www.technologieenindustrie.com
NSK

Hoog presterende miniatuur NSK kogelomloopspindels

Een nieuwe serie hogesnelheid miniatuur kogelomloopspindels van NSK Linear Motion Control biedt een aantal belangrijke voordelen voor gebruikers, waaronder een kortere product takttijd, de mogelijkheid om installaties te downsizen en een lager energieverbruik. Toepassingen die hiervan kunnen profiteren zijn onder meer chipmachines en installaties voor het uitlijnen van onderdelen.

Door de prestatiekenmerken, zoals grote spoed en kleine diameter, zijn de nieuwe kogelomloopspindels optimaal toepasbaar in apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, waar uitzonderlijk hoge eisen worden gesteld aan doorloopsnelheid en nauwkeurigheid bij de chipsmontage.


Nieuwe productietechnieken hebben ervoor gezorgd dat NSK de motorbelasting kon verlagen door de asdiameter van de kogelomloopspindel te minimaliseren en daarmee de massatraagheid te verlagen en tegelijkertijd de spoed te vergroten. Bovendien slaagde NSK erin om de toerentallen op te voeren tot 5000 rpm met het door het bedrijf ontwikkelde ‘end deflector recirculation’ systeem, dat hoge snelheden weet te combineren met een laag geluidsniveau.


Deze geavanceerde mogelijkheden zijn ideaal voor chipmachines en soortgelijke installaties die een relatief korte slag vereisen, waardoor ze kunnen werken met hoge versnellingen/vertragingen en met verplaatsingssnelheden van meer dan 1,25 m/s. Deze snelheid overtreft die van lineaire motoren, waardoor de takttijd eenvoudig kan worden verkort.


De miniatuur kogelomloopspindel met grote spoed uit de Compact-FA serie van NSK kan ook kleine luchtcilinders vervangen, omdat hij zowel hoge snelheid als uiterst precieze multipuntpositionering biedt. Belangrijk is verder dat de serie milieuvriendelijk is en geen gevaarlijke stoffen bevat, wat weer bijdraagt aan het duurzaamheidsimago van de afnemers van NSK.


De op korte termijn leverbare nieuwe kogelomloopspindels zijn beschikbaar met zowel 6 als 8 mm asdiameters en hebben de grootste spoedopties in hun klasse: 8, 10, 12 en 15 mm. Een laagprofiel moer zorgt voor een verlaging tot 33% van de flens- en moerhoogte, vergeleken met conventionele kogelomloopspindels, en draagt zo bij aan het downsizen van machines en het verlagen van het energieverbruik.


Een van de beschikbare opties is de NSK K1 smeerunit, die langzaam smeerolie afgeeft uit de harscomponent voor een langdurige onderhoudsvrije werking.


Meer informatie is beschikbaar op www.nsk-literature.com/en/compact-fa-ball-screws

Toepassingen die kunnen profiteren van NSK’s serie hogesnelheid miniatuur kogelomloopspindels met grote spoed en laag geluidsniveau, zijn onder meer chipsmachines en installaties voor het uitlijnen van onderdelen.


Hoog presterende miniatuur NSK kogelomloopspindels

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers