www.technologieenindustrie.com
Gemu Group News

DE NIEUWE SLANGAFSLUITERS VAN GEMÜ BRENGEN SLANGEN AAN HET LACHEN

GEMÜ breidt met de nieuwe Q-serie het omvangrijke afsluiteraanbod uit met slangafsluiters.

DE NIEUWE SLANGAFSLUITERS VAN GEMÜ BRENGEN SLANGEN AAN HET LACHEN

Naast de beide pneumatisch bediende zuigeraandrijvingen GEMÜ Q30 van kunststof en GEMÜ Q40 van roestvast staal staat met GEMÜ Q50 eSyStep ook een elektromotorische uitvoering van de nieuwe slangafsluiters ter beschikking. De afsluiters zijn speciaal voor het gebruik in single-use-toepassingen ontwikkeld en maken een snelle en eenvoudige wissel van de mediavoerende slang mogelijk.

De besturing of regeling van de mediastroom in de slang gebeurt via een drukstuk. De speciaal ontwikkelde drukstukcontour maakt daarbij een bijzonder behoedzame samenpersing van de slang mogelijk. Dat minimaliseert de belasting en verhoogt de levensduur.

De nieuwe slangafsluiters zijn zo ontwikkeld dat de slangwissel snel, eenvoudig en zonder gereedschap uitgevoerd kan worden. Gelijktijdig verhindert een beveiligingsring dat de slanghouder onbedoeld wordt geopend. De slanghouder dient bovendien als ingrijpbescherming tijdens het bedrijf.

Er kan één afsluitergrootte voor meerdere slangdiameters toegepast worden. Indien een wissel van de slanggrootte binnen een afsluitergrootte nodig is, dan kunnen de slanghouder en het drukstuk achteraf vervangen worden. De afsluiteraandrijvingen blijven daarbij in de installatie en hoeven niet gedemonteerd te worden.

Voor de paneelmontage van de afsluiters, bijvoorbeeld in de schone ruimte, staat optioneel een flensplaat van roestvast staal ter beschikking.

De GEMÜ Q-serie is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen zoals in de mediamenging, de fermentatie of de celoogst. Meer toepassingen zijn bijvoorbeeld de reiniging, filtratie of ook chromatografie.

www.gemu-group.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers