www.technologieenindustrie.com
EPLAN

1984 - 2014: Eplan viert 30ste verjaardag

Met drie nieuwe vestigingen in Japan, Zuid-Afrika en Turkije, wijzen alle tekens bij Eplan op uitbreiding. Het bedrijf vierde zijn 30ste verjaardag tijdens de Hannover Messe. Meer dan 40.000 klanten, meer dan 100.000 installaties in meer dan 50 landen en meer dan 700 werknemers - dat zijn de tekenen van succes voor het bedrijf dat in 1984 begon als een driepersoons bedrijf.

1984 - 2014: Eplan viert 30ste verjaardag

“Eplan is uitstekend gepositioneerd als een wereldwijd bedrijf en ik zie enorme kansen in het licht van internationale groeimarkten,” zegt Maximilian Brandl, bestuursvoorzitter van Eplan.

“Onze markt voor CAE-oplossingen is werelds,” verklaart Maximilian Brandl, bestuursvoorzitter van Eplan. Hij voegt eraan toe: “Eplan is uitstekend gepositioneerd als een wereldwijd bedrijf en ik zie enorme kansen in het licht van internationale groeimarkten.” Eplan, marktleider voor CAE-oplossingen, is al aanwezig in meer dan 50 landen. Uitbreiding is gepland voor groeimarkten in de VS, China, India en Japan. Tijdige investeringen op het gebied van consulting hebben gezorgd voor blijvende groei op het gebied van zakelijke oplossingen. Professionele dienstverlening, met inbegrip van consulting, implementatie en ondersteuning, maakt nu een substantieel deel uit van de omzet van Eplan. En de lat voor groei ligt behoorlijk hoog; Eplan mikt ook op een substantiële groei met dubbele cijfers in 2014 - en op het creëren van meer dan 100 extra banen.

Duidelijke commitment voor software en engineering
De Friedhelm Loh Group, de groep ondernemingen waartoe Eplan behoort, investeert eveneens flink in software en engineering. Cideon, een SAP-systeem integrator en Autodesk Reseller met ongeveer 500 medewerkers, sloot zich in september 2013 aan bij de groep. “Mechanische en elektrotechnische engineering versmelten in de mechatronica,” vertelt Friedhelm Loh, eigenaar van de Friedhelm Loh Group. Hij omschrijft de visie van de groep als volgt: “In de regel vereisen Industry 4.0 scenario's veel elementen, van software tot interfaces tot automatisering.” Friedhelm Loh investeerde voor het eerst in Eplan in 1986 (toen nog bekend als Wiechers & Partner), omdat hij toen al kansen zag. Tegenwoordig stuurt hij de Friedhelm Loh Group duidelijk in de richting van geoptimaliseerde waardeketens: “Onze klanten verwachten van ons potentiële verbeteringen en besparingen. Dat is iets wat we met Industrie 4.0 kunnen bereiken. In dit kader vormt het krachtige servicenetwerk van Eplan, Cideon, Rittal en Kiesling een uitstekende basis voor het verhogen van de toegevoegde waarde van onze klanten.”

1984 - 2014: Eplan viert 30ste verjaardag
“Onze klanten verwachten van ons potentiële verbeteringen en besparingen en dat is iets wat we met Industrie 4.0 kunnen bereiken,” aldus Friedhelm Loh, eigenaar en Chief Executive Officer van de Friedhelm Loh Group.

Innovatie op innovatie
Wat in 1984 begon met de vervanging van papier en inkt door een PC en software is zich daarna blijven ontwikkelen: Eplan was en blijft een trendsetter als het gaat om het optimaliseren van technische processen. Met Eplan Engineering Center en de automatische configuratie van machinedocumentatie op basis van modulair ontwerp, hebben de experts van Eplan baanbrekende technologieën gelanceerd. En met het Eplan Platform profiteren klanten in de machine- en installatiebouw, de automobiel- en transportsector, in de mechanica en de automatisering en zelfs in de medische en energietechnologie ook nog eens van de grotere efficiency van productontwikkelingprocessen, geïnitieerd door gestandaardiseerde procedures, geautomatiseerde processen en continue workflows.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers