www.technologieenindustrie.com
Gemu Group News

GEMÜ F60 servoDrive voor een snelle en precieze vulling

Met de GEMÜ servoDrive aandrijftechnologie is de vulafsluiter GEMÜ F60 servoDrive bij uitstek bestemd voor een snelle en precieze vulling van kleine hoeveelheden (ca.1 ml – 100 ml) bijvoorbeeld voor het toepassingsgebied farmaceutica.

GEMÜ F60 servoDrive voor een snelle en precieze vulling
GEMÜ F60 servoDrive

In hygiënische en aseptische vulprocessen worden momenteel vaak draaizuigerpompen toegepast. Met de door afsluiterspecialist GEMÜ uit Ingelfingen ontwikkelde vulafsluiter GEMÜ F60 servoDrive kunnen deze processen aanzienlijk sneller en flexibeler uitgevoerd worden en met langere standtijden.

De GEMÜ servoDrive-aandrijftechnologie onderscheidt zich door haar processnelheid, exacte positioneernauwkeurigheid en snelle aanstuurbaarheid. De verliesarme, borstelvrije en robuuste servomotoren van roestvast staal voldoen aan de eisen volgens beschermingsklasse IP69K en kunnen afhankelijk van de toepassing 50 tot 100 miljoen schakelwisselingen bereiken.

Voor de vulling met zeer kleine hoeveelheden werd een nauwkeurigheidstest met GEMÜ F60 servoDrive uitgevoerd. Het doel was om de in de vulling van farmaceutica vereiste nauwkeurigheid van ± 0,5 % bij een vulgewicht van 1 g te bereiken. De test werd met water en een constante druk van 0,3 bar uitgevoerd.

Uit het resultaat bleek dat na diverse metingen de vereiste nauwkeurigheid gehaald werd. Andere tests met verschillende kleine hoeveelheden hebben de vulnauwkeurigheid bevestigd. Een vulcyclustijd van duidelijk minder dan een seconde kon voor alle vulhoeveelheden worden bereikt.

Met GEMÜ F60 servoDrive zijn snellere vulcycli mogelijk dan met de momenteel vaak toegepaste draaizuigerpompen. Bovendien kunnen verschillende vulvolumes gerealiseerd worden zonder dat de vulzuiger omgebouwd moet worden. Naast de vulling van farmaceutische producten is GEMÜ F60 servoDrive ook voor alle vultoepassingen geschikt waarbij het aankomt op nauwkeurigheid, snelheid en hygiëne, bijvoorbeeld bij levensmiddelen, batterij- en chemicaliënvulling.

www.gemu-group.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers