www.technologieenindustrie.com
Verlinde

SATECO

Sateco is een leverancier van materiaal aan bouwbedrijven en is de marktleider op het gebied van ontwerp, fabricage en marketing van materiaal voor de vormgeving van beton en de veiligheid van de BTP-werven met 2 resultaatverantwoordelijke eenheden ( Sateco BTP et Sateco services). SATECO staat voor kennis van zaken op het gebied van mechanisch lassen voor de grootste opdrachtgevers (RATP-BOMBARDIER-OTIS –etc.). SATECO heeft 2 productie-eenheden die allebei gebruik maken van de Verlinde producten voor de hantering van zware en lastige producten.

SATECO
Sateco vervult een leidinggevende rol op de markt en is gevestigd in Mirebeau in de regio Poitiers. De fabriek in Mirebeau, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd, produceert ieder jaar 110.000m² kistwerken voor de bekisting van beton en meer dan 6000 m veiligheidsplatformen en -podia.

Sateco service

Behalve Sateco BTP beschikt Sateco services over een ruimte van 20.000m² voor de opslag van materiaal en voorzien zij in de verhuur van bekistingen, het onderhoud van bekistingen voor klanten en het onderhoud van Sateco BTP materiaal.
De locatie Maillé, in de buurt van Mirebeau, waar Sateco service gevestigd is, was oorspronkelijk een industrieel braakland dat het bedrijf opgeknapt heeft. Vanaf de start van het ontwikkelingsproject was het noodzakelijk Verlinde takelinstallaties te gebruiken omdat materiaal vereist was dat de extreme schurende omgeving met heel veel stof kon weerstaan.

Sateco en Verlinde, een nauwe samenwerking

Sateco en Verlinde werken al heel lang samen en het geïnstalleerde takelwerk omvat elektrische kettingtakels van het type EUROCHAIN VL5 om ladingen van 125 tot 1000 Kg te verplaatsen, EUROCHAIN VL10 voor ladingen van 500 tot 2000Kg en EUROCHAIN VL16 voor ladingen tot 3000Kg. Om te voldoen aan de behoeften van de klanten is de verplaatsing van bekistingen, veiligheidsovergangen en alle BTP-accessoires een essentiële activiteit van Sateco services. Het is een bepalende factor voor de productiviteit. Om die reden zijn gebruiksgemak, hoge snelheden en variabele snelheden voor het hijsen/neerlaten en horizontale verplaatsingen bijzonder belangrijke vereisten aan het takelmateriaal.

SATECO

Edy Bellaud, directeur van Sateco Services: "in het kader van de ontwikkeling van ons machinepark hebben wij besloten ons gamma Verlinde hijswerktuigen te gaan moderniseren door in het verloop van de vervangingen over te gaan naar het nieuwe kettingtakel model EUROCHAIN VR dat superieure prestaties biedt, met bijvoorbeeld een winst van 25% aan hijssnelheid omhoog/omlaag en tal van ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en genruiksgemak voor de gebruiker. De installatie van takelwerk gebeurt steeds in samenwerking met Verlinde en recent heeft dit er ons toe gebracht twee EUROCHAIN VR takels te installeren op een balk van 15 m. Het zou voor ons onmogelijk zijn geweest deze delicate installatie uit te voeren zonder het advies en de raad van Verlinde". Edy Bellaud gaat door: "Sateco werkt met de grootste Franse BTP-groepen: Bouygues, Vinci, Eiffage, maar ook een groot aantal KMO’s die verantwoordelijk zijn voor 50% van onze omzet. Dit zijn belangrijke klanten voor Sateco services en vandaar de noodzaak snel te reageren op hun behoeften. Daarbij dient te worden opgemerkt dat de samenwerking met het bedrijf Germain Transmission, dat ook Verlinde producten gebruikt, ons ook enorm helpt in de ontwikkeling van takelmateriaal. Zij bieden ons bovendien een kwalitatief hoogstaande after-sales service”.
 
SATECO

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers