www.technologieenindustrie.com
Teledyne FLIR

Teledyne FLIR breidt aanbod akoestische beeldvorming uit met twee extra Si124 cameramodellen

De Si124-PD, voor detectie van partiële ontlading, en de Si124-LD, voor detectie van luchtlekken, bieden klanten gespecialiseerde toepassingen voor een groter rendement op hun investering

Teledyne FLIR breidt aanbod akoestische beeldvorming uit met twee extra Si124 cameramodellen

Teledyne FLIR heeft haar programma akoestische beeldvorming uitgebreid met twee extra modellen van de FLIR Si124 industriële akoestische camera: de Si124-LD, speciaal bedoeld voor perslucht lekdetectie, en de Si124-PD, voor de detectie van partiële ontlading in elektrische hoogspanningssystemen. Deze uitbreiding biedt tegen een fractie van de kosten aanvullende, op maat gemaakte oplossingen voor uiteenlopende behoeften van eindgebruikers, van nutsinfrastructuur tot fabrieksomgevingen.

De FLIR Si124-PD en Si124-LD apparaten bieden daanaast gebruiksvriendelijke onboard analyses met toegang tot een online portal via de FLIR Acoustic Camera Viewer cloudservice. Met deze software kunnen gebruikers zowel snelle diagnostische taken uitvoeren, als verdergaande analyses. Met deze data kunnen Si124-PD gebruikers de ernst van problemen met partiële ontlading in hoogspanningsinstallaties vaststellen en zo de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet verbeteren. Evenzo helpt het model Si124-LD gebruikers de ernst van persluchtlekken vast te stellen, waardoor mogelijk tienduizenden dollars aan energiekosten kunnen worden bespaard.

"De FLIR Si124 serie akoestische camera's levert een nauwkeuriger probleemdetectie door een ongeëvenaard aantal geïntegreerde microfoons met verbeterde signaal/ruisverhouding en een topdetectiefrequentie van 35 kHz, waarmee gebruikers probleemgebieden nog nauwkeuriger kunnen lokaliseren", vertelt Rob Milner, Global Business Development Manager Condition Monitoring bij Teledyne FLIR. "De Si124-PD en LD uitvoeringen beschikken over dezelfde robuuste artificial intelligence softwaremogelijkheden als de Si124, maar zijn zodanig aangepast dat ze een meer economische optie bieden voor speciale toepassingen, zoals het lokaliseren van corona in een sub-station van een nutsbedrijf of van persluchtlekken in een fabrieksomgeving. Samen kan de serie Si124 apparaten de inspectietijd tot wel 10x korter maken, dan met traditionele methoden."

Si124-PD voor detectie van partiële ontlading
De nieuwe Si124-PD beschikt over automatische elektrische foutclassificatie voor partiële ontladingsproblemen, waaronder oppervlakteontlading, zwevende ontlading en ontlading in de lucht. Met de PD Severity Assessment softwarefunctie kunnen gebruikers ook het soort component, het voltage van de apparatuur en de afstand tot de component invoeren om de ernst ervan vast te stellen, specifiek afgestemd op de betreffende parameters. Deze functie is opgenomen in de FLIR Acoustic Camera Viewer cloudsoftware.

Daarnaast kunnen gebruikers op een veilige manier problemen detecteren op afstanden tot 130 meter (430 voet). Daarbij kan het apparaat op een flexibele manier met één hand bediend worden. De gebruiker kan de beelden op een scherm bekijken, zelfs buiten onder heldere lichtomstandigheden.


Si124-LD voor lekdetectie van perslucht
De Si124-LD beschikt over real-time, on-device bepaling van lekgrootte en kostenanalyse, zodat gebruikers direct de actuele leksnelheid op het scherm kunnen aflezen, in liters per minuut (l/min) of kubieke voet per minuut (CFM), en de lekgrootte kunnen kwantificeren. Deze functie maakt een snelle beoordeling mogelijk van hoeveel perslucht verloren gaat en van de geschatte kostenbesparingen door het oplossen van het probleem. Door de Si124-LD als onderdeel in te zetten van een regelmatig onderhoudsprogramma, kunnen organisaties de levensduur en efficiëntie van bestaande compressoren verlengen en tevens de noodzaak voor het installeren van nieuwe units beperken en de elektriciteitskosten verlagen.

De FLIR Si124-PD, Si124-LD en de originele Si124 industriële akoestische cameramodellen zijn wereldwijd te koop bij Teledyne FLIR en zijn geautoriseerde dealers. Voor meer informatie, of voor aanschaf, ga naar https://www.flir.com/products/si124

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers