www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

PERFECTE AFWERKING DANKZIJ GEAUTOMATISEERDE OPPERVLAKTEBEWERKING

De oppervlakken worden bewerkt door slijpen en polijsten. Bij grove materiaalverwijdering als nabewerking, voor verdere bewerking, of bij fijne bewerking, zijn gevoeligheid en nauwkeurige afstelling vereist om de perfecte afwerking van het werkstuk te bereiken. Ervaren werknemers voeren deze taken intuïtief uit, maar handmatige bewerking is zwaar, vermoeiend werk dat duur is en geen constant goed eindresultaat garandeert. Moderne robotgebaseerde automatiseringsoplossingen kunnen deze taken uitvoeren en indruk maken met optimale prestaties. Het resultaat: perfecte oppervlakken met slechts een kleine investering. Voor het aanbieden van nieuwe mogelijkheden voor het automatiseren van processen, heeft SCHUNK, de competente leider op het gebied van grijpsystemen en klemtechniek, haar assortiment uitgebreid met gereedschappen voor robot-ondersteunde oppervlaktebewerking.

PERFECTE AFWERKING DANKZIJ GEAUTOMATISEERDE OPPERVLAKTEBEWERKING

Perfecte oppervlakken zijn essentieel op het gebied van hout- en metaalbewerking, maar ook in de automobiel- en luchtvaartindustrie. Handmatig polijsten, slijpen en borstelen kan vermoeiend zijn, en gaat gepaard met grote inspanningen. Geautomatiseerde processen bieden hiervoor aantrekkelijke oplossingen, omdat met behulp van een robot perfecte resultaten worden bereikt, waardoor de tijd en de kosten aanzienlijk worden beperkt en de kans op letsel bij de werknemers wordt verkleind. De nieuwe AOV en MFT-R eenheden van SCHUNK maken de overstap naar geautomatiseerde oppervlaktebewerking eenvoudig en gemakkelijk. Maar SCHUNK biedt nog meer: als een klant geautomatiseerde processen in zijn bedrijf wil invoeren, ondersteunt SCHUNK hem met haalbaarheidsstudies en uitgebreide proceskennis.


PERFECTE AFWERKING DANKZIJ GEAUTOMATISEERDE OPPERVLAKTEBEWERKING
De pneumatische AOV vlakschuurmachine is een "specialist" in het slijpen en polijsten van werkstukoppervlakken. Dankzij de instelbare flexibiliteit worden consistente contactkrachten en uniforme bewerkingsresultaten bereikt.

Het juiste gereedschap voor elk doel

De nieuwe SCHUNK bewerkingsgereedschappen zijn speciaal ontworpen voor geautomatiseerde toepassingen en zorgen altijd voor perfect bewerkte oppervlakken. De AOV vlakschuurmachine is de "specialist" in het slijpen en polijsten van werkstukoppervlakken. De pneumatische eenheid wordt aangedreven door een schoepenmotor en haalt omwentelingssnelheden van 10.000 omwentelingen per minuut. De axiale lagering van de motor zorgt voor conformiteit, en consistente contactkrachten werken in op het werkstukoppervlak. Zo kunnen perfecte polijst- en slijpresultaten worden bereikt, zelfs als de oppervlakken aanvankelijk oneffen waren. De contactkracht kan worden geregeld in twee richtingen via twee luchtaansluitingen. Met andere woorden, tijdens het uit- en inschuiven is een afzonderlijke regeling mogelijk, die desgewenst kan variëren (bereik: 6,7 tot 67 N). Dit garandeert dat de AOV ook bij bovenhandse toepassingen met een constante contactkracht bewerkt. De vlakschuurmachine kan worden uitgerust met schuurschijven van verschillende diameters (125 mm, respectievelijk 5", of 150 mm, respectievelijk 6".) Het slijpgereedschap kan worden uitgerust met een afzuigaansluiting voor verwijderde materialen, waardoor de robotcel minder wordt vervuild, hetgeen verder uitvaltijden voorkomt en tot kostenbesparingen leidt.


PERFECTE AFWERKING DANKZIJ GEAUTOMATISEERDE OPPERVLAKTEBEWERKING
Flexibel, robuust en betrouwbaar bij het polijsten en borstelen: de pneumatische polijstspil MFT-R met radiale compensatie verkort de bewerkings- en inbedrijfstellingstijden aanzienlijk.

Gebruikers die een bijzonder flexibele en robuuste polijstspil nodig hebben voor het polijsten en borstelen van werkstukken met axiale conformiteit, is de MFT-R de ideale oplossing. De spil is uitgerust met een pneumatische schoepenmotor met een maximaal toerental tot 5600 omw/min, maar het toerental kan tot een minimum worden teruggebracht voor het bereiken van perfecte oppervlaktekantresultaten. De robuuste motor heeft een zeer korte stoptijd en verkort daardoor de gehele bewerkingstijd. Dankzij de cardanische kogellager zijn de compensatiekracht en de radiale meegaandheid van het gereedschap afzonderlijk instelbaar. Afhankelijk van de drukinstelling kan de conformiteit worden ingesteld tussen 9 N en 70 N. De gebruiker kan voor elke toepassing de optimale waarde gebruiken, en behaalt zo in elke inbouwpositie hoogwaardige en reproduceerbare resultaten. Elke werkstuktolerantie kan worden gecompenseerd en vereenvoudigt duidelijk de trajectprogrammering van de robot. Maar de MFT-R heeft veel meer mogelijkheden en blijkt daardoor gebruiksvriendelijk te zijn: dankzij de optionele asbevestiging is de omschakeling van pendel- naar radiale compensatie snel en gemakkelijk mogelijk. Daarom kunnen verschillende werkstukgeometrieën flexibel worden bewerkt met slechts één gereedschap - dit is een economisch voordeel en helpt om de investeringskosten bijna te halveren. De MFT-R is beschikbaar als stationaire eenheid of kan flexibel aan de robot gemonteerd worden (axiaal of radiaal.) SCHUNK biedt geprefabriceerde adapterplaten voor deze toepassingen en zo kan kostbare tijd bespaard worden bij het ontwerpen van het proces.


PERFECTE AFWERKING DANKZIJ GEAUTOMATISEERDE OPPERVLAKTEBEWERKING
De PCFC-compensatie-eenheid heeft een geïntegreerd trajectmeetsysteem en zorgt voor consistente compensatiekrachten. De PCFC kan perfect worden gecombineerd met diverse gereedschappen en is universeel inzetbaar.

De PCFC-eenheid maakt het assortiment van SCHUNK compleet. Als een werkstuk moet worden bewerkt met een vooraf bepaalde kracht, levert de compensatie-eenheid waardevolle diensten. De PCFC zorgt er dankzij de positiesensor voor dat in elke positie een consistente conformiteitskracht wordt uitgeoefend. Deze compenseert de gewichtskracht samen met de door de klant geleverde drukregelkleppen. De PCFC kan worden gecombineerd met diverse gereedschappen en is daarom geschikt voor talrijke toepassingsdoeleinden.

Meer precisie en diversiteit bij een beheersbare programmeer- en ontwerpinspanning: zo efficiënt kan oppervlaktebewerking zijn met de gereedschappen van SCHUNK.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers