is dit het juiste om te doen. De eerste reactie is altijd
‘waarom zouden we het geld uitgeven?’ Het is moeilijk om die manier van denken aan te passen, maar als ze eenmaal om zijn, wie zal dan nee zeggen tegen het helpen van het milieu?”

Er is een extra voordeel van werknemers die blij zijn om te werken voor een bedrijf dat de klimaatcrisis serieus neemt. “Het is zeer krachtig, heel bijzonder – onze gezinnen, onze klanten, onze vrienden, onze buren, ze zien ons graag werken voor dit soort bedrijven,” zegt Nagesh Shekhadar.


Groene energie helpt Seco de emissiereductie negen jaar eerder te bereiken dan gepland
Renewable Energy By Solar Panels At Seco Tools Pune India.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers