www.technologieenindustrie.com
Danfoss News

De toekomst van warmtelevering ligt in eenvoud

Door de toenemende vraag naar steeds efficiëntere warmtelevering in woningen en de toename van de technische mogelijkheden, worden technische systemen steeds complexer.

De toekomst van warmtelevering ligt in eenvoud
EvoFlat NL Standaard en Smal afleverset

Problemen bij ontwerp, installatie en hoge onderhoudskosten worden regelmatig met complexiteit in verband gebracht. Met de EvoFlat NL afleversets laat Danfoss zien hoe je efficiënt en betrouwbaar verwarming en warm tapwater kunt leveren in woningen.

100% drukgecompenseerd, efficiënter en comfortabeler
Een lage retourtemperatuur vermindert het energieverbruik en is dus van belang voor zowel de warmteleverancier als de eindgebruiker. Om die reden zijn zowel de warmtapwaterregelaar als het verwarmingssysteem drukgecompenseerd. De zelfwerkende drukverschilregelaar compenseert de drukvariaties over het gehele systeem. Dit verhoogt niet alleen de energie-efficiëntie, maar voorkomt ook hinderlijke variaties in de temperatuur van het warm tapwater.

Snelle reactie voorkomt energieverlies en kalkaanslag
Pas wanneer de gebruiker de warmwaterkraan open zet, wordt de watertoevoer door de primaire en de secundaire zijde van de wisselaar vrijgegeven. De waterstroom door de wisselaar stopt onmiddellijk zodra de gebruiker de warm waterkraan sluit. Dit voorkomt hoge retourtemperaturen in het primaire systeem en dus onnodig warmteverlies. Dankzij de snelle werking van deze hydraulische bediening is deze grotendeels beschermd tegen de vorming van kalkaanslag.

Lage onderhouds- en installatiekosten
De unieke zelfwerkende TPC-M regelaar toegepast in de EvoFlat NL heeft een bewezen staat van dienst waardoor de service- en onderhoudskosten laag zijn. De unit bevat geen elektronica en behoeft daarom geen voedingsspanning. Dankzij de geïntegreerde 2-weg regelafsluiter voor verwarming, kan optioneel de warmte worden geregeld door een klok- of kamerthermostaat. Hiervoor hoeft dus geen extra afsluiter gemonteerd te worden. De tapwater en bypass temperatuur zijn instelbaar via een eenvoudige draaiknop met schaalverdeling. Dit vereist geen specialistische kennis.

www.danfoss.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers