www.technologieenindustrie.com
Verlinde

PELLOBY-kranen en VERLINDE-takels geïnstalleerd na brand in magazijn Kelvion

Een intensief gebruikt magazijn raakte ernstig beschadigd door een brand en moest weer worden hersteld. Daarom werd een aantal VERLINDE EUROBLOC elektrische staaldraadtakels met aangedreven loopkat en EUROCHAIN elektrische kettingtakels geïnstalleerd in combinatie met een serie PELLOBY-kranen.

PELLOBY-kranen en VERLINDE-takels geïnstalleerd na brand in magazijn Kelvion

De locatie in Fareham is het eigendom van Kelvion, Engeland, een toonaangevende fabrikant van producten voor warmteoverdracht zoals platenwarmtewisselaars, buizenwarmtewisselaars, ribbenbuiswarmtewisselaars, modulaire koeltorens en warmtewisselaars voor koeling. In maart 2014 brak 's nachts een grote brand uit, waardoor een vijfde van de faciliteit volledig onbruikbaar werd. Nu is de fabriek echter weer volledig in bedrijf dankzij grootschalige wederopbouwwerkzaamheden, waarvoor verscheidene VERLINDE-takels gemonteerd werden op enkelligger-loopkranen die ontworpen, geproduceerd en geleverd zijn door PELLOBY (fabrikant in het Verenigd Koninkrijk).

In totaal werden vijf bovenloopkranen geleverd, die elk de breedte van de fabriek (12.543 mm) overspannen. De drie kranen met het hoogste laadvermogen zijn stuk voor stuk uitgerust met VERLINDE elektrische staaldraadtakels. Er werden twee EUROBLOC VT3-modellen met een veilig laadvermogen van 10 ton, een flensbreedte van 320 mm en 6 meter hijshoogte gebruikt, evenals zes EUROBLOC VT2-modellen met verkorte bouw en een veilig laadvermogen van 5 ton, een flensbreedte van 320 mm en 9 m hijshoogte.

De twee PELLOBY-kranen voor lichtere toepassingen werden uitgerust met twee VERLINDE EUROCHAIN VR12 elektrische kettingtakels met een veilig laadvermogen van 1 ton, 5,5 meter hijshoogte en een aangedreven loopkat voor een I-profiel van 356 mm x 171 mm x 67 kg. Voor de kranen voor lichtere toepassingen werden ook zes VERLINDE EUROCHAIN VR5 elektrische kettingtakels geleverd, met een veilig laadvermogen van 500 kg, een hijshoogte van 5,5 m en een aangedreven loopkat voor een I-profiel van 305 mm x 165 mm x 46 kg.

Alle loopkranen/takels zijn verbonden aan draagportalen over de lengte van het gebouw, zodat bijna elk hoekje van het magazijn bereikbaar is voor hijs- en manoeuvreerwerkzaamheden. De kranen worden gebruikt om volumineuze Kelvion-warmteoverdrachtsproducten tussen werkposten te vervoeren voor verdere technische werkzaamheden. Het laadvermogen van de kranen varieert van 500 kg tot 10 ton. De VERLINDE-takels zijn op afstand of met een bedieningspaneel te bedienen, zodat bedieners optimale controle hebben tijdens de transportwerkzaamheden. Bovendien hebben alle takels een eindschakelaar voor de hijsbeweging.

Volgens Kelvion-productiemanager Ryan Davis was het een logische beslissing om PELLOBY te kiezen als leverancier van de vervangende hijsjukken.

“Kelvion werkt al jarenlang met PELLOBY samen en is bekend met de kwaliteit van hun producten. PELLOBY verving niet alleen de oude hijsjukken die door de brand beschadigd waren geraakt, maar produceerde ook verscheidene monorail- en giekkranen voor andere gebouwen van onze Fareham-vestiging.”

PELLOBY-kranen en VERLINDE-takels geïnstalleerd na brand in magazijn Kelvion

Bedrijfsprofiel:
Pelloby Ltd. is een van de toonaangevende kraanproducenten van het Verenigd Koninkrijk en ontwerpt en produceert al sinds 1968 betrouwbare hijsapparatuur die overal ter wereld wordt gebruikt.

Het productassortiment van Pelloby varieert van eenvoudige takels en kleine gieken tot grote bovenloop- en portaalkranen. Daarnaast produceert de onderneming kranen op maat en complexe automatische transportsystemen.

De klanten van Pelloby zijn zowel handelaars als eindgebruikers, en het bedrijf beheert elke order van offerte tot levering en van installatie tot uiteindelijke inbedrijfstelling.

Pelloby biedt ook preventieve onderhoudscontracten, trainingen voor bedieners, inspecties en ondersteuning bij storingen.

Bel Pelloby op het nummer +44 (0) 1952 586626 of stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor een gratis offerte.

Bezoek voor meer informatie www.pelloby.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers