www.technologieenindustrie.com
NSK

Lineaire bewegingsoplossingen van over de hele wereld: de voordelen van het internationaal productienetwerk van NSK

De hoge precisie lineaire geleidingen zijn een belangrijke productgroep voor de Linear Motion Technology (Seiki) van NSK. Als specialist in deze tak voldoet het bedrijf aan de noden van diverse veeleisende marktsectoren, waaronder de machinebouw. Veel van deze lineaire geleidingen worden geleverd aan Europese klanten die actief zijn in hoogwaardige sectoren met strenge nauwkeurigheidseisen. Meestal gaat het om toepassingsspecifieke of aangepaste standaarduitvoeringen.

Elke productiefaciliteit in het wereldwijde productienetwerk richt zich op specifieke producten binnen het gamma lineaire bewegingsproducten. Zo worden de lineaire geleidingen uit het NH/NS-gamma van het bedrijf te Changwon in Zuid-Korea vervaardigd.

Eduardo Rodriguez, directeur Seiki Management Unit van de European Industrial Business Unit vertelt: "De productie van nauwkeurige geleidingen vereist een aanzienlijke kennis. Onze collega's in de fabriek in Changwon bezitten die know-how. In deze fabriek worden ook eigen NSK productiemachines ingezet, wat verder bijdraagt aan de extreem hoge prestaties en precisie van onze lineaire producten".

NH/NS lineaire geleidingen bieden een twee keer langere levensduur dan hun conventionele tegenhangers en bezitten tot 30% meer dynamisch belastingsvermgen vergeleken met modellen van de vorige generatie. Andere voordelen zijn de lange onderhoudsintervallen, een laag geluidsniveau en de eenvoudige installatie. Deze voordelen zijn te danken aan innovatieve nieuwe eigenschappen, zoals de speciale geometrie van de kogelbanen en de nauwkeurige productie van de systeemcomponenten in Changwon.

Naast het hoge innovatie- en kwaliteitsniveau, blijft NSK altijd flexibel als het om de specifieke eisen van de klant gaat. Neem het voorbeeld van twee recente klanten in Europa: een bedrijf dat medische apparatuur produceert en een andere die hoogwaardige systemen voor textielbedrukkingen maakt. Beide klanten vroegen recent om geleidingen uit het NH/NS gamma in aangepaste lengtes. De productie van deze speciale geleidingen vond plaats in Changwon, voordat ze naar de faciliteit in Newark, VK, werden verscheept voor de eindverpakking.

"Aangezien de vraag van beide klanten naar deze oplossing een continu karakter heeft, hebben we hun op maat gemaakte rails nu op voorraad in Newark, zodat we altijd op korte termijn kunnen leveren," legt Eduardo Rodriguez uit.

Het eindresultaat blijft hetzelfde: korte doorlooptijden voor lineaire geleidingen op maat. Bovendien is er minder inspanning nodig voor de verwerking van lineaire geleidingen in Newark. Dat betekent op zijn beurt minder kosten voor de klanten en minder impact op het milieu dankzij het elimineren van afval en onnodige handelingen.

Deze uiterst efficiënte en effectieve samenwerking bestaat niet alleen tussen de NSK-vestigingen in Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk; het internationale productienetwerk van de onderneming omvat 64 fabrieken in 13 landen, die allemaal zeer gespecialiseerd zijn. De faciliteit in Munderkingen, Duitsland is bijvoorbeeld uiterst flexibel in de productie van op maat gemaakte lagers die in mobiele machines worden gebruikt. Deze lagers, die vaak in kleine series worden geproduceerd, zijn populair bij internationale fabrikanten van landbouwmachines.

1) De NSK-fabriek in Changwon, Zuid-Korea, is een internationaal competentiecentrum voor de productie van lineaire precisiegeleidingen


Lineaire bewegingsoplossingen van over de hele wereld: de voordelen van het internationaal productienetwerk van NSK

2) De levensduur van de NH/NS-serie is twee keer langer dan die van conventionele lineaire geleidingen


Lineaire bewegingsoplossingen van over de hele wereld: de voordelen van het internationaal productienetwerk van NSK

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers