www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

De VLT® Motion Control Tool MCT 10 software is vernieuwd

De VLT® Motion Control Tool MCT 10 maakt condition-based onderhoud met frequentieregelaars nu nog eenvoudiger.

De VLT® Motion Control Tool MCT 10 software is vernieuwd

De Danfoss VLT® Motion Control Tool MCT 10 is een interactieve softwaretool voor snelle en eenvoudige online/offline configuratie van een VLT® frequentieregelaar of softstarter met een PC. En deze is nu vernieuwd. Met de nieuwe softwareversie 5.21 kunnen de gebruikers die conditiebewaking met frequentieregelaars toepassen, volledig gebruik maken van de CBM-functies via hun PC.

Als er een fout of alarm optreedt, zorgt de MCT 10-software voor een snelle diagnose. De nieuwste versie van de software heeft een verbeterde functie voor conditiebewaking en kan dus worden gebruikt voor preventief onderhoud en u waarschuwen voordat het probleem zich voordoet.

Laat de software u tijdens de inbedrijfstelling stap-voor-stap door het configuratieproces leiden. Dit bespaart u tijd. Voor de VLT® frequentieregelaars is een simulator voor het bedieningspaneel geïntegreerd, zodat u de programmering van de frequentieregelaar eenvoudig in de softwaretool kunt uitproberen en de afzonderlijke stappen kunt volgen.

Met de automatische controle van uw parameters en functionaliteiten bent u er zeker van dat u alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen om de continuïteit van uw proces te verzekeren.

Een andere nieuwe functie is de behandeling van meerdere drives via de software, waardoor masterparameters naar andere drives kunnen worden overgedragen. Dit bespaart u tijd en geld. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de software is herzien en aangepast aan die van het LCP bedieningspaneel.

Een grafisch overzicht van grenswaarden en actuele statusparameters maakt een duidelijke bewaking en betere probleemoplossing mogelijk tijdens systeemanalyse. Zo kunnen actieve parameters nu van een kleurcode worden voorzien om ze zichtbaar te onderscheiden van inactieve parameters. Dit maakt de inbedrijfstelling met deze tool duidelijker, gemakkelijker en sneller.

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers