www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Durance Verdon

De waterkracht electriciteits centrale van EDF in Durance Verdon omvat 17 stuwdammen en 30 centrales voor een totaal gegenereerd vermogen van 2200MW en een productie van 6,5 miljard kWu. De meeste centrales zijn ouder dan dertig jaar en het onderhoud is zijn essentieel om optimale productie te garanderen. Op alle locaties worden Verlinde takels gebruikt, deze moeten voldoen aan heel bijzondere operationele voorwaarden.

Durance Verdon
De locatie Durance Verdon is een van de belangrijkste in Frankrijk, en de garantie van een regelmatige productie is een belangrijke economische factor. In deze context is het dagelijkse en het preventieve onderhoud een essentiële factor voor de productiviteit.

Het onderhoud van de centrales
Om de onderhoudswerkzaamheden zo efficiënt mogelijk te maken heeft de Unité de Production Méditerranée besloten om het takelmateriaal te standaardiseren.
De Verlinde takelinstallaties van de VT5-reeks werden behouden voor de upgrade van een groot deel van het volledige geïnstalleerde park. De takelinstallaties werden met name geïnstalleerd op de centrales van: Serre-Ponçon, Manosque, St Tulle II, Oraison. Vanwege zowel de flexibiliteit als de gebruiksvriendelijkheid, en met het oog op de standaardisering is de voorkeur gegeven aan radiografische besturing van de takels. Daarnaast is met het oog op nauwkeurigheid en veiligheid gekozen voor frequentiegeregeld hijsen en rijden. Sommige interventies worden namelijk uitgevoerd in schachten, met een hijshoogte van wel vijfentwintig meter of meer.

Diversiteit van de behoeften
De specifieke vereisten zijn in iedere centrale anders, dus het takelmateriaal moet aangepast zijn aan de specifieke vereisten van de vestigingen en van het type stuwdammen. De centrale van Castillon is bijvoorbeeld uitgerust met een hellend vlak zodat de zware lasten moeten kunnen worden verplaatst naar het lagere deel van de centrale. De last wordt daarna op een portaalconstructie verplaatst die zich ter hoogte van het voorvlak van de stuwdam bevindt. Voor de technische diensten van EDF die belast zijn met de takelinstallaties is Verlinde een belangrijke partner vanwege hun vermogen het materiaal aan te passen aan de bijzonder specifieke vereisten waarvoor een uitgebreide vindingrijkheid van de Verlinde ingenieurs noodzakelijk is.

Durance Verdon


Beschikbaarheid van de leverancier

Voor Denis Martinez, zaakgelastigde van het Onderhoudscontrole team van EDF GMH Méditerranée : “Onze takelinstallaties worden ogenschijnlijk weinig gebruikt, maar ze moeten onmiddellijk operationeel zijn en op ieder moment op hun maximale vermogen kunnen werken. Dit zijn essentiële elementen van ons onderhoud die betrouwbaar moeten zijn en goed moeten presteren. Omwille van de kosten en ons reactievermogen moeten wij ook het beheer van onze voorraad van losse reserveonderdelen vereenvoudigen en dit gebeurt voornamelijk via de standaardisering van ons takelmateriaal. Het derde belangrijke punt heeft betrekking op de interactie met onze leverancier. Verlinde is bereid hun materiaal aan te passen aan onze vereisten indien dit noodzakelijk zou blijken. De aanwezigheid van integratoren in de buurt biedt ons ook een uitstekend reactievermogen. Het bedrijf Meije waar wij regelmatig mee samenwerken is een betrouwbare partner vanuit dit standpunt, met wie wij ontwikkelingen en aanpassingen van het Verlinde materiaal kunnen plannen.” Het bedrijf Meije, met 25 man personeel en een geïntegreerd studiebureau, biedt vaardigheden op het gebied van takelbewerkingen, maar ook op het gebied van elektromechanica, industriële elektriciteit en wikkelingen. Dankzij deze aanvullende activiteiten is Meije een nauwe partner die de problematiek van zijn klant EDF GMH kan begrijpen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers