www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Eplan Platform 2022 - Ervaar de nieuwe look & feel

Het is eindelijk zover - het nieuwe Eplan Platform 2022. En daarmee luidt solutions provider Eplan de toekomst van elektrotechniek in, met de focus op gebruiksgemak voor zowel ervaren gebruikers als voor nieuwkomers in de software. De intuïtieve gebruikersinterface, gebaseerd op gebruiksconcepten die voor de meesten al bekend zijn, biedt een hoge mate van herkenning en verbetert tegelijkertijd de gebruikerservaring.

Eplan Platform 2022 - Ervaar de nieuwe look & feel

Eplan Platform 2022.jpg: Het nieuwe Eplan Platform 2022, dat nu beschikbaar is, kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en hoge prestaties.

Het nieuwe Eplan Platform is nu gereed voor lancering en omvat een nieuw ontworpen gebruikersinterface, verbeterde workflows en veel extra functies, gecombineerd met aanvullende cloud services. Over het geheel genomen wordt de nieuwe engineeringsoftware gekenmerkt door gebruiksgemak en hoge prestaties. Dit valt af te lezen aan de geïntegreerde lintbalken, de Backstage View die gebruikers wellicht herkennen van veel andere bestaande softwareoplossingen, en de aanzienlijk verbeterde gebruikersergonomie. De nieuwe, meer intuïtieve gebruikersinterface is gebaseerd op veel voorkomende internationale gebruikersconcepten, wat het makkelijk maakt om met de software aan de slag te gaan.

Workflows in het tijdperk van digitalisering
De ontwikkelaars van Eplan hebben ook duidelijk het thema workflows opgepakt en daarvoor software ontworpen, waarmee samenwerking binnen de industriële waardeketen verbeterd kan worden. CAE oplossingen, zoals het Eplan Platform, vormen namelijk voor veel bedrijven zo ongeveer de ruggengraat van hun engineering en productontwikkeling. Ze zijn veelal zeer diep ingebed in de infrastructuur en strategie van de klant en investeringen daarin worden jaren vooruit gepland. Vandaar dat een van de duidelijke doelstellingen bij de ontwikkeling van het Eplan Platform 2022 het optimaliseren van de data-uitwisseling tussen de afzonderlijke stakeholders in de bedrijfsecosystemen betrof. Cloud applicaties zoals Eplan eBuild, eManage (nu ook beschikbaar als complete versie) en eView geven een extra impuls aan volledig nieuwe vormen van samenwerking in het kader van het Eplan Platform. De toegevoegde waarde van de nieuwe cloud gebaseerde softwareoplossingen maakt een sterk verbeterde samenwerking mogelijk tussen bedrijven en hun klanten, partners en leveranciers.

Getest en beproefd
Markus Sommer, elektrotechnisch ontwerper bij J. Wagner GmbH, een van ’s werelds toonaangevende producenten van innovatieve coatingtechnologie voor oppervlaktebehandeling, is overtuigd van het nut van de nieuwe gebruikersinterface. "De uniforme gebruikersbegeleiding in het nieuwe Eplan Platform 2022, die is gebaseerd op vastgestelde concepten uit de hedendaagse werkomgeving, maakt het echt makkelijk om snel met de software aan de slag te gaan, vooral voor nieuwe werknemers. De talloze functies die Eplan biedt zijn goed gestructureerd en overzichtelijk, en de geïntegreerde linttechnologie is gewoon fijn om mee te werken."


Eplan Platform 2022 - Ervaar de nieuwe look & feel

Gebruikersinterface.jpg: Interdisciplinaire engineering - van preplanning tot elektrotechniek, van hydrauliek en pneumatiek tot paneelbouw en schakelkastfabricage - alles is nu eenvoudiger en duidelijker.

Soms zit de toegevoegde waarde in de details, zoals bij Michael Noack, Eplan Administrator bij KSV, fabrikant van schakelkasten in Koblenz, Duitsland. Een van Noack's verantwoordelijkheden is het onderhouden van de master data. Hij is als bèta-tester heel diep in het Eplan Platform 2022 gedoken en voor hem zijn de nieuwe functies voor apparaatbeheer een flinke stap voorwaarts: alle eigenschappen van een apparaat kunnen nu worden opgeslagen, afhankelijk van de variant.

"De technische eigenschappen kunnen nu met meer variatie en grotere precisie worden weergegeven in het nieuwe Eplan Platform 2022," legt hij uit. "Met routing is het nu bijvoorbeeld mogelijk om hulpcontactblokken van schakelaars, waarvan de aansluiting, afhankelijk van de onderconstructie, hun fysieke positie kan veranderen, nu correct in kaart te brengen." Hierdoor wordt het aansluitschema nog nauwkeuriger en wordt niet alleen de elektrotechniek vereenvoudigd, maar wordt eveneens de latere routing binnen de schakelkast eenvoudiger.

Overgang naar abonnementsmodel
Het Eplan Platform 2022 is uitsluitend beschikbaar als abonnement. Hierdoor wordt het investeringsrisico geminimaliseerd door lage instapprijzen en flexibelere planningsmogelijkheden voor individueel softwaregebruik. Met deze abonnementen versterkt Eplan bovendien de relatie met zijn klanten en kan zo beter inspelen op de daadwerkelijke behoeften voor hun dagelijkse werkzaamheden.

Conclusie
Het Eplan Platform 2022 is intuïtiever, flexibeler en maakt bedrijven over de hele linie productiever. In combinatie met een reeks begeleidende acties en oplossingen, zoals het Eplan Partner Program en de aanvullende softwareproducten in de Eplan cloud, kunnen bedrijven nu beter samenwerken met hun klanten, partners en leveranciers.

Ga voor meer informatie naar: www.eplan-software.com/inyourhands

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers