www.technologieenindustrie.com
MAYR

Focus op robotica

mayr® aandrijftechniek op de Hannover Messe 2019

mayr® aandrijftechniek focust zich resoluut op de aanhoudende trend van automatisering en op de hoge eisen die aan robotoplossingen worden gesteld. Daarom heeft het bedrijf de vermogensrange van zijn verschillende typen koppelingen en remmen aanzienlijk uitgebreid. Bovendien presenteert mayr® aandrijftechniek op de Hannover Messe 2019 nieuwe, intelligente ROBA®-brake-checker remmodules, die veiligheidsremmen sensorloos kunnen monitoren en voeden. Hiermee worden nieuwe mogelijkheden geboden voor het monitoren van remmen - in het bijzonder voor toepassingen op het gebied van robotica en automatisering.

De automatiseringsgraad neemt steeds verder toe, mensen en robots werken nauwer samen - in alle belangrijke industrietakken zijn robots in opmars. De prestatiedichtheid en bedrijfssnelheid van machines en systemen nemen eveneens toe en dit zorgt ook voor hogere eisen aan de individuele componenten. Daarom levert mayr® aandrijftechniek, de specialist voor veiligheidsremmen, koppelbegrenzers en askoppelingen uit Mauerstetten in de Allgäu regio in Duitsland, kleine, krachtige veiligheidsremmen, zoals de ROBA®-servostop® serie. Deze remmen zijn door hun slanke ontwerp en lage gewicht afgestemd op roboteisen. Bovendien heeft het bedrijf een vloeistofvrije lineaire rem in zijn programma in de vorm van de elektromagnetische ROBA®-linearstop veiligheidsrem, die is ontworpen om verticaal belaste assen te remmen. Deze remmen worden gebruikt in toepassingen waar compressoren of units voor perslucht of oliehydrauliek niet beschikbaar of ongewenst zijn, zoals in de medische technologie, de food- of de farmaceutische industrie, waar hoge hygiënische normen gelden. Ook in deze toepassingsgebieden biedt de ROBA®-brake-checker module biedt nu ook in deze toepassingsgebieden nieuwe mogelijkheden voor het monitoren van remmen. Met een nieuw moduleontwerp en dankzij een nog nauwkeuriger evaluatie is het nu mogelijk om ook kleine remgroottes vanaf een remkoppel van 0,7 Nm te voeden en te monitoren. Daarmee is de ROBA®-linearstop niet alleen de enige elektromagnetische tandheugel-met-rondselrem op de markt, maar kan deze zelfs bij kleine bouwgroottes met behulp van de module worden gemonitord.

 

Sensorloze remmonitoring - betrouwbaar, zelfs onder ongunstige omgevingsomstandigheden

De intelligente ROBA®-brake-checker module werkt zonder sensoren. In plaats daarvan detecteert hij de bewegingen van de ankerschijf door spanning en stroom te analyseren en registreert hij permanent de conditie van de rem. Naast schakeltoestand, temperatuur en slijtage, monitort hij ook het spanningspad of trekkrachtreserve, met andere woorden, of de magneet nog steeds in staat is om de ankerschijf aan te trekken. Met deze module biedt mayr® aandrijftechniek in zijn standaard programma als enige bedrijf een intelligente oplossing voor het sensorloos monitoren van elektromagnetische remmen.

De ROBA®-brake-checker kan eenvoudig en snel in machines en systemen worden geïntegreerd en kan zelfs in bestaande installaties zonder problemen worden ingebouwd. De module is vooral voor kleine aantallen een rendabele oplossing. Het feit dat standaard remmen kunnen worden gebruikt voor monitoring met de ROBA®-brake-checker biedt niet alleen voordelen op het gebied van kosten en levertijd, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van corrosiebescherming, aangezien de remmen eenvoudig, snel en veilig kunnen worden overgeschilderd - bijvoorbeeld als het corrosierisico zeer hoog is en beschermende maatregelen vereist zijn overeenkomstig de DIN EN ISO 12944 norm Protective Measures (C5), bijvoorbeeld bij windturbineparken of bij toepassingen in de maritieme sector.

 

Complete oplossingen uit één hand

Naast de veiligheidsremmen en de bijbehorende regel en monitoring modules, ontwikkelt en produceert mayr® aandrijftechniek al decennialang haar beproefde koppelbegrenzers en askoppelingen. Het bedrijf staat voor betrouwbare totaaloplossingen uit één hand. Daarom heeft het bedrijf de vermogensrange van zijn koppelbegrenzers aanzienlijk uitgebreid. Zo overtuigt de nieuwe serie EAS®-HT koppelingen niet alleen door de verbeterde vermogensdichtheid, maar eveneens door de aanzienlijk ruimere keuze aan mogelijke boringen. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe serie EAS®-Compact® overbelastingkoppelingen op de markt gebracht, waarin het zijn jarenlang uit talrijke testseries opgebouwde ervaring en knowhow heeft verwerkt. De koppelingen voldoen zo aan steeds hogere eisen op het gebied van snelheid en dynamiek. Bovendien zijn de EAS®-HSE Highspeed elementkoppelingen voor hogesnelheidstoepassingen uitgebreid met twee kleine bouwgroottes. Op het gebied van askoppelingen heeft mayr® power transmission onder andere het snelheidsbereik van de grote ROBA®-DS schijfkoppelingen vergroot, en biedt daarmee betrouwbare verbindingen aan kan bieden voor meetflenzen met bereiken groter dan 100,000 Nm. Op het gebied van spelingvrije, krachtige servokoppelingen breidt het bedrijf zijn standaard modulaire systeem constant uit. Nieuwe, moderne productieprocessen zorgen daarbij voor gunstige prijzen en korte doorlooptijden.

mayr®aandrijftechniek op de Hannover Messe 2019: hal 25, stand D30

 

 

 Focus op robotica

Afb.1:
Bestand: P-9-13-Bild1.jpg
De intelligente ROBA®-brake-checker module van mayr® aandrijftechniek kan veiligheidsremmen sensorloos monitoren en voeden. Hij kan eenvoudig en snel worden geïntegreerd in machines en systemen en staat garant voor maximale betrouwbaarheid.
Fig.: mayr® -aandrijftechniek

 

 

 

 

 Focus op robotica

Afb. 2:
Bestand: F-6-9999Bild1.jpg
Het elektromagnetische ontwerp van de beproefde serie ROBA®-lineairstop lineaire remmen is goedgekeurd voor monitoring met de ROBA®-brake-checker module. Het is de enige elektromagnetische rondsel-en-tandheugelrem op de markt.
Fig.: mayr® -aandrijftechniek

 

 

 Focus op robotica

 

Afb. 3:
Bestand: F-5-53-Bild2.jpg
De nieuwe bouwserie EAS®-HT High-torque elementkoppelingen overtuigt door de verbeterde prestatiedichtheid en heeft een aanzienlijk ruimere keuze aan mogelijke boringen.
Fig.: mayr® -aandrijftechniek

 

 

Focus op robotica

Afb. 4:
Bestand: F-4-32-Bild3.jpg
Op het gebied van spelingvrije, krachtige servokoppelingen is mayr® power transmission continu bezig zijn standaard modulaire systeem uit te breiden. Nieuwe, moderne productieprocessen zorgen daarbij voor gunstige prijzen en korte doorlooptijden.
Fig.: mayr® aandrijftechniek 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers